Boekverslag : John Grisham - The Partner / De Partner
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 789 woorden.

Titelverklaring

Eva is Patricks partner en zij heeft het geld in bezit, als ze verdwijnt op het einde heeft Patrick geen geld meer, want hij weet niet waar het is.Informatie over schrijver

Hij is geboren op 8 februari 1955 in Jonesboro, Arkansas als tweede kind van Wanda John Grisham Sr. In 1967 verhuist hij naar Southaven, Mississippi. In 1973 behaalt hij zijn diploma aan de Southaven High School. In 1977 volgt hij college op Northwest Mississippi Community College en Delta State University en studeert af aan de Mississippi State University met een 'degree in accounting'. Daarna ging hij naar de Law School in Ole Miss waar hij in 1981 zijn studie voltooit. Hij trouwt met Renee Jones uit Southaven op 8 mei in Oxford, Mississippi. Renee studeert ook in Ole Miss, met als hoofdvak Engels. Hij wordt toegelaten tot de rechtbank van Mississippi waarna hij tot 1990 in Southaven werkt als advocaat. Hij is lid van de Mississippi Trial Lawyers Association, de Association of Trial Lawyers of America en de American Inns of Court. In 1983 wordt hij gekozen voor de Mississippi House of Representatives, waarin hij zeven jaar zitting zal hebben. In 1984 werd zijn eerste kind geboren Ty. In 1986 werd zijn tweede kind geboren Shea.

Tot 1990 is hij vice-voorzitter van de Committee on apportionment and elections en lid van de State Democratic Executive Committee. In 1989 verscheen zijn eerste boek 'A time to kill'.Uitgeverij

Bruna (1990) (aantal blz 317)Korte samenvatting

Patrick Lanigan is een jonge advocaat. Hij zit bij een advocatenkantoor met nog 3 andere advocaten. Die andere 3 houden informatie voor hem achter, maar door middel van afluisterapparatuur komt hij te weten dat ze een zaak bezig zijn waarin veel geld omgaat, 90 miljoen. Patrick verdwijnt hij is zogenaamd dood. 6 weken na zijn begrafenis verdwijnt ineens de 90 miljoen. Men heeft nu redenen om aan te nemen dat Patrick nog leeft en die 90 miljoen in zijn zak heeft gestoken. Er wordt een zoektocht naar hem opgezet. Na 4 jaar vinden ze hem, ze pakken hem op, op een verlaten landweggetje en smokkelen hem naar Paraguay daar wordt hij gemarteld, maar hij weet zelf niet waar het geld is, maar zijn vriendin wel.

Hij wordt dus gepakt en ze zetten hem in een 'gevangenis ziekenhuis'. Hij hersteld van zijn brandwonden.

Nadat hij iedereen omgekocht heeft die iets met de zaak te maken heeft komt hij voor de rechter en wordt hij op proeftijd vrijgelaten. Hij gaat naar Frankrijk waar zijn vriendin op hem zou wachten, maar die was er niet.

Mijn mening: Ik vond dit een mooi en spannend boek. Soms was het wel eens even saai, maar je wilde gewoon weten hoe het af zou lopen met Patrick. Dit verhaal had waar gebeurd kunnen zijn, dat is een van de redenen dat ik het ook een mooi boek vind. Het was heel knap hoe Patrick die ontsnapping had voorbereid hij had werkelijk overal aangedacht, tot in de kleinste details. Het was spannend vooral toen Patrick gemarteld werd, of hij nu wel zou zeggen wie het geld had of niet, uiteindelijk zei hij het toch, maar daar was hij zich eigenlijk niet van bewust. De zoektocht naar Eva was ook heel spannend totdat ze werd aangehouden door de douane die een waarschuwing had gekregen dat zij op een vals paspoort reisde, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed.

Je moet echt iedere bladzijde in dit boek lezen, want anders snap je er helemaal niks meer van. Het is ook een heel onvoorspelbaar boek in eerste instantie had je al nooit verwacht dat hij nog vrij zou komen toen hij werd gepakt, want er stonden hele zware aanklachten tegen hem, zoals het stelen van het geld en een moord, dat Eva bij hem weg zou gaan had ik ook helemaal niet verwacht, want die twee hadden zoveel meegemaakt. Ik vond het wel heel vervelend dat er een open eind in zat, dat vind ik nooit leuk, omdat ik gewoon moet weten hoe een boek afloopt als ik dat lees. Er zou best wel een vervolg op mogen worden geschreven. Soms kon ik het niet meer bijhouden, want er zitten gewoon zoveel personen in dat boek, dat je niet meer weet waar ze allemaal vandaan komen. Het hadden iets minder personen kunnen zijn, want hij heeft ongeveer heel de FBI erbij gehaald, dat was ook wel een minpunt(je). Ik zou het boek iedereen aanraden om te lezen, als je er niet te beroerd voor bent om hele dikke boeken te lezen. Je doet er wel even over, maar het is de moeite waard. Dus het saaie af en toe en de te veel personen dat is het enige wat ik er op aan te merken heb.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen