Boekverslag : Carry Slee - Pijnstillers
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 465 woorden.

Auteur: Carry Slee

Titel: Pijnstillers

Jaartal eerste druk: 1997

Genre:

Probleemboeken, school.

Roman.Belangrijkste probleem:

Persoonlijke verhoudingen, liefde, dood.Belangrijkste personages:

Naam: Soort karakter:

- Casper van Riel - Round charactar

- Marit, Caspers moeder - Round charactar

Setting:

- tijd: onze tijd.

- plaats(en): Bij Casper thuis, op school.Vertelsituatie:

Verhulde ik-persoon.Opbouw:

Hoofdstukken. Open begin, je valt middenin het verhaal. Vrij open einde.

Soms korte flashbacks (toen hij tien minuten geleden de school uitliep...)Vind je de titel goed gekozen? Waarom (niet)?

Ja. Eerst maakt de titel je nieuwsgierig. En als je het boek gelezen hebt herinner je je weer van alles bij het zien van de titel, omdat die pijnstillers alles te maken hebben met de ziekte van Caspers moeder, die heel belangrijk is in het verhaal.Wie is het interessantste personage? Waarom?

De vader van Sophie. Het is leuk om te raden hoe die man reageert op van alles en nog wat. Maar er wordt sowieso heel goed geschreven over personen. Door de uitgesproken karakters word je echt nieuwsgierig naar hoe mensen gaan reageren en zijn die personen met hun reacties ook heel herkenbaar.Zin die dit boek typeert:

Casper heeft genoeg mensen om zich heen die van hem houden en hem willen helpen in moeilijke tijden.Korte samenvatting (plot):

Casper woont alleen met zijn moeder. Zijn vader heeft hem nooit gekend. Maar toch krijgt Casper, als hij al vijftien is, de behoefte om zijn vader te leren kennen. Via de ouders van zijn vader komt hij aan het adres en hij kan het heel goed vinden met zijn vader. Zijn moeder krijgt kanker. Eerst lijkt het beter te gaan, maar later niet meer. Ze sterft. Casper wil dan ook met zijn grootste hobby stoppen, zijn keyboard. Het heeft geen zin meer voor hem, nu zijn moeder niet meer zal luisteren bij belangrijke uitvoeringen. Bijna heeft hij zijn keyboard weggedaan, maar hier steekt Anouk, zijn vriendin een stokje voor. Ze zit met hem in een orkest en heeft heel goed door dat Casper verkeerd met zijn verdriet omgaat. Ze haalt hem over en Casper gaat toch door met keyboard spelen, hij moet aanvaarden dat zijn moeder nooit bij zijn opvoeringen zal zijn, maar hij mag ook weten dat ze heus heel trots op hem zou zijn als ze er wel bij was.Wat vind je van dit boek? Waarom?

Ik vind het een heel goed boek. Dit was de derde keer dat ik het las. Alles wat Carry Slee schrijft is heel herkenbaar. De eerste keer dat ik het las had ik het uit de bieb, maar direct toen ik het uit had heb ik het zelf gekocht. Bij de laatste hoofdstukken, als het fout gaat met Caspers moeder en ze sterft, heb ik elke keer weer tranen in mijn ogen.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen