Boekverslag : Stephen King - Pet Sematary / Dodenwake
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 596 woorden.

TItel

DodenwakeUItgever

UItgeverij LuItingh ~ Sijthof B. V , AmsterdamDruk/jaar

10e druk, 1984Perspectief

hij/zij-vorm, waarbij je het verhaal niet vanuIt een ik-figuur leest.Plaats

In het huis van de Fam. Creed, in het huis van Norma en Jud Crandall,en op de begraafplaats van de micmac's (allen in Maine in Amerika).Tijd

In de jaren '80Samenvatting

Louis en Rachel Creed gingen samen met hun kinderen, Ellie en Gage, Verhuizen van Chicago naar Maine. Daar kregen ze een groot huis met een nog grotere tuin erachter, die uItstreek tot aan de bossen. Daar in Maine woonden ook hele aardige overburen, jud en Norma Crandall. Zij wisten nog het geheim van de begraafplaats achter het dierenkerkhof, waar als je er dieren begroef, dat ze weer tot leven gewekt werden. Maar Norma ging al snel aan een hartaanval dood. De kat van de Fam. Creed, Church, werd doodgereden op de route 15, een drukke autoweg, die vlak voor hun huis lag. Ellie, die zoveel van die kat hield, was op dat moment samen met haar moeder bij haar oma en opa aan het logeren. Jud, die overbuurman, had zo'n medelijden met Ellie, dat hij maar besloten had om samen met Louis stiekem die kat te begraven op de MICMAC-begraafplaats, die begraafplaats waar de dieren weer tot leven konden komen. Er lag een pad naar die begraafplaats achter Louis' huis. Maar het pad vanaf het dierenkerkhof was er al een bepaalde kracht te voelen. Je kon daar ook een sint-elmsvuur zien, of ijsduikers horen. Als je zoiets zag of hoorde, dan moest je er niet op reageren en gewoon doorlopen. De volgende dag was die kat teruggekomen en had een ander karakter. Hij jaagde veel meer op grotere vogels, zoals een kraai. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden op te noemen. Maar toen Ellie terug was, merkte ze er niet veel van.

Een jaar later ging Gage, hun kleine jongetje, dood. Hij werd begraven op een gewoon kerkhof, in een stad verderop. Drie dagen later Gingen Ellie en Rachel weer logeren bij Opa en Oma. Louis kreeg weer zo'n gek idee in zijn hoofd over gage. Hij ging hem 's nachts stiekem uIt zijn graf halen, en daarna op de MICMAC-begraafplaats weer begraven. 's morgens sliep Louis nog en Gage, die al weer levend was, nam een scherp mes uIt louis' dokterstas en ging naar die overbuurman. Hij sloop heel zachtjes naar binnen en vermoordde Jud. Even later kwam Rachel weer thuis, omdat zij het gevoel had dat er iets niet goed was. Bovendien had Ellie enge dromen gehad, waarin ze zag dat er iets met gage was. Rachel ging niet regelrecht naar huis, maar ze ging eerst naar Jud. Er was daar iets raars aan de hand, dacht ze. De deur was open, dus ze ging naar binnen. Ze hoorde boven iets en ging erheen. Dat was gage. Rachel werd dus ook gedood door hem. Louis volgde de moddersporen, die gage had achtergelaten, en kwam dus zo ook Bij Juds huis terecht. Hij had een paar dodelijke injectiespuIten bij zich, en ging op zoek naar Gage. Hij kwam boven, en daar stond...Gage. Louis sprong op Gage af, smeet hem op de grond en ging er op zItten. Gage smeet twee injectiespuIten weg, maar de derde had hij niet weg kunnen slaan. Dus gage was binnen een mum van tijd dood.

Louis nam rachel mee en stak jud's huis in brand. Hij ging daarna rachel begraven op de MICMAC-begraafplaats. De volgende dag tikte Rachel op zijn schouder en Rachels stem klonk schurend, vol zand ; 'lieveling,'.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen