Boekverslag : Julie Bertagne - Weggelopen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 662 woorden.

Cassie woont bij haar oma in haar flat. Haar oma is gezellig. Samen hebben ze veel lol en Cassie ligt dan meestal ook helemaal in een deuk als haar oma weer eens een van de droge opmerkingen laat horen. Haar opa leeft niet meer. Hij was al vroeg overleden.

De moeder van Cassie drinkt veel en haar vader was, toen Cassie nog bij haar moeder woonde, al op Cassie’s negende jaar weggegaan. Later is Cassie dus ook weggegaan naar haar oma, waar ze terecht kon. Broers of zussen had Cassie niet.

Op een dag had Cassie een soort bijeenkomst met hun bandje, The Restless Souls. Daar maakt ze dan muziek, samen met nog 3 andere meiden, haar vriendinnen, Mel, Janis en Sarah. Toen Cassie thuis kwam, was de buurvrouw in hun flat en even later kwam er ook een dokter vanuit het slaapkamertje van haar oma. Haar oma was overleden. Haar moeder kwam ook naar de flat. Ze was helemaal overstuur. Ook zag Cassie, dat haar moeder er veel ouder uitzag met haar make-up. En ze was nog steeds aan de drank.

Cassie kon dus uit twee dingen kiezen, of bij haar moeder gaan wonen en haar enge vriend, of weglopen. Ze heeft voor het laatste gekozen. Sarah wist een mooie plaats: het dak van haar flat. Er woonde wel nog 2 andere kinderen, Mauve en Skip. Mauve schilderde graag en Skip speelde vaak op zijn mondharmonica. Mauve was meestal in zichzelf verdiept, Skip was verlegen.

Op het dak stonden twee kleine “huisjes”, een van Skip en de ander werd voor Cassie. Mauve woonde bij haar vriendin Ruth. Sarah, Janis en Mel richtte het huisje gezellig in en Cassie kreeg zelfs een cadeautje van hen, een poesje, genaamd Restless.

Op een dag stelde Mauve voor om beneden haar schilderijen te gaan verkopen en dan Skip en Cassie te laten spelen voor geld. Maar Cassie wilde niet naar beneden, althans, nu nog niet. De volgende dag gingen ze weer naar beneden, en Cassie ging mee. Skip had haar gitaar meegenomen, voor het geval dat ze toch nog erop zou gaan spelen. Mauve verkocht een paar schilderijen voor veel geld. Diezelfde dag gingen ze allerlei dingen kopen en een pizza eten. Toen ze bij hun flat waren, bleek die in brand te staan. Hun huis was weg! Die nacht hebben ze op straat geslapen. Toen wist Mauve het zeker. Ze zou naar de bergen gaan, of in ieder geval richting het noorden, en daar zou ze verder gaan met schilderen. Dus kochten ze die dag nog tickets richting het noorden. Eenmaal daar aangekomen was het donker en heel verlaten. Ze liepen richting de bergen, kwamen aan bij een waterval en liepen in de richting van een groot huis. Ze klopten daar aan en ze mochten daar een nachtje overnachten. De kamer was mooi en groot, met zo’n lekker groot bad. Omdat ze het toch iets te duur vonden, zo’n soort hotel, gingen ze verder zoeken voor onderkomen. Ze konden een caravan te pakken krijgen van heel weinig, waar ze de winter konden doorkomen. Maar Cassie vond dit niks, zo’n hele winter gaan zitten vervelen in een caravan en ging samen met Skip weg. Slechte keuze. Na een dag was hun voedsel op en ze werden nog beroofd ook! Toen vonden ze een spoorweg, liepen daarlangs verder en kwam een keet tegen, waar ze die nacht sliepen. Daar vonden ze ook hun spullen weer terug. Toen ze de volgende dag verder liepen, kwam er een helikopter aan. Skip had net zijn vonker, stukje metaal en als je dat in het licht houd, zie je allerlei lichtflitsen, en ging daar mee seinen. Ze werden gevonden, Skip doodziek en Cassie een paar verwondingen. Mauve zat in de helikopter. Eenmaal terug in het dorp die daar in de buurt lag, werden ze naar een ziekenhuis gebracht. Skip moest daar een paar nachtjes blijven en Cassie werd in een pleeggezin geplaatst. Met haar pleeggezin ging ze later ook nog bij haar moeder op bezoek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen