Boekverslag : Carry Slee - Afblijven
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 830 woorden.

Afblijven!

geschreven door Carry SleeJordi de Waard is een jongen van veertien jaar. Zijn beste vrienden zijn Melissa, Kevin, Fleur en Debby. Als ze op een middag iets aan het drinken zijn in het Kooltuintje, een café bij hun in de stad, wordt Melissa gevraagd of ze wil dansen in een clip. Haar vrienden vinden dat ze het moet doen en dan doet ze het uiteindelijk toch. Ze vertelt niks aan haar ouders omdat ze bang is dat ze dan niet mag.

Als ze de eerste middag in de studio moet komen, gaat Jordi met haar mee. Ze doet het heel goed! Na het oefenen gaan ze nog even iets drinken, en dan gaan de andere dansers blowen. Ze zeggen tegen Melissa dat ze het ook moet proberen anders wordt die clip helemaal niks, vinden zij. Als ze de volgende dag gaat oefenen bij Jim, één van de dansers, vindt Jordi dat het wel heel erg lang duurt voor ze terug is en gaat er naar toe, als hij daar aankomt blijkt dat Melissa LSD gebruikt heeft. Ze heeft het gedaan omdat ze er anders niet bij hoort. Jim zei dat ze de clip wel kon vergeten als ze dit niet deed.

Op de dag van de opname belt de regisseur op en vraagt aan Melissa’s vader of hij even tegen Melissa wil zeggen dat de clip een maand uitgesteld wordt. Maar haar vader weet helemaal nergens van hij wordt woedend en geeft haar drie dagen huisarrest. In de kleine pauze besluit Melissa om naar Jim te gaan om uit te leggen dat ze die middag niet kan komen oefenen. Als ze daarna helemaal niet meer op school komt wordt Jordi heel erg ongerust. Hij is bang dat ze wat in haar drinken hebben gedaan.

Als Jordi die middag thuis is en Melissa belt op om te zeggen dat ze iets te vieren heeft, wordt hij heel erg kwaad. Nou heeft hij zich de hele tijd voor niks zorgen zitten maken. Melissa vertelt hem dat ze samen met Jim naar de Florida, een disco buiten het dorp, wil omdat ze daar drugs kunnen krijgen. Jordi verbiedt haar te gaan en Melissa beloofd niet te gaan, maar als ze die avond niet naar de bioscoop komt, weet hij dat ze toch naar Jim is gegaan.

Die avond gaat Jordi samen met Fleur en Toine, het vriendje van Fleur, naar Jim om te kijken of Melissa daar nog is, als blijkt dat ze al weg is gaan ze naar huis. Thuis kan Jordi niet slapen en hij besluit om die nacht naar de Florida te gaan om Melissa op te halen, maar als hij haar daar ziet merkt hij dat hij haar onmogelijk mee kan nemen nu ze XTC gebruikt heeft. De volgende dag beweert Melissa dat ze helemaal niet in de Florida geweest was, maar Jordi gelooft haar niet. Een paar dagen later gaat Melissa ‘s avonds weg zonder het tegen haar ouders te vertellen, ze gaat weer naar de Florida, daar wordt ze opgepakt door de politie omdat ze XTC naar binnen wilde smokkelen. Als haar vader dat hoort wordt hij woedend en geeft haar een paar dagen huisarrest.

De volgende dag na school staat Jim Melissa op te wachten bij school, Melissa loopt naar hem toe en gaat gelijk met hem mee. Jordi besluit om samen naar Jim te gaan om te vragen wat hij allemaal met Melissa doet, ze komen erachter dat hij een dealer is. Als hij thuiskomt vragen zijn ouders waar hij was, ze denken dat hij ook aan de drugs is maar dat is helemaal niet zo.

De volgende week is de opname van de clip, Melissa is heel erg zenuwachtig. Ze denkt dat ze nu ook wel een pilletje krijgt van Jim maar dat is niet zo want als de regisseur daar achterkomt lig je uit de clip. Daardoor wordt Melissa nog zenuwachtiger en ze danst heel slecht. Dat vindt de regisseur ook dus ze moet met de clip stoppen. Het is allemaal voor niks geweest! Maar nu zit ze wel met haar drugsprobleem.

Die avond loopt ze weg van huis en ze zegt niet waar ze heen gaat. Jordi en Fleur gaan haar overal zoeken maar ze kunnen haar niet vinden. Ze komen erachter dat ze die avond naar de Florida gaat. Fleur en Jordi besluiten om naar de Florida te gaan zodat ze haar mee kunnen nemen. Als ze daar aan komen komt er net een ambulance aan waar Melissa in moet. In het ziekenhuis blijkt dat ze een overdosis drugs gehad heeft en dat ze daarom bewusteloos is geraakt. Na een paar dagen komt Melissa eindelijk bij. Ze heeft geen blijvend letsel overgehouden, dus ze is weer helemaal gezond.

In de tussentijd is Jordi verliefd op Melissa geworden en als hij dat haar verteld, zegt ze dat zij hem ook heel leuk vind.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen