U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Spijt!.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2122 en is laatst upgedate op 02/01/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 554 woorden.

Titelverklaring

Iedereen had er spijt van dat ze Jochem hadden gepest of door lieten pesten en hem niet meehielpen.Informatie over schrijfster

Carry Slee is in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school volgde zij een opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar. Na het behalen van haar diploma werkte zij als dramadocent. Als kind schreef ze al bijna dagelijks een verhaaltje in een speciaal schrift, dus het schrijven zat er al vroeg in. Haar dochters vertelde ze zelf verzonnen verhaaltjes over Keetje Karnemelk. Die vonden deze verhaaltjes zo leuk, dat ze besloot om ze op te schrijven en naar de Bobo te sturen. Ze werden gepubliceerd en zo begon het schrijven.Uitgeverij

Van Holkema & WarendorfJaar van uitgave

1996Druk

10de drukAantal bladzijden

144 blzGenre

pestenKorte samenvatting

David zit bij Jochem in de klas. Jochem is heel dik en wordt heel vaak gepest door Sanne, Remco en Justin. David vindt Jochem heel zielig alleen hij doet niks tegen de pesters. David is verliefd op Vera alleen Niels en Youssef zitten heel de tijd bij Vera. David heeft het lef niet om verkering te vragen aan Vera. Ze organiseren een klassenfeest. David ontdekt dat Vera verkering met Youssef heeft, hij voelt zich niet goed.

Jochem is intussen volgegooid met likeur hij moest kotsen en werd door zijn eigen kots heen gerold. Jochem vroeg hulp aan David, David reageert niet, Jochem loopt weg van huis.

David gaat naar hem opzoek met Nienke een vriendin van Jochem. Ze zien zijn rugzak drijven in het meer. Het meer wordt afgezocht door duikers, die vinden het lichaam van Jochem.

Sanne, Remco en Justin worden van school gestuurd en de rest wordt 1 dag geschorst. De redactie van de schoolkrant zet een pestlijn op. Er bellen veel mensen, het is een succes.

De verkering van Vera en Youssef raakt uit en een dag later heeft David verkering met Vera.Mijn mening

Ik vind dit een heel mooi boek, het zou waar gebeurd kunnen zijn. In dit boek leef ik heel erg mee met Jochem, maar ook met David, want hij durft er niks aan te doen en Jochem zegt er ook helemaal niks van, dat irriteert me. Het gaat dus over dat Jochem gepest wordt, maar tegelijkertijd ook over David zijn liefdesproblemen. Dat is een soort van goede vergelijking in dit boek. Iedereen pest Jochem zelfs sommige leraren doen er aan mee, hun klassenleraar vind ik het ergst. Jochem had zelfs tegen zijn moeder gezegd dat hij niet meer gepest werd op school omdat ze anders weer zou doordraaien en dat was niet zijn bedoeling.

Eigenlijk elke pester zou dit boek moeten lezen. Iedereen dus eigenlijk, want iedereen pest of plaagt wel eens. Als je dit boek uit hebt dan pest je denk ik nooit meer of in iedergeval minder. Ik vind Carry Slee een hele goede kinderboeken schrijfster en die mensen van de Gouden Griffel hebben er gewoon geen verstand van, want ze verdiend dat ding echt. Dit was gewoon een vreselijk goed boek, ik heb hier geen commentaar op. Ik vind dit dus een zielig maar mooi boek en ik hoop niet dat mijn zoiets overkomt, of dat ik mee ga doen met zo'n stelletje pesters.

(P.S. ik heb dit in lettertype 12 geschreven, dat waren 20 regels en toen heb ik hem naar 10 punten gezet.)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen