Boekverslag : Bobje Goudsmit - Waanzinnig Verliefd
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1487 woorden.

Vooraf:

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik van een paar mensen had gehoord dat dit een mooi boek is. Ik ben er gelijk aan begonnen en dacht toen dat ik het ook gelijk voor mijn boekverslag kon gebruiken. Ik wilde graag eens een boek van Bobje Goudsmit lezen, want ze is tenslotte een lerares op mijn school.Op de omslag zie je een meisje en een jongen op een schommel en het meisje ziet er erg gelukkig uit.Ik verwachte wel dat het een goed boek zou zijn, want je hoort er heel veel mensen over. Ik had niet echt speciale verwachtingen over de inhoud van de tekst, omdat verliefdheid overal over kan gaan.Titel:

Waanzinnig verliefd: Florien is nog nooit echt verliefd geweest en dan wordt ze verliefd op Renko. Ze wordt niet een beetje verliefd, maar echt waanzinnig verliefd.Schrijver:

Ik heb nog nooit eerder een boek van Bobje Goudsmit gelezen. Ik was het wel altijd van plan om te gaan doen, maar het is er nooit echt van gekomen.Genre:

Dit boek behoort tot het genre maatschappelijk-geëngageerd, omdat iedereen wel eens verliefd wordt en sommige zelf waanzinnig verliefd. Het gebeurt gewoon in het normale leven zoals op school, thuis en in een discotheek.Korte inhoud van het verhaal:

Florien is een meisje van 15 jaar die op de middelbare school zit en op een dag waanzinnig verliefd wordt op een jongen die net nieuw op haar school is gekomen. Kim, de beste vriendin van Florien, kent die jongen en zegt dat hij van geen kant deugt. De jongen waar Florien op verliefd wordt heet Renko en hij komt halverwege het jaar op haar school. Renko wil eigenlijk niet vertellen waarom hij in z’n examenjaar van school verwisselt. Na een tijdje begint Florien, Renko te leren kennen. Ze vindt het een aardige jongen, maar ze snapt niet waarom hij soms zo raar doet. Ze spreken een keer af in het speeltuintje bij Florien in de straat, ze praten over van alles met elkaar. Florien merkt dat Renko niet graag over zichzelf praat.

Ze spreken steeds vaker af bij het speeltuintje en op een gegeven moment zoent hij haar en wordt ze waanzinnig verliefd op hem en kan ze nergens anders meer aan denken dan aan Renko. Florien snapt niet waarom Kim steeds zo raar over Renko praat en als ze het aan haar vraagt geeft ze geen antwoordt. Ze leert de vrienden van Renko kennen als ze een keer uitgaan. Ze merkt ook dat Renko erg populair is bij de andere meisjes die daar dan ook zijn. Renko neemt zelfs meisjes mee naar buiten het strand op en vergeet dan helemaal dat hij een vriendin heeft die nog binnen zit. Walter, de beste vriend van Renko, zegt dan dat ze zich er niks van moet aan trekken en hem z’n gang moet laten gaan, Renko houdt er niet zo van dat een meisje hem als haar eigendom beschouwt. Florien wordt nergens boos om, want als hij kleine ijskoningin tegen haar zegt, zo noemt Renko haar, en lieve woordjes in haar oor fluistert dan is alles weer goed en vergeven.

Na een tijdje begint ze dreigbrieven te ontvangen zonder afzender. In die brieven staat dan dat ze het moet uit maken met Renko, maar ze trekt zich er niks van aan.

Op een avond gingen ze met z’n allen uit. Walter en Florien gingen eventjes naar buiten, omdat het binnen zo warm was en toen hoorde ze dingen die ze liever niet had willen horen. Ze hoorde eigenlijk pas voor het eerst waarom Renko in zijn examen jaar van school verwisselde en nooit over zichzelf wilde praten. Er was namelijk een meisje op Renko’s oude school die heel knap was en dat zelf ook wist. Zij had het één avond met Renko gehad, maar Renko wilde haar niet als vaste vriendin en dat vond zij niet leuk. Ze begon roddels te verspreiden over dat Renko drugs dealde en heeft zelfs een keer drugs in zijn tas gedaan. Renko had haar gezegd dat als ze er mee door zou gaan hij haar zou slaan. Ze begon heel hard te gillen terwijl hij haar nooit heeft aangeraakt. Ze begon had tegen een leraar gezegd dat hij haar had geslagen en iedereen geloofde haar en Renko werd van school gestuurd en moest dus een nieuwe school zoeken. Blijkbaar waren die dreig brieven van dat meisje. Net toen Walter het hele verhaal had verteld zag ze Renko met een meisje richting het strand gaan, maar ze pikte het niet langer.

De volgende dag belde ze hem op dat hij naar het speeltuintje moest komen. Hij kwam een half uur te laat en Florien wist niet hoe ze dit alles aan hem kon vertellen. Ze begon met dat ze het niet leuk vond dat hij steeds met meisjes naar buiten ging. Renko ging helemaal door het lint en zei dat ze haar bek moest houden en dat hij niet haar eigendom was.

Ze was boos, verdrietig en opgelucht tegelijk. Ze dacht dat Renko het beste was dat haar was overkomen, maar dat viel dus flink tegen. Ze was nog nooit zo verliefd geweest en nu zo ongelukkig. Ze heeft het die zelfde dag nog uitgemaakt en zo heeft ze de eer ook nog eens aan zichzelf gehouden.Hoofdpersonen:

De hoofdpersoon is Florien. Zij is een meisje van 15 jaar. Haar ouders, broertje en zij wonen in en hele nette wijk. Florien is af en toe een beetje verlegen, maar heeft ook veel lol met haar beste vriendin Kim. Als Florien iets in haar hoofd heeft en ze wil dat ook bereiken zal ze er ook helemaal voor gaan tot ze het bereikt heeft.Bijfiguren:

Kim is de beste vriendin van Florien. Een heel lief meisje, maar ze is al wat verder op het gebied met jongens dan Florien. Florien voelt zichzelf daarom ook vaak erg kinderachtig als Kim in de buurt is en verteld hoe haar weekend is geweest. Kim komt bijna alleen maar voor op school of aan de telefoon.Renko is de jongen waar Florien verliefd op wordt. Hij is een stoere jongen die vaak op z’n scooter rijdt en niet veel over zichzelf vertelt. Renko speelt een belangrijke rol in dit boek, omdat hij vaak bij Florien in de buurt is.De ouders van Florien zijn erg bekakt en voeden Florien streng op, zo hebben ze een regel over wanneer ze uit mag gaan enz. enz.Bram is het buurjongetje van Florien waar ze ook vaak op past.Bram en de ouders van Florien komen niet vaak in het boek voor. Meestal zit Florien alleen op haar kamer of is ze samen met Renko.Ruimte:

Het speelt zich af vlakbij Noordwijk. Dat weet ik doordat de plaats wordt genoemd in het boek, omdat ze daar vaak uitgaan. Verder speelt het zich af op de normale omgevingen zoals: school, discotheek, thuis en in het speeltuintje waar Renko en Florien vaak afspreken om elkaar te zien.Het verhaal speelt zich af in een nette buurt waar nette mensen wonen, maar ook op school en in de discotheek waar veel scholieren bij elkaar zijn.Het boek hoeft zich niet perse in de omgeving van Noordwijk af te spelen. Het had net zo goed een andere plaats kunnen zijn. Het moet wel aan het strand zijn, want in het boek hebben ze het vaak over dat Renko meisjes mee naar buiten neemt het strand op.Tijd:

Het verhaal speelt zich wel in deze tijd af, zo 1999,2000 of 2001. Dat merk je aan de moderne dingen die er zijn zoals: computers, auto’s, scooters en discotheken.Er komen geen flashbacks of vooruitwijzingen voor in het boek. Het gaat gewoon als één verhaal door. Er wordt wel eens over het verleden gesproken zoals over de ex vriendin van Renko, maar dat is niet een echte flashback.Werkelijkheid & Fantasie:

Dit boek kan voorkomen in de werkelijkheid. Het is totaal geen fantasie. Het onderwerp is verliefd zijn en dat is iets dat iedereen kan overkomen in werkelijkheid.Verteller:

In dit boek heb je te maken met een al wetende verteller. Er is niemand die het verteld als of hij of zij het zelf heeft meegemaakt.Ik volg het verhaal door de ogen van Florien, want je leest het verhaal echt vanuit haar standpunt. Al hoewel het niet een ik-verteller is kan je het wel goed van haar kan bekijken.Verwachting:

Dit boek voldeed aan de verwachting die ik had. Ik vond het echt een heel goed boek. Normaal doe ik heel lang over een boek lezen, maar deze had ik echt binnen een paar dagen uit.In dit boek kwamen geen zaken voor waarover ik nog nooit had gelezen. Ik heb wel vaker boekn gelezen over verliefd zijn en dat soort dingen.Dit boek vond ik niet anders geschreven dan ik gewend was. Ik heb wel vaker boeken met deze style van schrijven.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen