U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Maatschappij Van Vandaag 4aso K.a Diksmuide Ingezonden Door:.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1297 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 356 woorden.

Je gaat s’ochtends nooit de deur uit zonder een haastig kopje koffie. s’Middags snak je naar een reepje chocolade. En s’avonds zak je er lekker onderuit met een glas wijn, terwijl de zapper halt houdt bij ‘Thuis’… Praten over drugs is meer dan waarschuwen voor joints of XTC. Maar hoe pak je het aan?Roesmiddelen horen bij het leven. Sommige zijn legaal anderen niet. De wet bepaalt wat mag en wat niet. Handig zou je denken, maar de grens is flinterdun. Tabak en alcohol zijn makkelijk verkrijgbaar en worden dus makkelijker aanvaard. Maar ze kunnen net zo goed levens verwoesten.

Waarom is het zo moeilijk om de verleiding te weerstaan? Je moet geen geheelonthouders van je kinderen maken, dat is belachelijk. Je kunt wel je kinderen op een evenwichtige manier leren omgaan met de verlokking van de roes.Joints iedereen kent ze wel, het is een deel van je experimentatiegeheel, en dat hoort bij jong zijn. Het geluk is wel dat meeste na zo’n experiment het voor bekeken hebben.Als je als ouder te maken krijgt met drugs, panikeer niet te vlug. Probeer drugs bespreekbaar te maken, al is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan.Alle ouders dromen bij de geboorte van die zalige, zachte baby over de perfecte opvoeding die ze hun kind willen geven. En drugs past niet in dat plaatje. Maar kinderen groeien door fouten te maken en daarvoor moeten ze de nodige ruimte krijgen. Uiteraard wil men hen ervoor behoeden dat ze in 7 sloten tegelijk lopen.

Laat tieners proeven van het leven…, maar binnen duidelijke krijtlijnen.Waarom slaan jongeren alle goede raad in de wind en proberen ze toch eens drugs uit? Vaak zijn ze alleen maar nieuwsgierig. Ze zoeken een kick, iets dat niet mag. Of ze willen bij anderen niet uit de toon vallen. Jongeren zondigen nu eenmaal niet graag alleen. Ze zoeken een bondgenoot.

Jongeren kunnen ook gebruiken om zich tegen hun ouders, de school of de maatschappij af te zetten. Als het onderliggende probleem niet opgelost raakt, komen zulke jongeren in een neerwaartse spiraal terecht.De belangrijkste regel voor een ouder is: sta klaar als je dochter/zoon je de hand vraagt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen