Boekverslag : Kinderen - Debat "mogen Holebi's Kinderen Adopteren?"
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1794 woorden.

Kunnen homo’s of lesbessen kinderen adopteren?Tegen§ Een kindje dat naar school gaat en twee mama's heeft is vatbaarder voor pesterijen dan een kindje van mama en papa. Als al deze kinderen 'mislukkelingen' worden, gepesten, ongelukkig, dan vind ik dat je als holebi-stel zelf verantwoordelijk moet nadenken en niet egoïstisch je eigen zin (kinderen) moet doorduwen.

§ Het zou best kunnen dat dat holebi-koppels betere ouders zijn. Deze mensen kiezen duidelijk en bewust voor kinderen. Maar er zijn ook "normale" koppels die graag kinderen zouden adopteren en dat gaat meestal via een zeer lange, dure en moeilijke weg. Zouden ze dan niet eerst deze regels eens wat verzachten.

§ Ik vind dat dit niet zou mogen zou zelfs verboden moeten worden. Al zat ik in een weeshuis dan bleef ik nog liever daar dan geapdopteerd te worden door 2 mannen of vrouwen. Stel je voor je bent 12 op school gaan ze je nogal uitlachen en je hebt meteen de naam van homo overal waar je komt nee bedankt. En wat als je je walgt van homo's en ze apdopteren je want als kind heb je niet veel te zeggen he. En wat als je 16 bent en een lief hebt zo zeggen van ik heb 2 vaders geloof me je zal een reputatie gaan krijgen. Er zijn genoeg kinderloze echtparen die kinderen willen adopteren. En als er nu holebi's zich aangevallen voelen wel ik schrijf dit uit oogpunt van een kind. Persoonlijk heb ik niets tegen holebi's ken er zelf ook een paar waar ik soms op stap mee ga maar ze als ouder willen now way en geloof me dat is de realiteit ik heb nog gewerkt met een home 3 jaar gewoon alle dagen mee werken en ben gewoon gestopt met daar te werken want had ook al etikete homo te zijn. De dag dat holebi aanvaard wordt door iedereen dan zal het tijd zijn dat ze ook kinderen kunnen adopteren. Maar zeker nu niet want nu is er een slachtoffer namelijk het kind.

§ Als je anders bent waarom accepteer je dat niet? Waarom wil je dan zijn zoals de anderen?

Accepteer je holebi zijn. Ook het feit dat er dan geen kinderen in je leven komen.

§ met vele vragen over wie men echte ouders zijn.je moet altijd van die vragen beantwoorden tegenover mensen.school,werk,...en denk zeker niet dat het makkelijk is om te zeggen dat je twee vaders of moeders hebt.in het begin zal je als kind mss niet zoveel problemen ondervinden.maar wel naarmate je ouder wordt.alle respect voor holebis!maar denk ook eens aan de toekomst van het kind...maarja wie ben ik om hier over te oordelen.spreek wel een beetje uit ondervinding.want als adoptiekind is het niet altijd makkelijk

§ Er zijn genoeg mensen die geen kinderen kunnen krijgen op natuurlijke wijze en het feit dat holebi anders zijn moeten wij aanvaarden awel dat de holebi ook eens aanvaarden dat het onnatuurlijk is en dat ze geen kinderen kunnen krijgen

§ Als we holebi's kinderen laten adopteren, krijgen we een homogene samenleving, waarin de kinderen een vertekend beeld krijgen van onze samenleving nl. een gezin bestaat uit twee papa's of twee mama's. Het is door gods wil ( voor anderen wetenschappelijk) dat er geen voortplanting mogelijk is tussen twee dezelfde geslachten. Ik kan dit onmogelijk abnormaal noemen want er bestaat geen definitie voor normaal. Ik verwijs dit eerder naar gedragstoornissen. Hopelijk zien de mensen dit in.

§ Mijn vrouw had in haar famillie een dergelijke situatie. Twee broers die werden aanzien als "de homo's". Een mooi verhaal werd het niet. De jongens zijn zodanig gepest geweest op school en later op het werk, dat het uiteindelijk twee grote sukkelaars zijn geworden. Eerst de uitsluiting, dan de drank, dan de zelfdoding.

§ Niet dat ik iets heb tegen potten, het is gewoon geen natuurlijke, gezonde omgeving voor een kind, of de ouders het kind liefde, een leuke opvoeding of gewoon een goed leven kunnen geven of niet. Het is goed om potten te aanvaarden, maar als ze kinderen adopteren dan creeër je er gewoon.....ongeacht wat het volk zegt, je wordt geen pot geboren!!

§ Zoals eerder vermeld een kind mag niet opgroeien met het idee dat Holebi zijn normaal is. Ze zijn er wel, ik accepteer ze wel en van mij mogen ze doen wat ze willen, maar het is nu eenmaal niet normaal, eens holebi's dit begrijpen zullen ze hun kind, zo meen ik, ook niet opvoeden met verkeerde waarden. Bv Een moeder heeft geen armen. Zij gaat ook niet tegen haar kind zeggen dat het normaal is om geen armen te hebben, vrezend dat het kind haar armen op 5-jarige leeftijd zal afhakken ofzo, legt ze het kind uit hoe het komt dat ze geen armen heeft en dat het onnatuurlijk is. Ook wil ik even melden dat ik geen problemen heb met moeders zonder armen, maar een alleenstaande moeder MOET volgens mij over een stel armen beschikken want anders is ze, bij mijn weten, niet in staat haar kind op te voeden. Dus mits een partner, en de nodige begelijding van het kind mag de moeder van mij haar kind houden.

§ ik vind het niet goe want een kind heeft een vader en een moeder nodig en dat kunnen mensen van het zelfde geslacht ni geven

§ Homo's en lesbiennes kunnen als koppel wel pleegouder zijn (omdat die kinderen moeilijk plaatsbaar zijn), maar kinderen adopteren gaat dan weer niet. Eenouderadoptie kan wel, maar dan ben je afhankelijk van de willekeur van adoptiediensten, waarvan de meeste de holebi's bij voorbaat uitsluiten. Deze discriminatie op het vlak van adoptie moet weg, in het belang van de betrokken kinderen.

§ 17 procent ervaart regelmatig discriminatie op school. 21 procent heeft last van naroepen op straat, bijvoorbeeld bij het hand in hand lopen. 7 procent voelt zich gediscrimineerd op het werk door geroddel en opmerkingen van collega's. De problemen doen zich opvallend vaak voor op het moment dat de homoseksualiteit geout wordt. Vijf procent omschrijft de coming-out als een nachtmerrie.Kunnen homo’s of lesbessen kinderen adopteren?Voor§ Misschien zijn holebi ouders zelfs betere, liefdevollere ouders dan anderen.

het is niet omdat zij een andere sekskuele voorkeur hebben, dat zij geen kinderen zouden mogen adopteren. De kinderen die in andere gezinnen wonen met ouders die bi, homo of lesbi zijn hebben toch geen hinder ondervonden.

§ Jij schrijft dat het kind gaat gepest worden. Hierbij wil ik opmerken dat elk kind gepest wordt. Holebi ouders gaan het voordeel hebben dat zij weten waarom hun kind gepest zal worden en hier dus reeds voor ze aan kinderen beginnen kunnen over nadenken. Ik vind dat ze er een kracht van moeten maken: reeds over nadenken hoe ze ermee kunnen omgaan, hoe ze hun kind hier weerbaar tegen maken.

Of het kind een mislukkeling wordt, is afhankelijk van kind tot kind. Niet elke holebi die vroeger gepest werd, houdt hier blijvende letsels aan over. Dat is afhankelijk van de ernst van de pesterijen en de weerbaarheid van het kind. ook hier kunnen ouders een rol spelen.

§ Ik vind ze evenwaardig, want maakt dit nu uit, als je mekaar toch graag ziet. En als die kinderen het toch maar goed hebben. Iedereen heeft toch recht op een gelukkig leven en dezelfde wetten en rechten voor iedereen.

Want holebi's worden vaak nog gediscrimeerd en nog vele andere ook, wat toch te betreuren is. Ieder mens is maar een mens. Geef iedereen toch het geluk om een gezinnetje te mogen bouwen.

§ Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er geen nadelen zijn verbonden aan een opvoeding door 2 mannen of 2 vrouwen. De negatieve reakties die invloed zouden kunnen hebben op de ontwikkeling van het kind komen bijna nooit uit de directe kring van het kind (of ouders). Je kunt het er dus mee eens zijn of niet, bij het vastleggen van regels omtrent opvoeding primeert het welzijn van het kind. Stel je maar eens de volgende situatie voor: Meisje huwt man, ze krijgen een kind, papa kan de "druk" niet aan en gaat drinken, slaat de moeder. Mama en papa gaan uiteen. Papa wil niks meer met het kind te maken hebben en kijkt er niet meer naar om. Mama leert vrouw kennen en ontdekt haar homoseksualiteit. De relatie vlot goed en er is sprake van samenwonen. Als je met dit verhaaltje al een probleem hebt zit het in je hoofd...

§ Weet u trouwens dat het gods wil is, dat iedereen zijn geluk vind? Ik denk, dat als u zich zo radicaal tégen homosexualiteit richt, dat maar één ding in de hand werkt, NIET het tegenhouden van homo-adoptie, maar de steeds groeiende onverdraagzaamheid tussen de mensen.

§ En waarom zouden die niet even goed kinderen kunnen opvoeden? Kinderen voed je op uit liefde. Ik ken genoeg holebi's die ook kinderen hebben en blijkbaar worden die kinderen daar niet mee gepest op school. Bovendien ben ik indertijd ook gepest op school voor heel andere dingen. Laat eerst eens zien dat holebi's ook maar gewone mensen zijn (want niet iedere homo staat halfnaakt te dansen op de Roze zaterdag). En als er dan sommigen vinden dat holebi's geen recht hebben op kinderen, waarom betalen we dan kindergeld?

Ik wil alleen zeggen tegen al die mensen die commentaar hebben dat holebi's geen kinderen kunnen opvoeden eerst eventjes moeten beginnen met een heropvoeding van zichzelf. Want als je zelf al negatief tegenover holebi's staat, dan scheelt er iets in je eigen opvoeding. Begin eerst even bij jezelf en vergeet niet dat 1 van je kinderen ook holebi kan zijn en dan ga je er wel anders tegen gaan kijken

§ Ten derde denk ik niet dat de samenleving homogeen wordt door holebi's toe laten kinderen te adopteren. Ik denk dat het eerder heterogeen wordt, omdat er nu zowel 2 mama's, 2 papa's of 1 mama en 1 papa zullen zijn.

Bovendien zijn er slechts 5 a 10 percent holebi's, waardoor er geen monopolie zal ontstaan. Dus kinderen die door holebi's gaan geadopteerd worden, zullen in school wel merken dat hun klasgenootjes een mama en een papa hebben. En ik vind dat persoonlijk niet erg. Kinderen die geadopteerd worden door holebi's, zullen net zoals hun klasgenootjes merken dat er niets mis is met homoseksualiteit en dat holebi's dezelfde gevoelens en wensen hebben als hetero's.

§ Wat zeg je dan tegen alle vrouwen en mannen(hetero's )die onvruchtbaar zijn? Leg je bij neer? Accepteer wie je bent?

En dan nog iets: eender welke zot kan kinderen krijgen. Om kinderen te krijgen moet niemand een examen afleggen. Zelfs meisjes van zestien (zelf nog een kind) mogen hun kind houden. Terecht overigens hoor, daar niet van. Maar twee mensen, die een bewuste keuze maken, die klaar zijn om hun leven in te richten naar kinderen, die al hun liefde willen geven aan een kind, die zouden dat niet mogen.

Wie is er het slechts af: een kind met holebi-ouders of een kind met een alleenstaande moeder die niet de tijd heeft om naar haar kind om te kijken (gewoon een voorbeeld)????
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen