Boekverslag : Nayomi Broucke - Katholieke Landelijke Jeugd
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 433 woorden.

Geschiedenis

De KLJ (afkorting voor Katholieke Landelijke Jeugd) werd opgericht in 1922 en viert dit jaar (2002) haar 80ste verjaardag.

Het aantal leden is steeds heel afwisselend geweest. De vereniging is gegroeid, gekrompen, dan weer gegroeid en weer gekrompen

Doel

Het doel van de KLJ is vooral om zich te amuseren, om plezier te maken. De KLJ was oorspronkelijk bedoeld voor de plattelandsjeugd en is uit een vereniging voor landbouwers ontstaan. Vandaag zitten er geen landbouwers meer in de vereniging.

Doelgroepen

De doelgroep van de KLJ bestaat uit jongeren van 16 tot ± 20-25 jaar (eigenlijk tot men getrouwd is), maar men kan eigenlijk al vanaf de leeftijd van 15 jaar bij de vereniging aansluiten.

Er worden geen activiteiten georganiseerd waar niet-leden aan kunnen deelnemen, behalve de fuiven dan. De opbrengst van die fuiven gaat altijd naar een goed doel. Ofwel gebruikt men de opbrengst voor het financiëren van de activiteiten, ofwel schenkt de KLJ de opbrengst aan de parochie. Deze gebruikt het geld dan om de kerk op te knappen.Wat is er typisch aan KLJ?

Één van de dingen waar buitenstaanders de KLJ aan herkennen in alvast het KLJ-logo en verder herkennen KLJ'ers natuurlijk ook onmiddellijk aan het alom bekende rode KLJ-sjaaltje. Je weet wellicht ook waarvoor de afkorting KLJ staat: Katholieke Landelijke Jeugd.Tijdstip van de activiteiten

De KLJ probeert om één maal in de veertien dagen een activiteit te organiseren. Dit gaat meestal door op vrijdag, soms ook op andere dagen, afhankelijk van de activiteit. Zelfs als er geen specifieke activiteit gepland is, komen de leden toch samen en verzinnen ze iets ter plaatse.Hoe inschrijven?

Wil je ook deelnemen aan onze explosieve activiteiten voor een beestig jaar, schrijf je dan in bij één van onze bestuursleden. Voor de niet al te ontplofbare prijs van €15,00. En als je al een broer of zus hebt die lid is, betaal je slechts €9,00.

Hiervoor ben je dan een jaar lang lid. Je krijgt je eigen tijdschrift, je bent verzekerd voor alle activiteiten en je kan genieten van een spetterend activiteitenaanbod. Tevens krijg je nog een KLJ T-shirt.

Het platteland als actieterrein

Wij zijn een beweging van plattelandsjongeren. K.L.J. bestaat enkel in de dorpen. Er zijn geen afdelingen in de steden, tenzij in deelgemeenten van een stad die hun plattelandskarakter naar +16.

K: een katholieke beweging

KLJ is een katholieke beweging waar waardenoverdracht en parochie- en kerkverbondenheid belangrijk is.L: een landelijke beweging

KLJ is een landelijke beweging die vooral actief is op het platteland, waar de leefbaarheid, het uitzicht en de leefruimte van het plattelandsdorp voorop staan.J: een jongeren- en jeugdbeweging

KLJ wil jonge mensen samenbrengen
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen