U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Arthur Conan Doyle - The Case-book Of Sherlock Holmes: The Sussex Vampire.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=437 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 565 woorden.

Samenvatting
Auteur: Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930)
Hij is op school geweest in Stonyhurst. Hij studeerde medicijnen aan de universiteit van Edinburgh. Hier leerde de hij de methodes van "deduction" die Sherlock Holmes in zijn boeken gebruikt. Hij is begonnen als dokter in Southsea en is later pas gaan schrijven. Doyle onderzocht zaken van mensen die waren beschuldigd van misdaden die ze niet hadden begaan. Zijn bekendste werk was Sherlock Holmes

Tijd: In het verhaal The Sussex vampire is het niet duidelijk in welk jaar het speelt, wel dat het in november speelt. Dat is te zien aan de datum boven de brieven. Het verhaal is chronologisch verteld.

Ruimte: Het verhaal speelt zich af in Londen (Het appartement van Watson en Holmes in Bakerstreet) en in een boerderij in Sussex.

Thema: Het thema van het verhaal is: niemand is wie hij lijkt te zijn.

Personen: Holmes: De briljante detective die de zaak oplost, dun en lang, woont op Bakerstreet in Londen.
Watson: Dokter, woont bij Holmes, is een vriend van Holmes, schrijver van het verhaal.
R. Ferguson Komt voor hulp bij Holmes en is vader van twee kinderen en hertrouwd.
Bijpersonen: Jacky, de zoon van Ferguson.
Mrs Ferguson, stiefmoeder van Jacky, de geachte dader. Mrs Mason, de kinderjufrouw.

Conflicten: Jacky probeert de baby te vergiftigen maar zijn stiefmoeder zuigt het gif uit de baby waardoor zij wordt beschuldigd van vampirisme.

Ideologie: Jalousie kan gevaarlijk zijn.

Perspectief: We zien het verhaal door de ogen van Watson waardoor sommige acties van Holmes niet worden verteld. Het is geschreven in de ik persoon.

Verklaring: The Sussex vampire betekend "de vampier uit Sussex" en slaat op de moeder die bloed lijkt te drinken, om haar zoontje te redden.

Verhaal:

Het verhaal gaat over Sherlock Holmes die een brief krijgt. Geschreven door een zekere Ferguson, die schrijft dat zijn vrouw een vampier lijkt. Holmes zegt dat hij wat aan de zaak zal doen. Ferguson komt langs en vertelt het verhaal over hoe de kinderjufrouw de moeder twee keer aan haar baby's nek heeft zien zuigen. Bij een van die keren was mr Ferguson er ook bij. Hij sluit zijn vrouw op in haar kamer raadpleegt Holmes. Holmes en Watson gaan naar Sussex. Ze ontmoeten de hond van mr Ferguson die op een mysterieuze wijze mank loopt. Dan ontmoeten ze het zoontje van mr Ferguson, Jacky, die niemand lijkt te mogen behalve zijn vader. Mrs Ferguson is erg ziek. Holmes roept iedereen, behalve de knechten en Jacky, bij elkaar in de kamer van mrs Ferguson en vertelt zijn uitkomst van zijn redeneringen. Jacky is een erg jaloers jongetje en probeert de baby te vergiftigen. Om te proberen of het gif nog werkt test hij het op de hond. Mrs Ferguson ontdekt dat haar baby vergiftigd wordt en zuigt het gif uit de baby. Ze wordt ontdekt door mr Ferguson maar durft niet te zeggen de Jacky de dader is omdat mr Ferguson ziels veel van zijn zoon houdt. Na afloop keren Holmes en Watson terug naar Bakerstreet.

Eigen menig: Ik vond het een spannend boek. Ik vind het altijd interessant over om het redenerings vermogen van Holmes te lezen, het lijkt zo makkelijk.

Citaat: "It was at this moment that I chanced to glance at Holmes, and saw a most singular intentness in his expresion. His face was as set as if it had been caved out of old ivory, and his eyes, which had glanced for a moment at father and child, were now fixed with eager curiosity upon someting at the other side of the room".


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen