U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Helen Taselaar - The Heartbreakers.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2154 en is laatst upgedate op 10/08/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 863 woorden.

VERSLAG:

The Heartbreakers is een groep van vijf meiden en Penny de solozangeres. De goep heeft niet veel optredens maar wel vaste fans. Het verandert als Penny wordt weggekocht door een andere band. De meiden hebben niet veel tijd om op zoek te gaan naar een andere solozangeres omdat ze druk bezig zijn met het opknappen van het grachtenpand, hun nieuwe thuisbasis. Nadat ze horen van meneer Rutgers, hij is van het artiestenbureau, dat een zangeres vertrekt bij "The Stars". De vijf meiden zijn gaan kijken bij haar laatste concert en ze waren er erg van onder de indruk. Drie van de vijf meiden zeiden dat ze toch niet wou komen zingen bij hun omdat ze er te goed voor was. Toch zijn er twee meiden op afgestapt en haar gevraagd. Ze vond het geweldig, het was haar droom om in een meidengroep te zingen. Nu hadden "The Heartbreakers" weer een nieuwe solozangeres. Ze kregen van een geheim iemand een nieuw nummer toegestuurd, genaamd "Big Lover". Roanna, de nieuwe solozangeres, zat het niet lekker dat ze het niet wist wie het was. Ze kwamen erachter dat het Thierry Laforet was. Roanna had als het eerste alleen een gesprek met Thierry. Later hadden de meiden nog met zijn allen een gesprek met Thierry, hij stelde voor om hun manager te worden en iedereen vond het een goed idee bhalve Roanna in het begin eventjes. Een paar dagen belt Thierry op dat ze nummer 1 in de hitparade staa-n. Thierry wou langs komen maar Dorith, Cindy en Sharon waren naar de bios, Charlie was extra vroeg naar bed vanwege hoofdpijn en olga gaat net weg.Hij besloot toch langs tekomen en het te vieren alleen met Roanna. Het bleek dat Thierry en Roanna op elkaar verliefd waren. Ze waren uitgebreid aan het zoenen toen Charlie de deur opendeedt van de woonkamer, Roanna schoot overeindt en vertelde dat ze op de eerste plaats stonden in de hitparade. Roanna pkte een glas voor Charlie en ze schoot met een knalrood hoofd de kast in. De ouders van Thierry waren even drie weken in Nederland en ze namen een dochter van kennissen mee om haar Nederland te laten zien. De roddelpers zat er gelijk boven op. Ze zeiden dat Thierry een nieuwe liefde had en dat was Desireè, de dochter van de kennissen van de ouders. Ze waren betrapt op verlofingsringen kijken in een juwelierszaak. Dat was niet voor hun twee maar voor Desireè en haar vriend in Frankrijk, ze wou allen kijken of ze hier mooiere ringen hadden. Nadat Thierry dat aan Roanna had verteld was Roanna weer opgelucht en zo kon de relatie zich gewoon voortzetten. Na de hit "Big Lover" heeft Thierry er weer een geschreven genaamd "The day I saw you". Iedereen vond een goed nummer ze verwachte dat het weer een hit wordt en Thierry werd door Roanna een "Heartbreaker boy" genoemd.BIOGRAFIE SCHRIJVER:

Veel informatie over Helen Taselaar was er niet te vinden, maar ik heb toch wat gevonden. Helen is geboren in 1956 in Rotterdam en ze heeft 2 twee kinderen. Haar hobby's zijn lezen en bowlen. Ze schreef op haar twaalfde jaar al korte verhaaltjes. Haar eerste boek kwam uit toen ze ongeveer 19 à 20 jaar en het heette "Manege Picadero". Ze is een kinderboekenschrijfsteren heeft 52 boeken geschreven. Ze haalt haar ideeën van de krant, tijdschriften of televisie, het speelt zich altijd af in een verzonnen omgeving. In haar boeken is er meestal een "Happy end". Ze gebruikt ook wel de schuilnaam "Inge Neleman". Inge is haar zus en Neleman is de achternaam van haar man.HOODPERSONEN EN PERSONEN:

Roanna en Thierry waren de hoodpersonen in dit verhaal. Dorith, Cindy, Sharon en Charlie en meneer Rutgers en de oude solozangeres Penny speelde mee in dit verhaal.ANALYSE:

*Plaats en Tijd : Het speelt in '90 jaren denk ik omdat het grach tenpand in Amsterdam moet worden opgeknapt.*Relatie+karakter : Er is een relatie tussen Roanna en Thierry en het karakter van hun twee en de rest is altij positief.*Taalgebruik : In dit wordt netjes en volgbaar Nederland gespro ken. Er wordt niet gescholden in dit boek.*Waardering : Ik vond het een mooi en grappig boek, mijn waardering voor dit boek is een 8,3
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen