U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ben Borgart - De Vuilnisroos.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=8235 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 357 woorden.

1. De vuilnisroos

door Ben Borgart1.1 samenvatting:

Het kruisertje mag niet langer op zijn plek liggen van de politie, en aangezien de eigenaar, de filosoof Mees de Kloet, opgepakt is moet Cuzzi er mee varen. Dat hij weg moet vindt Cuzzi niet zo erg, een leven afgezonderd van de maatschappij bevalt hem wel. Hij uiteindelijk komt hij terecht op een vuilniseiland. Daar verblijft hij een tijdje, leeft van afval, maakt ook van alles van spullen die weggegooid zijn, zoals een molen om energie op te wekken. Op de vuilnisbelt wordt hij opgepakt omdat hij zich op verboden terrein bevindt en wordt ook verdacht van landloperij. Als hij terugkomt na een onrechtvaardige nacht in de cel vindt hij ook roos, de vuilnisroos. Cuzzi vaart weg van het eiland in de lekke kruiser. Tot hij op een gegeven moment helemaal zinkt. Dan ontmoet hij het jonge meisje Ellie, zij leent hem haar trainingspak omdat hij helemaal doorweekt is. Dan fietst ze weg, maar na een tijdje komt ze terug met haar vader die hem mee naar hun huis neemt. Daar mag hij zich wassen en de nacht doorbrengen. De volgende dag fietst hij een stuk met Ellie, op een plek aan het water verblijven ze een tijdje. Ellie moet haar broertje van school halen dus verlaat zij hem. Tijdens het kijken naar een zonsondergang valt Cuzzi in slaap. Als hij wakker wordt blijkt hij in een inrichting te zitten. Ellie komt hem opzoeken, ze besluiten die avond nog samen naar Azië te vertrekken. ’s Avonds om 8 uur vertrekken ze met de fiets. Maar in Limburg aangekomen blijkt dat Cuzzi eigenlijk toch te zwak is om echt weg te gaan, hij pakt de trein terug en laat Ellie in de steek.1.2 Hoe denkt Cuzzi over de maatschappij?

Cuzzi is de hoofdpersoon uit het boek en je kan wel stellen dat hij wegvlucht uit de maatschappij. De werkende maatschappij bevalt hem niet. Hij houdt er niet van om te werken, hij keert zich liever naar de natuur en haalt zo zijn kostje bij elkaar. Hij vindt het evenwel niet erg om te stelen, zolang hij er zelf maar beter van wordt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen