U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ronald Giphart - Ik Ook Van Jou.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=413 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1404 woorden.

Samenvatting
INLEIDING

In dit boekverslag ga ik het boek Ik ook van jou van Ronald Giphart bespreken.

BESCHRIJVING

De motivatie van mijn boekkeuze is dat een klasgenoot van mij ( Ralf Henst ), mij het boek aanbeveelde. Hij vertelde mij dat dit boek heel erg leuk was om te lezen en dat je het zo een keertje uit had. Ook vertelde hij mij dat het boek heel erg grappig is en dat er veel over sex gepraat word, en dat zijn voor mij genoeg redenen om het boek te lezen.

Inhoud

Twee vrienden, Ronald ( hij heeft geen achternaam in het boek ) en Edgar Fräser, gaan kanoën in de Dordogne. Ze willen allebei later schrijver worden en ze hebben het dan ook vaak over literatuur. Fräser heeft is meestal aan het woord en de twee hebben het meestal over literatuur, schrijven, het leven zelf en vooral liefde en sex. Er worden dan ook veel verschillende dingen over de liefde besproken.
Ronald die is bezich een roman te schrijven over zijn ex-vriendin Reza. Hij denkt vaak en hun twee terug en meestal gaat het dan over sex en hun verhouding. Reza is psychisch niet helemaal in orde en ze vind zichzelf helemaal niks. Maar ook Reza is , net als Ronald, geobsedeerd door sex. Ze gaan uit elkaar omdat Reza vreemd gaat.
Tijdens hun kanotocht komen Ronald en Fräser twee meisjes tegen. Ze heten Nadine en Silke. Fräser voelt zich aangetrokken tot Nadine en Ronald tot Silke. Op het eind komen Ronald en Silke elkaar weer tegen en hebben ze sex. Eind verhaal.

Eerste persoonlijke reactie

Ik vond het boek heel erg grappig en humoristisch. Ik vond het boeiend om te lezen het was niet langdradig en erg interessant. Het was ook wel een beetje opwindend ( nee niet op die manier ).

Uitgewerkte persoonlijke reactie

Ik had niet verwacht dat ik dit boek zo leuk zou vinden. Normaal gesproken heb ik een hekel aan boeken lezen maar deze keer had ik het boek in een middag uitgelezen zo leuk vond ik het boek. En ik ga voor het volgende verslag een ander boek van Ronald Giphart lezen. Ik vond het onderwerp zeer interessant. Het gaat namelijk over sex en literatuur en het is ook nog eens humoristisch. Een perfecte combinatie. De sex in het boek is heel apart beschreven. Hij beschrijft niet alles letterlijk hoe het gebeurd maar het staat er allemaal maar half. Wat over literatuur geschreven staat vond ik wel interessant en er staan ook een hoop citaten uit andere boeken of van andere schrijvers. De humor is ook heel leuk.
De gebeurtenissen zijn op zich niet zo heel spannend of zo er gebeurd niet zo heel veel. Maar de gebeurtenissen die er zijn, zijn wel interessant ( veel sex, kleine ongelukjes ).
De personages vind ik perfect. Fräser is grappig, Ronald heeft het vaak over sex en literatuur en Nadine en Silke ook een beetje. Alle personages uit het boek worden niet zo heel erg uitgebreid beschreven. Het zijn allemaal flatcharacters. Ik vond Ronald en Fräser de leukste personen en Reza het minst leuk. Ronald en Fräser waren het grappigst en ze hebben hele goede ideeën. Maar Reza is een beetje raar ( ze snijd zichzelf met een mes en ze gaat vreemd ).
De opbouw is goed. Hij gaat als volgt : je krijgt eerst een stukje te lezen over de gebeurtenissen die Ronald en Fräser op dat moment meemaken en vervolgens weer een stukje over Ronalds gedachten of een flashback over Reza. Ook krijg je wel eens op belangrijke momenten die dan net met Ronald en Fräser gebeuren een flashback. en daardoor lees je dan gauw verder om het vervolg te lezen.
Het taalgebruik is heel apart. Tijdens de stukken waar sex in is, is dat vooral. Giphart schrijft dan alles maar half op of steeds tussen de woorden omhoog omlaag te schrijven. Op het einde van het boek geeft hij zelfs opsommingen over personen met alleen maar bijvoegeljike naamwoorden en dat dan een halve bladzijde lang. Dit doe Giphart in het begin ook maar dan niet zo lang.
Ik vond het dus een geweldig boek om te lezen en ik ga dus meer boeken van Giphart lezen.

VERDIEPINGSOPDRACHT

Ik had bij het boek wel bepaalde verwachtingen dit komt door dat Ralf mij had verteld dat het veel over sex ging en dat er veel humor in zat. Al mijn verwachtingen zijn dus ook uitgekomen.
De fabel verschilt van het sujet want de fabel is niet-chronologisch en de sujet wel.
De functie daarvan is het manipuleren van de tijd. Effect is dat je vaak moet nadenken hoe het verhaal ook al weer in elkaar zit.
De tekst is niet-chronologisch en de gebeurtenissen gaan als volgt. Je krijgt eerst een stuk tekst over de gebeurtenissen die Ronald en Fräser meemaken en daarna een flashback die wat verteld over het verleden bijvoorbeeld over Reza.
de tekst is niet-continu want er zitten veel flashbacks in het verhaal.
Er is geen belangrijkste flashback in het verhaal want ze gaan bijna allemaal over sex en degene die daar niet over gaan zijn niet zo heel erg belangrijk. Het effect van de flashbacks is het vertellen van een beetje het verhaal maar ook over Ronald's verleden.
De verteltijd is een heel stuk korter dan de vertelde tijd de verteltijd is ( in mijn geval ) ongeveer vier uur. De vertelde tijd is ongeveer een weekje.
Het verhaal speelt zich niet af in een historische tjid maar gewoon in het heden.
Over de personen in het verhaal valt weinig te vertellen want het zijn allemaal flatcharacters. Het innerlijk is dus eigenlijk niet te beschrijven. Over het uiterljk weet je ook niet veel. Ik weet dat Silke een neger is en dat Reza dun is met kleine borsten. Meer word er over de personen niet verteld. De relaties zijn als volgt. Ronald en Fräser zijn vrienden, Silke en Nadine zijn vriendinnen, Fräser heeft met Samarinde verkering en Ronald heeft met Reza verkering gehad.
De rollen die ze hebben zijn voor Ronald en Fräser hoofdpersonen en voor Nadine en Silke helpers. Reza is tegenstander. Het doel van Ronald in het boek is sex gaan hebben op de vakantie en een groot schijver worden later. Sex krijgt hij. Maar een groot schrijver worden weet ik niet of dat hij dat bereikt. De belangrijkste karakters zijn types. Het wereld beeld van Ronald is dat de wereld klote is en hij bijna niet gelukkig kan zijn. Fräser daarentegen heel gelukkig.
Ik kan mezelf met geen enkel personage identificeren want ze zijn allemaal veel ouder als mij en ze hebben ook veel andere opvattingen.

EVALUATIE

Mijn eindoordeel is dat ik het een heel goed boek vind, veel interessante onderwerpen, leuke gebeurtenissen, grappige personages en een mooi taalgebruik.
Mijn eerste mening is niet veranderd hij is precies het zelfde gebleven. Ik ben tevreden over hoe ik de beschrijving heb uitgevoert alles begreep ik en ik wist ook precies wat ik moest typen. Ik vond de verdieping wat minder goed gaan want ik wist niet precies hoe ik fabel en sujet moest doen en sommige dingen hadden niet echt veel te maken met mij boek. Het lezen ging nog nooit zo makelijk. Ik begon 's ochtends om half tien te lezen en om half twee had ik het uit. Dit kwam omdat het boek boeiend was en omdat de omstandighedenom te lezen perfect waren ( stilte, lekker weer ). Ik vond niets verwarrend aan dit boek. Het uitwerken van de verdieping was wel een beetje lastig maar dat heb je net al kunnen lezen waarom. En wat ik moeilijk vond ook. Ik vond dat ik wel voldoende kennis had om dit te maken behalve dan dat van fabel en sujet.
De volgende keer ga ik een ding anders doen. Namelijk een ander boek van Ronald Giphart lezen.

OPDRACHT

Mijn mening over dat boeken lezen saai is is veranderd want een boek hoeft dus niet alleen maar spannend te zijn om leuk te zijn. Er kan bijvoorbeeld ook een hoop sex en humor in zitten en dan kan het ook een leuk boek zijn. Ik heb dus een nieuwe auteur ontdekt die ik leuk vind namelijk Ronald Giphart.
Mijn mening is door dit boek dus totaal veranderd en mijn smaak ook. Maar ik zal niet als het niet hoeft een boek gaan lezen.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen