U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Carry Slee - Afblijven.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/2093 en is laatst upgedate op 04/11/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 809 woorden.

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Jaar 1e druk: 1998

Jaar van verschijnen: 5e druk 1999-03-20

Omslagillustratie: Roelof van der Schans

Omslagbelettering: Toine Post

Genre: realistische dramaSamenvatting

Jordi en Melissa zijn supergoede vrienden. Iedere vrijdag na school komen ze bij elkaar in het Kooltuintje met andere vrienden. Daarbij zijn Fleur, Kevin en Debby. Op een van de middagen komt Jordi te laat aan. De anderen zijn er al en Melissa staat met een man te praten. J. vertelt dat hij net een nieuw baantje heeft. Hij was er al langer naar op zoek omdat hij met M. en haar ouders mee wil op vakantie naar Kreta, maar hij dat zelf bij elkaar moet sparen.. M. komt aangelopen, ze straalt verrukt! Ze vertelt dat die man Rob Houtenbos is en dat hij nog iemand zoekt om in zijn clip mee te doen. Of ze misschien auditie wou doen! Iedereen is heel blij voor haar behalve Debbie, die lacht als een boer met kiespijn. Ze weten allemaal dat het M's wens is om in een clip mee te doen. Het enige probleem zijn haar ouders, die zijn zo ouderwets dat ze haar nooit in een clip mee zouden laten doen. M besluit niets aan haar ouders te vertellen. Op de dag van de auditie is M zenuwachtig. Haar moeder moet overwerken en haar vader komt om 7 uur pas thuis. M kan dus ongemerkt naar de studio gaan. J. gaat met haar mee. Eerst rijden ze naar een verkeerde studio maar gelukkig zijn ze nog op tijd bij Rob. Als M. eenmaal binnen is, voelt ze zich direct op haar gemak. Ze ontmoet ook de andere dansers: Jim, Katy en Ron. Jordi vindt Jim maar een rare en als ze na afloop nog iets gaan drinken is hij ook degene die vraagt of iemand nog stuff heeft.

Hij draait een joint en laat die rondgaan. J. slaat af maar M. neemt voorzichtig een hijs Er ontstaat een melige sfeer. Jordi voelt zich buitengesloten maar blijft bij M. Als hij haar thuis brengt, valt ze als een blok in slaap. Vanaf dat moment gaat M. vaak "oefenen" bij Jim. Ze denkt dat ze beter danst als ze een joint opheeft. Ook neemt ze LSD. J. wordt heel boos op haar als ze dat aan hem vertelt. Ze vertelt ook dat ze bang is om niet meer mee te mogen doen als ze niets neemt. Haar ouders zijn bijna nooit thuis dus die merken het niet. Op een dag belt Rob Houtenbos op om te vertellen dat de opnames van de clip uitgesteld worden tegen M's ouders en is heel verbaasd als die nergens iets vanaf weten. M krijgt huisarrest. Dan spijbelt ze steeds meer van school om naar Jim te kunnen gaan. Als ze de clip moeten opnemen gaat Jordi mee. M is onzeker en wil graag een pil. Jim zegt dat ze voor de opnames clean moet zijn. Alles loopt fout met dansen, M. wordt er door Rob uitgegooid!

Na afloop gaat ze weer met Jim mee. 's Avonds belt ze J. op ze zegt dat ze niet meer naar huis komt. Dat is het beste voor iedereen! J. zoekt alles af om haar te vinden. In een van de kraakpanden krijgt hij een adres waar ze misschien is. Daar is niemand, ze zijn naar het ziekenhuis omdat er een jonge meid verongelukt is. J. denkt dat het M is en gaat naar het ziekenhuis. Het blijkt M niet te zijn! Na een week gaat hij pas weer terug naar het adres van het kraakpand, daar hoort hij dat M die avond naar een houseparty gaat. Hij besluit er met Fleur naar toe te gaan. Als ze daar aankomen horen ze de ambulance, M. is flauwgevallen en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft 6 XTC pillen gehad en is in levensgevaar. Ze ligt een paar uur in coma en J en M's ouders zijn de hele tijd bij haar. Als ze weer bij is verteld ze het hele verhaal vanaf dat ze naar Jordi gebeld heeft. Ze wil Jim terugpakken voor alles wat hij heeft aangericht. Dan leest Jordi in de krant dat Jim is opgepakt omdat hij aan kinderen dealde. Melissa verteld aan Jordi dat ze hem aardiger dan gewoon aardig vindt, Jordi zegt dat hij ook steeds meer voor haar is gaan voelen. Het boek eindigt met een lange zoen!!!Tijdsduur: Een paar weken/ maanden

Titelverklaring: Melissa moet van de drugs afblijven en Jim moet van Melissa afblijven.

Eigen mening: Ik vind het een heel mooi boek net zoals de meeste boeken van Carry Slee. Je kunt je er helemaal in meeleven omdat het gebeurtenissen zijn die zo om je heen en op het nieuws enzo, ook gebeuren. Ik vind Afblijven heel mooi geschreven en heb het met plezier gelezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen