Boekverslag : John Grisham - The Street Lawyer / De Straatvechter
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 508 woorden.

Auteur : John Grisham

Titel : De straatvechter ( The street lawyer )

Plaats : Washington D.C.

Verschenen in : Oktober 1998

Aantal bladzijden : 333

Uitgelezen op : 14 november 1999Stijl : Zeer makkelijk geschreven. Het leest lekker.Genre : Juridische thrillerTitelverklaring : De advocaat werkt voor zwervers op straat. Hij vecht op straat.Verteller : De ik-persoon is Michael Brock.Tijd en ruimte : Het verhaal speelt zich in Washington D.C. af, in het heden.Samenvatting : Michael Brock is een veelbelovende advocaat op een groot kantoor, Drake & Sweeney. Hij wordt binnenkort maat. Op een dag wordt hij en een paar andere advocaten gevangen gehouden door een zwerver. De zwerver heeft een bom om zich heen gewikkeld en heeft een pistool. De reden voor deze gijzeling is dat hij vindt dat de advocaten een veel te mooi leven lijden en met afschuw naar de zwervers kijken. Na een lange 4 uur wordt de zwerver door een scherpschutter van de politie doodgeschoten.

Michael vergeet dit ongeval niet en gaat op onderzoek uit. Hij stuit op een advocatenbureau dat erg armoedig is. Het helpt zwervers. Mordecai werkt daar. Michael wordt goed bevriend met hem. Na een lange tijd besluit Michael om bij het advocatenbureau van Mordecai te gaan werken en zijn veelbelovende carriére te beïndigen. Hij ontdekt dingen over de zwerver dat met zijn oude kantoor te maken heeft.Personen : Michael, een veelbelovende advocaat.

Mordecai, een advocaat voor de armen.Thema en motieven : De hoofdgedachte van dit boek is dat Brock een grote cariérre laat liggen om de armen te helpen.Spanning : Er is veel spanning in het boek.Waardering : Ik geef hier een 7 voor. Vooral omdat het lekker leesbaar is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen