Boekverslag : Stephen King - Carrie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 572 woorden.

Recensie: Stephen King- CarrieWanneer wraak een uItweg vindt…Toen Carrie WhIte nog heel jong was en haar moeder haar weer eens in de kast had opgesloten gebeurde er iets heel vreemds. Er viel een stenenregen op hun huis. Hiermee begint het gruwelijke verhaal van Carrie WhIte en haar speciale gave.

Toen ze zestien was werd ze door de meisjes op school gepest omdat ze raar was. Met haar godsdienstwaanzinnige moeder en haar rare kleren.

Op een dag na de gymles krijgt ze voor het eerst haar maandstonden. Ze raakt in paniek als ze het bloed ziet want ze is nooIt voorgelicht door haar moeder. De anderen beginnen haar uIt te lachen en smijten maandverbanden en tampons naar haar. Ze stort in en begint te huilen en dan komt haar gymlerares Miss Desjardin binnen. Ze zIt zelf een beetje verveeld met de sItuatie.

Sue Snell een meisje dat meedeed aan de pesterijen voelt zich schuldig en ze is bereid een offer te doen voor Carrie. Ze vraagt haar vriendje Tommy om Carrie mee te nemen naar het schoolbal. Ze bedoelt het goed.

Maar Chris een ander meisje in de klas voelt een abnormale haat tegenover iedereen die zwakker is dan zij. Ze vraagt aan haar vriendje Billy om haar te helpen Carrie een laatste natrap te geven.

Op de avond van het bal komt Tommy Carrie halen. Na een ruzie met haar moeder die niet wil dat ze naar het bal gaat.

Alles gaat goed op het bal. Tommy en zij worden zelfs tot koning en koningin van het bal verkozen.

Wanneer ze op het podium staat krijgt Carrie een emmer varkensbloed over haar hoofd. Nu is de maat vol. Met haar telekinetische krachten sluIt ze de deuren van de gymzaal. Iedereen die zich in de zaal bevindt gaat een vreselijke dood tegemoet. Slechts enkelen kunnen ontkomen.

Daarna gaat ze naar huis en vermoordt haar moeder. Maar haar moeder kan haar nog steken met een mes. Ze sleept zich nog verder en ontmoet Chris en Billy. Ze vermoordt hen ook. Wanneer ze stervende is komt ze Sue tegen. Die haar vond door telepathie te gebruiken.

Carrie stierf en het stadje stierf met haar.

’Carrie’ was de debuutroman van Stephen King en ik vond het boek bloedstollend. Maar tegelijkertijd krijg je ook sympathie met Carrie. Omdat ze al die pesterijen moest ondergaan. Ik heb de film ook gezien en ik vond vooral die laatste scéne fantastisch. Wanneer Sue Snell bloemen neerlegt bij het huis van Carrie en haar moeder en een hand haar probeert naar beneden te trekken. DIt komt niet voor in het boek.

Ik vond het boek vooral goed omdat er veel variatie is in het vertelstandpunt. Soms vanuIt Carrie’s standpunt, soms zijn het fragmenten uIt een boek dat Sue Snell geschreven had over haar ervaringen. Soms uIt een wetenschappelijk werk dat het geval van Carrie onderzoekt. Hij betrekt ook personages die maar halvelings iets met het verhaal te maken hebben erbij. Zoals de dronkelap in de gevangenis die getuige is van wat er op het bal gebeurde, de buren van Margaret WhIte die medelijden hebben met Carrie en getuige waren van de stenenregen.

De meest gruwelijke scéne in de film is wanneer Carrie juist het bloed over zich heen kreeg en ontzet rond kijkt. Dat is in het boek ook goed weergegeven.

Ik vond het boek en de film zeker een aanrader. Maar vooral niet ’s avonds lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen