U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Klaas Bond - Gevoelige Snaren.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=10459 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 666 woorden.

A1

Titel: Gevoelige snaren

Schrijver: Klaas Bond

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Vertaling: NeeA2 + A3

Hoofdpersoon: Peter

Bijpersonen: Vader en Moeder van Peter, Kim, dokter,

Ben Verbeek.Peter = gitaarspelen is zijn lust en zijn leven,

hij heeft een alcoholistische vader en

Peter heeft een oogje op Kim.

Moeder = zij weet zelf niet hoe ze met haar

alcoholistische man moet omgaan.

Kim = ze is een goede vriendin van Peter,

zij krijgt alles weten over de omstandigheden

bij Peter thuis.

Dokter= hij probeert Peter’s vader van de drank af te

krijgen en geeft hen informatie en steun.A4 + A5Het verhaal speelt zich in deze tijd af in een dorp of stad.B

Samenvatting: Gevoelige snarenHet boek gaat over Peter, hij is helemaal gek van gitaar spelen en moet dagelijks oefenen.

Thuis gaat het niet goed, elke keer als Peter van school of gitaarles thuiskomt, zit zijn vader dronken op de bank of ligt te slapen. Steeds vaker krijgen zijn ouders ruzie met elkaar en af en toe wordt zijn moeder in elkaar geslagen.Op school gaat het ook niet al te best,omdat er thuis zoveel problemen zijn. Een aantal leraren van de school vinden dat erg vreemd en ze gaan steeds vaker vragen of er niks aan de hand is, elke keer verzwijgt hij het, maar op een dag vindt hij het toch tijd worden om het aan de rector te vertellen, die hij erg goed kent.

Kim weet wel wat zijn problemen zijn en probeert hem een beetje te steunen, Peter merkt dat hij iets voor haar voelt maar hij verteld het haar niet, want hij is bang dat dan hun contact zal breken.Nadat de dokter van alles heeft geprobeerd om Peter’s vader van de drank af te helpen gaan Peter’s broertje, zusje en moeder het huis uit omdat ze het niet langer volhouden met zijn vader, ze gaan logeren bij een tante. Peter blijft wel thuis omdat hij anders niet genoeg gitaar kan spelen.

Hij wordt er steeds beter in en op een dag wordt hij gevraagd door Ben Verbeek om mee te doen aan een wedstrijd. Peter koopt gelijk een nieuwe gitaar en gaat zijn nummer oefenen die hij met de finale moet gaan spelen.Kim verteld dat ze een vriend heeft en Peter weet niet of hij daar wel zo blij mee is, met oud en nieuw heeft hij een feest bij Kim thuis en is haar vriend Jasper ook.

Peter voelt zich zo ellendig, door zijn alcoholistische vader en nu ook nog dat verhaal van Jasper, dat hij zich helemaal zat drinkt en naar huis gebracht moet worden.

Als hij thuis komt ziet hij dat zijn dronken vader zijn moeder in elkaar aan het slaan is die ondertussen ook weer thuis gekomen is samen met zijn zus en broer.

Peter kan het niet langer aanzien, pakt zijn nieuwe gitaar en slaat daarmee zijn vader het ziekenhuis in.De dag voor de finale heeft hij van zijn gitaarleraar Ben Verbeek een nieuwe gitaar gekregen omdat zijn andere kapot was gegaan door die klap.

Heel zijn familie is niet met de finale aanwezig alhoewel zijn vader uiteindelijk wel vrijwillig naar een groep is gegaan die hem geholpen heeft van de drank af te komen.Peter wint met de finale en vraagt s’avonds laat aan

Kim verkering omdat het uit is met Jasper,

natuurlijk zegt ze ja, en alles loopt toch nog goed af.C1

Het mooiste fragment vind ik dat Peter mee mag doen

met de wedstrijd.C2

Ik denk dat het voor zowel jongens als meisjes

geschikt is, gitaar spelen en drankproblemen

interesseert jongens en meisjes beiden.C3

Mijn mening:

Ik vond het een leuk boek, omdat ik het een veel

voorkomend probleem is, het is erg realistisch en je kan

je goed in de persoon verplaatsen omdat er veel over

zijn gedachtes verteld wordt.C4

Het is absoluut geen bekende schrijver, hij heeft ook nog

maar een paar boeken geschreven, dus verdere informatie

is niet over hem te krijgen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen