Boekverslag : Eddy C. Bertin - Overal Vuur
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 947 woorden.

SAMENVATTINGIn dit verhaal moet Valentina met haar vrienden het opnemen tegen Vuurtong, een vuurwezen, zij worden eerst in hun dromen met Vuurtong geconfronteerd. Daarna wordt eerst Vicky door het gebroed aangevallen. Het gebroed zijn wezens die door Vuurtong geschapen zijn en hem dus ook aanbidden. Zij zijn een soort slaven van Vuurtong die stukjes schub van hem over heel de wereld verspreiden doormiddel van gratis computers, waarmee Vuurtong de wereld wil overnemen.

Valentina wordt in dit boek ook een wachter, maar blijft dat niet. Valentina ontmoet in de bus de wachter Spiegel dat slachtoffer van Vuurtong werd. En vlak voordat ze stierf gaf ze Valentina haar zegel en de opdracht om Bloem en Zwaard te zoeken, de andere twee wachters.

Zo raken Valentina en haar vrienden weer verzeild in een spannend avontuur waarin ze dit keer de strijd met Vuurtong aanbinden. Daar krijgen ze hulp bij van Hennie, Valentina's oma die net als Valentina een witte heks is, van Basil Hennie's familiar en Sir James' Valentina's familiar. (elke witte heks heeft een familiar, dat is eerst hun leermeester en daarna is het hun raadgever)

Op het eind van het boek lukt het Valentina om samen met de andere wachters Vuurtong in bedwang te houden. Maar ze waren net te laat, want Vuurtong had al slachtoffers geƫist, waarvan de meeste in GreyshuisenHOOFDPERSONENVoornaamste hoofdpersoon: Valentina

Bijpersonen: Vickie, Freddie, Anton, oma Hennie, Basil, Sir James en Vuurtong

Over Valentina: Ze is een meisje in de leer bij oma Hennie en

Sir James. Ze leert om een volleerde witte heks te worden. In dit boek is ze ook een wachter, maar aan het einde niet meer. Ze krijgt ook steeds meer krachten. Ze heeft ook fel rood haar en sproeten.

Over Vickie: zij houd van romantische boeken en romantische films. Zij heeft ook verkering met Freddie en zij zal in dit boek ook ontvoerd worden.

Over Freddie: Hij houd van hardrockmuziek en ook wel van avontuur, maar het moet niet te gevaarlijk worden. Hij heeft ook verkering met Vickie, die hij in dit boek zal redden.

Over Anton: hij houd van computeren, net als zijn vriend Digit, waar hij vaak mee computert.

Over oma Hennie: zij is de oma van Valentina en ook gedeeltelijk haar leermeester. Zij is ook een witte heks en zij zal Valentina veel helpen in dit boek.

Over Basil: hij is een familiar van oma Hennie. Een familiar is eerst de leermeester van een witte heks en daarna hun 'hulpje'.

Over Sir James: hij is Valentina's familiar.WAAR EN WANNEERHet verhaal speelt zich voornamelijk af in Greyshuizen en omgeving. En vooral in de nieuwe wijk van Greyshuizen, maar ook onder de grond.

Het verhaal zou zich in deze tijd of in de toekomst kunnen afspelen, want er worden veel computers en dat soort dingen in het boek beschreven.BELANGRIJKSTE THEMAHet belangrijkste thema in dit boek is denk ik magie/hekserij, want het gaat over heksen, vuurwezens en wachters. Maar griezelroman zou ook een passend thema wezen, omdat er best veel ontroerende en romantische stukken in zitten, maar het boek is ook best wel griezelig, dus de belangrijkste thema is moeilijk te bepalen.SCHRIJVERNaam: Eddy C. Bertin

Leeftijd: 55

Geboortedatum: 26 December 1944

Geboorteplaats: Duitsland

Begonnen met schrijven: 1957 (13 jaar)

Getrouwd: In 1967

Vrouw: Yvette

Kinderen: Brenda (30)

Huisdieren: 3 poezen

Eerste gepubliceerde verhaal: in 1965

Publiek: eerst 30 jaar volwassenen, daarna 10 jaar voor jongeren.ZAKELIJKE INFORMATIETitel: Overal vuur

Niveau: C-boek

Genre: Griezelroman

Bladzijden: 197

Schrijver: Eddy C. Bertin

Illustrator: Joyce van Oorschot

Uitgever: Elzenga

Jaar van Uitgave: 1996BEGIN EN AFLOOPHet boek begint met een inleiding. Daarna begint het met de gevoelens van twee van de bijpersonen. Daardoor krijg je een beetje inzicht over het boek en de personen die daarin vooral meespelen.

Het einde is nog niet compleet en waarschijnlijk het begin van een nieuw boek uit de serie over Valentina en haar vrienden. Daardoor ga je waarschijnlijk eerder op zoek naar het nieuwe boek uit de serie over Valentina en haar vrienden. Dus een open einde.

Mening: ik denk dat het wel slim was van de schrijver om het zo te laten eindigen, want dan heb je waarschijnlijk dat je bij het nieuwe boek meer lezers krijgt.TITELVERKLARINGLetterlijke titelverklaring: er is overal vuur; in de computers en later zelfs heel eventjes is Vuurtong boven geweest.Figuurlijke titelverklaring: overal vuur wil zeggen; er is een vuurwezen, nieuwe spelletjes wat met vuur te maken heeft enz. (computerspelletjes).MENINGIk vond het een erg mooi boek en ik vond hem zo mooi dat ik hem al 3x gelezen. Dat komt omdat het een erg spannend boek is, waarin je het ene na het andere avontuur beleefd en daar houd ik wel van.

en soort verslavende werking, vooral de eerste keer, dan stop je niet voordat het uit is.

Je leeft ook erg met de personen mee. Ik vind het ook een mooi boek, omdat er plaatjes instaan en die je een stukje beeld laten zien uit het boek. Zo krijg je een beetje een idee hoe het er in Valentina's wereld uitziet.

Het einde vond ik een beetje raar, want het stopt midden in het verhaal, maar door het einde verwacht je natuurlijk wel een nieuw boek uit de serie en die zal ik ook zeker gaan lezen!

Het is geen realistisch boek, ook al zegt de schrijver van wel, ik vind van niet!

In het boek staan opzich wel lastige woorden, maar die worden ook goed uitgelegd.

Ik vind niet dat het boek geschikt is voor alle leeftijden, want kleine kinderen zouden kunnen gaan denken dat het echt kan gebeuren en zo kunnen ze bang worden.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen