U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bobje Goudsmit - Afscheidsbrief.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=412 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 293 woorden.

Bibliografie
Haarlem: Holland: 1999: 155 blz.


Samenvatting
Analytisch 4:

In dit verhaal is Anicke de held. Zij heeft de heldhaftige eigenschappen.

Anicke heeft een hersentumor maar ondanks dat gaat ze nog gewoon door met leven. Ze blijft even vrolijk, wil iedereen helpen, deinst nergens voor terug. Ze blijft gewoon normaal, zoals ze altijd is geweest. Met het kerstontbijt van school heeft ze het zo geregeld dat de vluchtelingen mochten eten op school, helemaal gratis.

Ik vind dit echt heldhaftige eigenschappen want het is volgens mij heel moeilijk om jezelf te blijven als je een hersentumor hebt. Ik vind dat echt knap. Ik vind dat, dat echt heldhaftige eigenschappen zijn. En dat ze een ontbijt heeft geregeld voor de vluchtelingen wil wel zeggen dat ze haar hart op de goede plaats heeft zitten.

Analytisch 1:

In het begin krijgt Marit een brief van Hanna de moeder van Anicke. Ze wil de verjaardag van Anicke vieren hoewel die al bijna twee jaar dood is. Marit besluit Hanna een brief te schrijven om te vertellen dat ze het niet kan opbrengen Anickes verjaardag te vieren. Dan begint het verhaal. Je leest al hun avonturen vanaf de dag (de eerste dag op de middelbare school) dat ze elkaar leren kennen. Je leest dat Anicke een hersentumor krijgt, je weet ook dat ze dood gaat maar je wilt weten hoe. Maar dat vertelt Bobje niet. Anicke werd geopereerd, de tumor was eruit gehaald. Daarna moest Anicke ook nog worden bestraald om eventuele achtergebleven kankercellen ook nog te doden. Uiteindelijk was de tumor weg. Het ging weer beter. Je denkt dan hoe moet Anicke sterven. Je voelt een drang om verder te lezen, je moet gewoon weten hoe Anicke doodgaat. Pas helemaal op het eind krijg je pas te lezen hoe Annicke nou doodgaat.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen