U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : W.e. Johns - Biggles: The Cruise Of The Condor.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=438 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 648 woorden.

Bibliografie
Londen 1994


Samenvatting
Auteur: Captain W.E. Johns (1893 – 1968)
In de Eerste Wereldoorlog was Johns gevechtsvlieger, hij werd neergehaald en gevangen genomen door de Duitsers. Na de oorlog bleef hij bij de Royal Air Force werken later werd hij illustrator en schrijver. Hij werd vooral bekend door zijn boeken over James Bigglesworth oftewel Biggles. In Nederland werden 91 van zijn 96 boeken uitgegeven

Tijd Eerste druk: 1933
Het boek speelt zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, dat is te zien aan regels als “I’ would rather have a Hun on my back then to be with these damn mosquitoes”.
Met het woord “Hun” bedoeld de schrijver de Duitsers.
Het verhaal wordt chronologisch verteld.

Ruimte Het boek speelt zich af in Brazilië in het Amazonegebied.
In het Amazonegebied zitten onder anderen mieren, apen, condors en muggen die de hoofdpersonen het verblijf erg moeilijk maken. Ook hebben ze erge last van de hitte.

Thema Het thema is het zoeken van de Inca schat.

Personen Biggles: James Bigglesworth, blond haar, slank postuur, R.A.F.
piloot, avontuurlijk en een goed gevoel voor humor.

Dickpa: Dick, Biggles oom, oude man, schatzoeker, wereldreiziger, Weet veel en laat nergens gras over groeien.

Algy: Algernon Lasey, zwart haar, R.A.F. piloot sterk en snel.

Smith: Mechanicus, zegt weinig maar als hij wat zegt is het goed.

Bijpersonen: Braziliananen die ook de schat willen hebben met Philippe als baas.

Conflicten Het groepje schatzoekers word voordurend lastig gevallen door de bende van Philippe, die hen de schat wil afpakken. Biggles is de bende steeds weer te vlug af.

Ideologie De ideologie is dat de goede winnnen en de slechten verliezen.

Perspectief We zien het verhaal door de ogen van een derde persoon en daardoor van een afstand.

Verklaring De tocht van de Condor gaat over de tocht die Biggles en zijn vrienden maken met het vliegtuig de Condor naar en in Zuid Amerika.

Verhaal

Het verhaal gaat over Biggles, een voormalige oorlogspiloot, die in Brazilië een schat gaat zoeken. De plek van de schat was bekend bij Dickpa, de oom van Biggles. De speurtocht werd uitgevoerd met het Amfibievliegtuig, de Condor. Het gezelschap bestond uit Biggles, Dickpa, Algy en Smith, goede vrienden van Biggles. De tocht begon in Groot Brittanië. In het verhaal wordt Biggles tegengewerkt door een stel ongure types, die van het bestaan van de schat afwisten. Bovendien kwamen ze in het oerwoud ook nog onvriendelijke indianen en wilde dieren tegen.
In eerste instantie zochten ze de schat in een grot, maar hij bleek in een tempel boven op een slapende vulkaan te liggen. Voordat ze de grot konden binnengaan werd de Condor gestolen en moesten ze haar weer terughalen. In de grot raakten ze ingesloten, maar ze wisten zich te bevrijden en vonden zo de toegang tot de tempel. Ze slaagden er niet in om de schat helemaal mee te nemen, want voordat ze hem konden inladen in de Condor, barstte de vulkaan uit. Tijdens de terugvlucht werden ze aangevallen door hun tegenstanders, maar door Biggles’ vliegkunst konden ze de tegenstanders neerhalen. Tenslotte vonden ze, na te zijn neergestort, een zilverader.

Eigen mening: Ik vind het leuk om Biggles te lezen. Ik vond dit boek ook leuk en spannend. Ik vond het interessant om over Brazilië te lezen.
Ik vond het niet leuk dat er een onschuldig mannetje werd doodgeschoten.

Citaat: A dull murmur, like distant thunder, reached their ears and brought Biggles to his feet with a rush. ‘What is it?’ he gasped. At the first sound. Dickpa had leapt for the flashlight. ‘Quick,’ he snapped, as the floor of the cave sagged sickeningly. ‘Get out – it’s an earthquake! Ah – stop!’ he screamed. There came a definite roar from somewhere down the tunnel up which they had come, and the air was filled with a cloud of choking, blinding dust. The sides of the caves quivered like jelly, and a few pieces of rock felt from the roof with a crash; then all was still again.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen