Boekverslag : David Leland - Wish You Were Here
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 744 woorden.

Wish you were here

David LelandDe hoofdpersoon is Lynda Mansell. Lynda is bijna 17 en zeer brutaal. Ze werkt bij haar vader. Haar vader Hubert Mansell (47) is eigenaar van een Kapsalon en tabakswinkel. Lynda heeft een zusje Margret, haar moeder is overleden.Lynda is leerling kapster in de zaak van haar vader. Ze heeft een model waarbij ze een permanent moet zetten. Ze heeft geen aandacht voor het haar van Valerie, want Valerie zit met Peter te fleurten en Lynda is jaloers. De permanent mislukt totaal en Lynda wordt ontslagen.1945

Lynda zit op de stoeprand met een gasmasker op. Haar vader komt thuis, iedereen is blij maar Lynda wil hem geen gedag zeggen.Nu

Lynda fietst over het bowling veld in het park. Haar oom Harry Figgis roept haar hij biedt aan dat ze bij hem kan komen werken. Lynda fietst over de promenade langs een groep jongens. Iets verder stop ze en gaat ze uitdagend op de reling zitten. Een verlegen jongen komt naar haar toe. Zijn naam is Brian en hij vraagt haar mee uit. Ze stemt toe. Lynda gaat naar het busstation en ontmoet Dave. Dave is 23. Hij vraagt haar mee uit, maar ze heeft al een afspraak en wijst hem af. Lynda en Brian zitten in de bioscoop. Langzaam laat Brian zijn hand naar beneden glijden en knijp in de borst van Lynda, Lynda schrikt en loop zogenaamd huilend de zaal uit. Brian gaat achter haar aan. Ze staan in de lobby de film is afgelopen iedereen gaat weg. Lynda zoent Brian. De manager komt en wordt boos op Lynda en Brian ze gaan weg.

Er zijn problemen bij de bushalte. De bus was te laat. Harry Figgis hoort lawaai en gaat kijken. Als hij er naar toe loopt ziet hij Lynda die haar nieuwe onderbroek aan de chauffeurs showt op de tafel staan. Lynda wordt ontslagen. Ze moet samen met haar vader naar een psychiater Dr. Holroyd. Ze moet beginnen met de A en alle scheldt woorden die ze kent met een A opzeggen en zo verder. Na afloop gaat Dr. Holroyd met de vader van Lynda praten en achter de rug van

Dr. Holroyd doet zij rare dingen.

Ze gaat naar de dansschool met Dave. Later op de avond gingen ze naar het huis van Dave. Ze blijft bij hem slapen. Ze doen het met elkaar in grootmoeders bed. De volgende morgen worden ze wakker gemaakt door Oom Brian die aan de deur komt. Lynda verstopt zich onder het bed. Oom Brian komt met zijn eigen sleutel binnen. Het condoom ligt nog op de grond de hond van Oom Brian neemt hem mee.

Eric komt bij Lynda thuis langs. Hij vingert Lynda. Eric wil met Lynda naar bed. Hij komt 's avonds bij de achtertuin van Lynda, maar zij reageert niet. Lynda werkt in een fish and chip van. Ze bedient Dave, maar later ziet ze dat hij met een andere vriendin is. Voor de volgende klant heeft ze geen aandacht meer. 's Avonds kwam hij weer. Nu gingen ze samen het schuurtje in. Het hek was open gebleven en opeens kwam er een politieagent het schuurtje in. Als Lynda terug komt op haar kamer zit haar vader in haar kamer. Lynda verlaat het huis van haar vader en neemt de jurk en een jas van haar moeder mee en gaat naar Eric, maar daar blijft ze niet lang. Lynda is serveerster in een engels theehuis. Eric zit aan een tafel en bestelt wat bij Lynda. Lynda loopt naar de keuken en vraagt aan Vickie of zij Eric verder wil helpen. Eric wacht Lynda op en achtervolgt ze en ze krijgen ruzie en gaan vechten.

Hubert de vader van Lynda zit in het restaurant waar Lynda op dat moment aan het werk is. Ze krijgen ruzie de manager moet erbij komen. Lynda gaat op een stoel staan en daarna op tafel en schreeuwt het hele restaurant bij elkaar onder andere dat ze zwanger is. Ze wordt ontslagen.

Ze spreekt af met Tante Millie en bespreekt alles over de zwangerschap. Aan het eind van het gesprek krijgt ze een envelop met geld voor een abortus. Ze loopt langs de abortus kliniek.Ze komt uit de bus met een baby en een kinderwagen en loopt door het busstation over het bowling veld, iedereen kijkt en roept luid dat het van haar is. Ze gaat naar het huis van haar vader langs.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen