U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anke De Vries - Medeplichtig.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2270 en is laatst upgedate op 18/03/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 404 woorden.

Samenvatting MedeplichtigHet verhaal gaat over een meisje, Marcella, Ze woont in Parijs. Op een dag gaat ze met Jean Fabre (Haar vader) varen. Dan ziet ze dat haar vader twee vingers niet kan gebruiken. Zij vraagt aan haar vader hoe dat komt, dan verteld haar vader dat tegen zijn zin.

Ik had mijn jachtgeweer bij de familie Bindernais liggen. Op de laatste dag van het jachtseizoen werd Bertrand (de jachtopziener van de familie Bindernais) in het wolvendal dood aangetroffen met mijn geweer, en ik was natuurlijk de hoofdverdachte. De heer Bindernais loofde een grote beloning uit voor de vinder van de dader. De hoofdpolitieagent Butard zag dat wel zitten, zo'n beloning. En ging dus snel te werk, en binnen de kortste keren hadden ze de daders te pakken, niet een, maar drie. Jean Fabre en twee vrienden van hem. Butard speelde ook een grote rol in de oorlog en dus liet hij de verdachten onder marteling bekennen, zo komt de vader van Marcella aan de verminkte vingers.

Maar Marcella laat het niet hierbij zitten. Zij gaat naar het plaatsje Brac waar het hele verhaal zich had afgespeeld. Marcella krijgt daar een baantje in een restaurant, en omtmoet daar een vrouw, Theresa Ponti, zij was de enige die tijdens de rechtszaak van Marcella's vader zei dat hij onschuldig was. En samen met haar gaan ze uitzoeken wie de dader is. De volgende dag heeft iedereen een briefje gekregen met de tekst:" Wie is de echte moordenaar op Bertrand?" Dit zorgt voor grote opschudding in het dorp. En steeds meer mensen zeggen dat ze niet geloofden dat Jean Fabre het had gedaan. Marcella omtmoet ook een jongen daar, en ze wordt verliefd op hem. Maar de jongen is een zoon van de heer Bindernais, namelijk: Paul Bindernais. Paul wil ook wel helpen zoeken de dader te vinden, daarom hoort hij zijn vader uit.

Dan overlijdt Theresa Ponti opeens aan haar hartkwaal waar niemand iets van weet. Ze was net een briefje aan het schrijven wie de dader was, maar het was haar niet meer gelukt. Maar ze had het nog wel verteld aan haar vriendin, het blijkt de oom van Paul te zijn. Theresa was nog net voor haar dood naar hem toe geweest, en hij had alles bekend, hij wist zelfs dat Bertrand's horloge achter een losse steen in het koetshuis lag. Marcella was tevreden. Haar vader's onschuld was bewezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen