U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Karel Verleyen - Een Brug Van Glas.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2228 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 423 woorden.

Titel van het boek

Een brug van glasSchrijver van het boek

Karel VerleijenVertel in het kort waar het verhaal over gaat

Toen Micha en Nathalie op een dag zonder bikini aan het zonnen waren, had Serge ze gezien. Hij vond Nathalie het knapst. Een paar dagen later toen Nathalie alleen aan het zonnen was, kroop hij door de heg om haar een roos te geven. Nathalie vond dat hij weg moest gaan, maar vond hem eigenlijk ook best knap. Toen ze de volgende dag naar school ging reed er een motor voor haar, het was Serge. Serge had een liedje opstaan. Later toen ze in de klas zaten, hoorde ze weer hetzelfde liedje en er lag een roos op haar stoel. Toen Serge op een dag Nathalie ging helpen met haar Nederlands, kwam haar vader (Walter Courtier) naar haar kamer en sloeg Serge het huis uit. Een paar dagen daarna gebeurde dat weer. Toen vertrok Nathalie samen met Serge om naar zijn vakantiehuisje in de stad toe te gaan. Haar vader had dat gemerkt en ging met de auto er achteraan. Hij reed de twee bijna omver. Toen Nathalie een week later toch naar huis wilde, reed Serge haar naar huis met de motor. Dat was Serge laatste rit, want hij reed zichzelf dood. Nathalie was alleen gewond. Toen Nathalie in het ziekenhuis werd opgenomen bleek dat ze al drie jaar een hartafwijking had. Omdat Serge dood was, kon nu het hart van Serge worden getransplanteerd. Alleen het zou lang duren voordat ze er overheen zou komen dat nu het hart van haar vriendje Serge in haar klopt.Noem de belangrijkste personen en vertel heel kort iets van hen

Serge Dermout (17) - brutale motorrijder die verliefd is op Nathalie

Nathalie Courtier (15) - wil geen relatie met Serge omdat hij te direct is, en ze vindt zichzelf nog te jong voor een relatie.

Micha (15) - vriendin van Nathalie die een relatie heeft Pim.

Walter Courtier - vader van Nathalie. Hij wil niet dat zijn dochter verliefd wordt op Serge.Waar speelt het verhaal zich af?

Hier in Nederland speelt het verhaal zich af.In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Huidige tijd.Hoelang duurt het verhaal ongeveer?

Het verhaal duurt ongeveer een half jaar.Geef je eigen mening over het boek

Een brug van glas is een geweldig boek. Soms is het spannend en soms is het romantisch De schrijver (Karel Verleijen) heeft ook twee onderwerpen goed gecombineerd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen