U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Tais Teng - Dode Ogen.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2155 en is laatst upgedate op 23/02/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 906 woorden.

titel: dode ogen

auteur: Tais Tengomslag:

Op de voorkant zie je het hoofd van de hoofdpersoon met rode ogen en met een zonnebril en in die glazen van die bril weerkaatst een gezicht dat schreeuwt.verwachtingen van het boek:

Een spannend boek dat erg leuk te lezen zou zijn

de titel:

"Dode ogen" heeft te maken met dat een dode keizer via de ogen en lichaam in kan kruipen en die geest van dat lichaam te verjagen.informatie over de schrijver:

De naam Tais Teng is een pseudoniem,

zijn echte naam is Thijs van Ebbenhorst Tengbergen.

Hij is geboren in 1952.Ik heb geen andere boeken gelezen van tais teng

genre:

het genre is griezel, want dat staat in het boek en dat wordt vanzelf ook duidelijk als je het boek leest.

samenvatting:

Shaun de doodloze is een oude chinees die in de toekomst kan kijken en die onsterfelijk is want hij is altijd de dood te snel af. Een oude machtige keizer wil ook het eeuwige leven en stuurt zijn mannen erop uit om Shaun te zoeken maar ze komen zonder shaun terug. Op een gegeven moment blijkt dat shaun 1 van z'n mannen is. Als de keizer belooft de slaaf van Shaun te zijn zal Shaun hem het eeuwige leven schenken. De keizer zou via een spiegel in de ziel van een sterveling kruipen als een sterveling in de spiegel keek waar hij inzat. De keizer heeft een nieuw lichaam nodig en dus haalt shaun de spiegel om zo de ziel op te vangen. Opeens komt de ziel van het lichaam weer terug. Daardoor vergat hij de spiegel af te dekken. Toen hij dat zag, was het al te laat, de keizer was al weg. Toen ging de telefoon, het was de keizer. Hij zei dat ie in het lichaam van Arno zit maar dat de geest van Arno sterker is dan de geest van de keizer. Toen shaun dit hoorde ging hij langs bij Arno. Hij belt aan bij Arno en begint oud chinees tegen Arno te praten, zodat de ziel van de keizer terugkomt, maar dat lukt niet. Arno snapt er niks van van wat hij zegt. Later toen Arno zijn brommer wou starten vroeg een man aan hem of die ketting die hij zogenaamd had gevonden van hem was. Arno zegt ja en neemt hem mee. In die ketting zitten magische krachten. Dan vraagt Shaun of Delila hem wil helpen en dat lukt niet echt helemaal, maar Arno wordt wel verliefd op haar op het schoolfeest. Nu weet Shaun dat hij Arno zijn geest zo moet bewerken dat hij denkt dat hij de keizer is. Dit doet hij op verschillende manieren. Hij probeert zelfs hem te laten geloven dat zijn ouders niet zijn

echte ouders zijn, Dit was hem bijna gelukt. Maar Delila laat hem net op het laatste moment een foto zien waardoor Arno zijn vertrouwen in zich zelf terug krijgt en de keizer uit zijn lichaam verdrijft. Opeens schiet de ziel van de keizer uit Arno en gaat in het lichaam van Shaun. De zielen van Shaun en de keizer blijven eeuwig doorworstelen en Delila en Arno rennen weg en blijven bij elkaar.

hoofdpersonenArno Groenewegen.

Arno is een normale jongen die van hardrock houdt. hij heeft een brommer en een vriendin. hij kan in de toekomst kijken, dooe een speciale gave waar mee hij geboren is.Shaun de doodloze

Shaun is een ouwe chinees, een vergelijking met de duivel, door zijn ziel te verkopen kreeg hij het eeuwige leven. hij is heel machtig.de keizer

de keizer wou ook het eeuwige leven en dat heeft hij nu ook van shaun gekregen.

via een spiegel gaat hij steeds een ander lichaam in als dat nodig is. nu is hij in een verkeerd lichaam gekomen omdat de ziel van het lichaam te sterk voor hem is. Shaun mot hem daarbij helpen en dat is waar het boek over gaat.bijpersoonDelila

gevonden in HongKong door Shaun. Ze is geen slaaf van Shaun maar wel een soort aanhang. ze wil hem wel helpen met sommige dingen. Shaun kan haar niet dwingen want dan doet ze het toch niet.

Plaats:

Het speelt zich af in het centrum van utreg.Milieu:

Een gewoon gezin.Dit verhaal had zich ook ergens anders kunnen afspelen, want er komt niets bjzonders in voor wat per se met utrecht te maken heb.Tijd:

Het speelt zich rond deze tijd af, dat zie je nergens maar dat ligt het meest voor de hand want er komen allerlei details in voor uit deze tijd, maar die dingen kwamen ook voor 25 jaar geleden, dus waarschijnlijk denk ik deze tijd.Flashbacks:

Er komen veel flashbacks in voor om het verleden van Shaun en de keizer te vertellen.Dit verhaal is helemaal verzonnen want er bestaat geen eeuwig leven.Perspectief:

Dit verhaal wordt door de ogen van de verteller gezien, dus het is een vertellers-perspectiefVerwachting:

Alle verwachtingen zijn uitgekomen die ik had, het was een spannend boek en het lezen ging ook lekker.Cijfer en eigen mening:

Ik geef dit boek een 7 want het is een goed boek, veel fantasie. het is leuker als ze fantasie gebruiken want ik hou niet van die serieuze boeken, alleen als er moord in voor komt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen