Boekverslag :  - Tijger, Tanga’s En Tongzoenen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 843 woorden.

1

Titel: Tijger, Tanga’s en tongzoenen

Schrijver: Louise Rennison

Uitgeverij: Gottmer

Jaar van uitgave: 1999

Illustrator: Rob Nuijten

Genre: Liefde2

Ik vond het boek ‘Tijger, tanga’s en tongzoenen’ echt het leukste boek die ik ooit heb gelezen. Ik vond het verhaal erg heel erg leuk en apart eindelijk eens een volwassene die jongeren begrijpt. Ook was het verhaal ontzettend grappig; ik heb me een paar keer zo hard gelachen. Ik heb dit boek in één dag uitgelezen, omdat ik het zo leuk vond. Vanaf dat ik de eerste dag uit haar dagboek had gelezen, wilde ik verder lezen. Ik vind dat je dit boek echt moet lezen het is echt een leuk boek vooral voor de jeugd.

Maar niet alleen voor de jeugd maar ook voor oudere mensen. Voor de jeugd vind ik dit boek meer iets voor meisjes niet dat de jongens het niet kunnen lezen maar het is geschikter voor meisjes van 14 tot 16. Het is echt de moeite waard om dit boek te lezen je kan dit boek huren in de bibliotheek of in de mediatheek op school of natuurlijk gewoon bij een boekhandel of een boekenwinkel kopen. Deze kans moet je echt niet laten zitten het is zo’n leuk boek het is echt geweldig. Er zijn ook meerdere boeken van deze reeks Octopus. Ik hoop dat veel mensen het boek ook zo zullen lezen en gebruik maken van mij advies en het boek even leuk vinden als ik. Ik vond het jammer dat het boek een open einde had, omdat ik dan niet weet hoe het met Georgia helemaal afliep, maar je kan moeilijk één boek maken over Georgia’s leven in dagboekstijl. Daarom snap ik waarom de schrijfster dit gedaan heeft. Als Georgia ineens ook volwassene opvattingen zou hebben, zouden de kinderen die dit lezen zichzelf niet meer herkennen in het boek, en dat zou niet leuk zijn. En je moet ook het idee krijgen dat het leven van Georgia verder gaat, ook zonder dat je haar dagboek leest. Ik vond het jammer toen ik het boek uit had; ik hoop dat er een vervolg komt. Ik heb een paar dingen geleerd uit dit boek, bijvoorbeeld dat je ook een masker kan maken van eigeel, maar dat lijkt me niet echt gezond en lekker. Het taalgebruik in het boek is grotendeels het taalgebruik wat de jongeren op bijvoorbeeld onze school ook gebruiken.

3

Het boek gaat over een meisje Georgia. Georgia vertelt haar belevenissen en gevoelens in haar dagboek. Georgia is een meisje van 14 jaar oud uit de 2de brugklas. Georgia is verliefd op een jongen genaamd Robbie de sg (de seksgod) Robbie is de broer van Tom, Tom is de vriend van Jas. Als ze hoort dat Robbie met een meisje Lindsay gaat heeft ze een idee ze gaat samen met Jas Lindsay bespioneren. Als ze ‘s avonds achter bij Lindsay in de tuin staan n het gordijn op beetje open staat kunnen ze makkelijk naar binnen kijken. Ze zien de kamer van Lindsay het is een nachtmerrie van popperig witte dingen, popperige kussentjes, popperige beddensprei en een kruitzak met de Teletubbies erop. Ze zagen dat Lindsay naar de badkamer liep met haar haar strak naar achteren gekamd en een beha en een tanga aan had toen zagen ze nog iets raarder Lindsay deed haar ring af en gaf er een kus op, ze pakte een paar roze dingetjes en stopte de dingetjes onder haar borsten in haar beha zodat ze een decolleté kreeg ze had ook helemaal geen haar op haar vrouwelijke deel. Als Lindsay een zwart jurkje aan trekt dat net boven haar knieën kom is dat niet zo’n goed idee voor zo’n dunne sliert. Als ze Lindsay weg zien gaan zien ze dat Robbie haar opwacht op de hoek. Gaan Jas en Georgia naar huis. Als ze even later thuis zijn. Als er een te gek feest komt van Katie een vriendin van Georgia begint Georgia wat onzeker te worden ze denkt dat ze niet kan tongen. Bij haar in de buurt woont een jongen genaamd Peter een jongen die je leert hoe je moet tongen. Peter zei tegen Georgia” dat ze een natuurtalent is”. Als het feest van Katie er is en Georgia en Jas erheen gaan Jas gaat meteen naar Tom toe Georgia kijkt rond en ziet Peter naar haar zwaaien. Hij nam haar mee achter een boompje en begon haar te zoenen als ze een tijdje daar achter de boom aan het zoenen zijn ziet Georgia, Robbie het pad op lopen met naast heb een heel dun lang meisje het was Lindsay. Hij kwam zijn broertje Tom zijn sleutels brengen. Robbie keek haar geïrriteerd aan omdat hij haar onderbroek kon zien. Naar een tijd ging het uit tussen Robbie en Lindsay. Georgia en Robbie werden hele goede vrienden ze gingen ook vaak zoenen. Maar Robbie vond zich te oud voor Georgia en Georgia had er alles voor over om zijn mening te veranderen. Ze deed ook veel dingen aan haar uiterlijk om er wat ouder uit te zien.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen