U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Karel Verleyen - Een Brug Van Glas.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2229 en is laatst upgedate op 02/04/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 636 woorden.

Een brug van glas (Karel Verleijen)

Verhaalelementen: Het verhaal is verzonnen en het wordt verteld door de heiverteller. De hoofdpersonages zijn Serge waarvan het uiterlijk redelijk goed beschreven wordt: vb: hij zat op de rand van het zwembad met zijn donkere haren in de war en Nathalie die lange haren heeft en redelijk knap is volgens de auteur.

De karaktertrekken worden ook beschreven die van Serge: eigenaardig, brutaal, kan gedachten lezen, gaat graag uitdagingen. Nathalie is eerder een verlegen stil meisje dat nog onder de hoede van haar ouders leeft. Ze zijn allebei mens en op het einde van het boek wordt Serge gezien als een held, - hij gaat dood op het moment dat bekend wordt dat zijn vriendin een hart nodig heeft, dus denkt iedereen dat hij stierf voor haar -.

Het verhaal heeft een herkenbare plaats vooral voor tieners, het gaat van thuis naar school, met vrienden op stap gaan, vakantiehuisje in het bos. De omgeving roept niet echt spanning op maar dat is niet nodig in dit verhaal. Het is eerder romantisch en dan zijn de plaatsen heel goed gekozen. In dit verhaal kan je je heel goed inleven want het is echt herkenbaar en er worden plaatsen gebruikt waar je elke dag komt.

Het verhaal is geschreven in het heden. Het gaat over alledaags gebeurtenissen van nu. Het is een mengeling van flashbacks en gewoon vertellen want telkens voor een nieuw hoofdstuk laten ze een stuk zien uit het politie dossier dat de moord onderzoekt.

Als je begint te lezen en ze zeggen dat Serge gek is op Nathalie wil je verder lezen omdat je wilt weten of het ooit iets wordt tussen die twee. Als je dan verder zit wil je weten hoe haar vader gaat reageren. Dus verder lezen is het enige wat je kan doen. Eigenlijk verwacht je dat die twee een heel toffe relatie hebben waar de ouders mee instemmen op het einde maar het loopt totaal anders af. De jongen gaat dood en het meisje leeft verder met zijn hart.Korte inhoud: Het boek gaat over jongen die verliefd is op een meisje dat problemen heeft bij haar thuis, ze droomt constant dat ze een drukke weg moet oversteken om heet moeder te bereiken, maar de enige mogelijkheid is een brug van glas die kapot gaat onder haar voetenen. Op de meest gekke manieren probeert hij het duidelijk te maken. Door rozen naar haar te gooien, haar te helpen met haar huiswerk, een radiozendertje in de klas te plaatsen, … Eerst wil het meisje niets met die jongen te maken hebben maar na een tijdje kan ze niets anders meer dan aan die jongen denken en zoekt ze toenadering, haar ouders willen er eigenlijk niets van weten. Maar die toen toch niks anders dan ruzie maken over hun beroep en ze besteden geen aandacht aan de problemen van hun dochter. Nathalie probeert het ze duidelijk te maken maar ze hebben gewoon geen aandacht voor haar dus gaat ze naar haar leraar godsdienst die haar zegt dat het alleen maar de puberteit is. Dan zoekt ze toevlucht bij Serge en zo begint hun relatie. Hij belooft haar telkens haar hart maar zij denkt dat het om te lachen is, maar op het einde van het boek heeft er na een ongeluk echt het hart van haar vriend die op dat moment overleden nodig. Dat is de enige manier voor haar om in leven te blijven.Auteur: Over de auteur van dit boek is niet zoveel te vinden omdat het een jonge auteur is. Ik weet wel dat hij een journalist is en dat hij al twee andere jeugdboeken heeft geschreven.Eigen mening: Ik vond het een goed boek en redelijk spannend, de moeite waard om te lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen