U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Kappen.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2107 en is laatst upgedate op 25/01/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1497 woorden.

A: Zakelijke gegevensHet boek heet Kappen

Het is geschreven door Carry Slee

Het is uitgegeven in 1999 door Van Holkema & Warendorf.B: InhoudSander is verliefd op Indra. Indra is ook verliefd op hem.

Als er een klassenfeest is wil Indra daar erg graag heen, want Sander komt ook.

Maar voordat ze naar het klassenfeest gaat, gaat ze s’middags nog eventjes bij Heike langs.

Als Indra dan op de bank zit naast Rene, de broer van Heike en Heike is even een boodschap doen, zegt Rene dat hij verliefd op Indra is. Indra die niet op hem is, zegt dan dat zij niet op hem is. Rene is gelijk kwaad.

Als even later Heike thuis komt wordt Indra boos op Heike. Heike dacht dat Indra ook op hem was maar dat was dus niet zo. Dan vertelt ze Heike dat ze al op Sander is. En dat ze daarom naar het klassenfeest wil. Heike heeft geen zin om naar het klassenfeest te gaan want haar nieuwe vlam Tobias speelt in de Sporthal. Maar Heike kiest er toch voor om naar het klassenfeest te gaan samen met Indra.

Als Indra op de fiets zit, om naar het klassenfeest te gaan, wordt ze draaierig. Ze stapt van haar fiets en besluit om maar lopend naar het feest toe te gaan. Maar als ze loopt wordt ze nog moeier. Dus besluit ze maar naar huis te gaan.

Als Indra s’morgens wakker wordt voelt ze zich niet echt joepie. Maar ze zegt dat het allemaal wel goed gaat. Maar het vermoeide gevoel blijft. Als ze op school aan komt is Heike boos op Indra. Indra zegt dat ze te moe was. Heike gelooft haar niet en krijgt ruzie met haar.

Indra voelt zich de ene dag wel goed en de andere dag niet. Haar moeder vindt dat ze naar de dokter moet. Dus gaan ze naar de dokter. De dokter zegt dat het de ziekte van Pfeiffer is. En dat ze alleen naar school mag als ze zich goed voelt.

Sander gaat met Maarten en Chris, 2 vrienden van de Basisschool en Emiel een vriend van Maarten en Chris naar de stad. Emiel, Chris en Maarten zijn dronken en schoppen een rolstoel om van een invalide jongen. Sander stond daar bij. Hij wou de jongen helpen maar hij werd mee getrokken door Emiel.

Als Sander op school komt weet iedereen het al. Ze zeggen allemaal dat Sander die rolstoel heeft omgetrapt. Rene had hem gezien en het doorvertelt. Dus de hele school wist het.

Als Sander schuldig is moet hij van school af. Indra wil dat niet en zegt dat Sander bij haar was. De directeur geloofde dat en Sander hoeft dus niet van school af.

Heike krijgt weer ruzie met Indra omdat Indra had gezegd dat Sander bij haar was maar Heike beweerd dat Rene Sander echt had gezien.

Als Sander weer met Emiel, Chris en Maarten weg gaat. Wil Emiel naar een discotheek. Sander heeft daar helemaal geen zin in en gaat naar huis. Hij moet onder het viaduct door. Emiel Chris en Maarten ook. Dus wacht hij tot dat hij hen niet meer kan zien en dan gaat hij pas het viaduct onderdoor.

Maar als Emiel, Chris en Maarten halverwege zijn komt er een jongen aanfietsen. Die wil er door. Maar dat mag niet van Emiel en dus slaat Emiel hem in elkaar. Sander ziet dit allemaal gebeuren en belt 112. Emiel die net zijn richting in keek zag dat hij aan het bellen was. Hij liep naar Sander toe en gooide zijn mobile telefoon tegen de muur aan. Toen hoorde ze de sirenes.

Sander rende een andere kant op dan Emiel. Maar toen Sander bijna thuis was zag hij Emiel staan. Hij draaide zich om en rende vlug weg. Emiel achtervolgt hem.

Hij was vlak bij Indra in de buurt dus rende hij naar Indra haar huis. Daar gooide hij een steentje tegen het raam en ze werd wakker.

Toen ze opendoet, vroeg ze wat er was gebeurd. Hij vertelde alles aan Indra.

Als ze dan hoort dat Sander wel bij de “rolstoelbende” betrokken was stuurt ze hem weg en wil ze niets meer met hem te maken hebben. Als Sander het tuinhek opendoet en naar buiten loopt wordt hij in elkaar geslagen.

Midden in de nacht hoorde Indra een lawaai aan de achterkant van het huis.

Ze ging naar beneden. En ze vroeg aan haar moeder wat er aan de hand was. Die zei dat er een jongen in elkaar geslagen was. Indra ging gelijk naar buiten en zag Sander daar liggen.

Indra ging mee naar het ziekenhuis. Ze had alles verteld aan de ouders van Sander. Die keken er wel van op. Toen kwam er een arts. Die zei dat ze even om het hoekje mochten kijken en dat ze dan het beste maar weer naar huis kon gaan.

Indra bleef zitten. Toen kwam er een arts naar haar toe en vroeg of zij hem misschien kon helpen want hij vroeg telkens om Indra.

Dat ben ik zei ze. En toen mocht ze eventjes bij Sander. Na een tijdje moest ze weer weg.

Indra had heel wat recht te zetten en ging daarom naar Heike.

Die begreep het allemaal en was niet meer boos op Indra.

Ook is Indra niet meer boos op Sander.

Emiel ging ook nog langs Sander om te zeggen dat hij zijn mond moest houden en dat hij tegen niemand mocht zeggen dat hij die jongen in elkaar geslagen had. Want als hij zijn mond zou houden zou er niemand achter komen.

De zuster had hun gesprek afgeluisterd en belden de politie. Die had Emiel opgepakt.

Het ging al weer een stuk beter met Sander. Indra kwam ook vaak op bezoek. En ze was niet meer boos op Sander.

En toen kregen ze verkering.Sander is een jongen die voor andere opkomt. Ook toen de rolstoel werd omgetrapt wou hij helpen maar Emiel trok hem mee. Ook durft hij voor zich zelf op te komen.Indra kwam voor Sander op. Ook omdat ze verliefd was op Sander.Emiel een jongen die veel onrust uithaalt.Het speelt denk ik af in 1999 (deze tijd) in Amsterdam of een andere grote plaats want daar gebeurt veel onnodig geweld.

Ik denk dat de schrijfster van dit boek (Carry Slee) hoopt dat je nu wat beter na gaat denken over onnodig geweld.C: Mening1Ik vind het een spannend, boeiend, zielig, en goed te begrijpen.Spannend omdat je wilt weten of het nou allemaal uitkomt wat Emiel gedaan heeft en hoe het met Sander afloopt.Boeiend omdat het echt zo’n boek is die je in een zucht wilt uitlezen.Zielig want het is best zielig wat Indra en Sander mee maken. En dat die rolstoel werd omgetrapt.Goed te begrijpen het wordt op een duidelijke manier geschreven en niet met alte moeilijke woorden.2Ik vond dit fragment wel zielig.‘Blijf van mijn zusje af’, zegt de jongen in de rolstoel.

‘Heb ik jou iets gevraagd? Jij moet je grote bek houden. Hup, lopen jij met je lamme poten.’ En Emiel trapt tegen de rolstoel.

Sander ziet tot zijn schrik dat de rolstoel omvalt.

Het meisje begint te gillen. ‘Hé, wat doen jullie!’

Er komen een paar mensen aanrennen.

Wegwezen! roept Emiel.

Sander wil de jongen overeind helpen, maar Emiel trekt hem mee.

‘Rennen gek!’

Pas als ze in de steeg zijn, laat Emiel hem los. ‘Zo die trut houdt voortaan haar teringbek,’ zegt hij. Chris en maarten staan erbij te lachen. Sander walgt van hen.Ik snap ook niet waarom er mensen zoiets doen.D: Informatie over de auteurCarry Slee is geboren op 1 Juli 1949 in Amsterdam. Na de middelbare school ging zij een Academie voor expressie door woord & gebaar in Utrecht volgen. Daarvoor was ze in 1975 geslaagd. Ze werd drama docent in het middelbaar beroeps onderwijs. Toen schreef ze al verhalen. Haar verhalen werden door haar dochters met plezier gelezen. Haar verhalen kwamen toen in de Bobo. Ze vond het heel leuk verhalen schrijven. Dus had ze haar baan opgezegd in het onderwijs en ging verhalen schrijven. Haar eerste boek was Rik & Roosje. Holkema & Warendorf bracht het in 1989 uit. Nu heeft ze meer dan 25 boeken geschreven.

Veel kinderen vinden haar boeken leuk.

Carry Slee schrijft vooral boeken over kinderen die iets droevigs mee maken. En ze schrijft boeken voor kleine maar ook voor “grote kinderen”. Van 4 t/m 13.

Carry Slee heeft de heel veel boeken geschreven, maar dit zijn de boeken van kinderen vanaf 9 jaar tot en met 13Vanaf 9 jaarConfetti conflict

Geklutste geheimen met strafwerk toe

Kilometers cola en knetterende ruzie

Verdriet met mayonaiseVanaf 11 jaarSpijt!

Pijnstillers

Afblijven

KappenHaar boeken zijn vaak bekroond door de Nederlandse kinderjury.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen