U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anke De Vries - Fausto Koppie.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2267 en is laatst upgedate op 02/04/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 465 woorden.

Fausto koppieDe schrijfster is Anke de Vries. De uitgever is Stichting Collectieve Propanda van het Nederlandse boek en de tekeningen zijn van Roelof van der Schans.

Het boek heeft 14 hoofdstukken en 91 bladzijden.Korte inhoud

Stijn houdt van fietsen. Hij wil sparen voor een racefiets maar die zijn heel duur.

Op een dag werd zijn fietsenband lek gestoken door een paar pestkoppen die hem niet moeten. Hij gaat naar een fietsen winkel bij hem in de buurt. De man die daar werkte was al wat ouder en heette meneer Roeleveld. Hij hielp hem vriendelijk. Het eerste dat Stijn opviel aan de zaak, was de racefiets met als opdruk Fausto Koppie. Hij was niet te koop maar toch vond hij hem te gek. Fausto Koppie was het idool van Meneer Roeleveld.

In de loop van de tijd loopt Stijn wel vaker in om Meneer Roeleveld te helpen en om natuurlijk Fausto Koppie te bekijken.

Op een dag mag Stijn op Fausto Koppie fietsen. Hij vond het prachtig. In een bocht rende een meisje over de straat, hij viel daardoor van de fiets tegen de boodschappen tas van het meisje. Uit de tas rolde allemaal boodschappen. Stijn stond op en hielp het meisje met de boodschappen in de tas te stoppen. Het meisje heten Sabien. Ze aan de praat en spraken af om wat frieten te gaan eten.

Stijn kwam weer in de fietsenwinkel toen Meneer Roeleveld vertelde dat er een meisje dat Sabien heet in de winkel was geweest om een fietsenband te plakken. Ze zou Stijn kennen. Meneer Roelenveld had het adres van haar gekregen omdat ze wilde dat Stijn naar haar toe kwam.

Stijn pakte het adres van Sabien en ging naar haar opzoek. Stijn had haar snel gevonden. Ze gingen samen wat fietsen en maakten wat lol.

In de loop van de tijd gingen ze veel met elkaar om en tussen Meneer Roeleveld en Stijn begon een goede vriendschap.

Toen op een dag Stan jarig was mocht hij een race fiets uitkiezen die hij van zijn ouders kreeg als die te duur was moest hij meebetalen. Bij de fietsen winkel aangekomen hing Meneer Roeleveld voor hij er was een bortje met TE KOOP aan Fausto Koppie. Toen Stijn naar binnen liep en het bordje zag met te koop erop wilde hij de fiets hebben het maakte niet uit wat hij koste. Meneer Roeleveld was tevreden omdat hij de lik wilde zien van Stijn.Eigen meningHet was een spannend boek met veel chique stukjes tekst. Vooral het laatste stuk was erg leuk.

Ik zou geen persoon willen zijn omdat me de personen niet erg aanspreken. Het slot was goed maar niet al te speciaal en het taalgebruik was makkelijk, soms mocht het taalgebruik wel wat moeilijker zijn.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen