U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ellen Tijsinger - Word Toch Wakker!.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2193 en is laatst upgedate op 05/03/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 594 woorden.

1. De titel van het boek is Word toch wakker.2. De naam van de schrijver is Ellen Tijsinger.3. De uitgever is Lemniscaat.4. De gebeurtenissen spelen zich af in Den Haag.5.De dingen gebeuren in de tijd dat Tim in coma ligt en dat zijn de maanden voor en na de Kerst.6. De hoofdpersonen heten Jasmijn en Tim.7. Jasmijn: Jasmijn is een hoofdpersoon omdat je alles door haar ogen ziet.

Ze is 12 jaar oud. Ze weet niet goed hoe ze op alles moet reageren,

ze is erg prikkelbaar. Op school gaat het ook niet erg goed met haar

maar gelukkig wordt ze erg geholpen door Loek en Edwin. Ze vindt

het in het begin moeilijk om naar Tim toe te gaan omdat hij er

helemaal niet uitziet als haar broertje. Maar ze zet toch door en is

dolblij als Tim wakker is.

Tim: Tim heeft ook een belangrijke rol in dit boek. Het gehele boek draait

eigenlijk om hem, hij is ziek, ligt in coma en daar vloeien alle problemen

uit voort.8. Samenvatting van het boek:Als Jasmijn met haar twee broertjes Dump en Tim naar huis loopt, gebeurt er een ongeluk. Tim wordt door een auto geschept en moet meteen naar het ziekenhuis toe. Hij ligt in coma. Dit is het begin van een hoop spanningen en ellende bij Jasmijn thuis. Haar ouders gaan dagelijks naar het ziekenhuis om Tim te bezoeken. Jasmijn probeert dan thuis de boel netjes te houden maar dat gaat lang niet altijd even goed. Ze zit erg met haarzelf in de knoop, ze is kortaf en chagrijnig. Gelukkig heeft ze een paar goede vrienden op school: haar beste vriendin Hilde, haar klasgenoot Edwin en een vriend van Edwin Loek. Jasmijn wordt zelfs verliefd op Loek en het is wederzijds.

Zij helpen Jasmijn door de moeilijke tijd heen van hoop, verwachting en teleurstelling want Tim laat haast geen verbetering zien. Om Tim te stimuleren om uit zijn coma te komen praat Jasmijn veel met hem. Misschien kan hij het horen. Ze spreekt bandjes in met wat ze heeft beleefd en met zijn lievelingsmuziek. Zo vertelt ze ook over een droom die ze heeft gehad. In die droom wordt Tim weer beter, Jasmijn heeft daar veel steun aan. Ze heeft de droom ook aan Pieter verteld, de man die Tim heeft aangereden. Hij is kunstenaar en maakt een hele mooie aquarel van de droom. Het schilderij brengt Jasmijn naar Tim toe. Als Jasmijn aan Tim vertelt hoe mooi de aquarel is en dat hij zijn ogen moet open doen zodat hij het ook kan zien, komt er de doorbraak. Tim doet zijn ogen open!

Dit is het begin van het herstel van Tim.

Na veel angstige maanden blijft Tim toch leven. Hij moet alles weer opnieuw leren maar er komt een dag dat hij weer is zoals hij was.

Tim is wakker.9. Ik vind het boek heel mooi, omdat het heel herkenbaar is. Het kon allemaal echt gebeurd zijn. Het is heel triest wat er allemaal komt kijken als er een familielid in coma ligt. Ik vind het een triest boek. Ik lees vaker boeken van Ellen Tijsinger omdat ze heel goed kan schrijven.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen