U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Nadezda - Nadia Comaneci.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1105 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Lichamelijke Opvoedi en het aantal woorden bedraagt 259 woorden.

Ik ben fan van Nadia ComaneciNadia Comaneci is één van de beste turnsters ter wereld. Ze is geboren in Roemenië op 12 november 1961 in het dorp Onesti.

Ze is genoemd naar Nadezhda (nadezda), wat in het Roemeens “hoop” betekent. Ze begon met turnen toen ze 3 jaar was. In 1970 deed ze mee aan haar eerste nationale competitie. De turngroep waar ze mee turnde won. Nadia haalde op 9 jarige leeftijd al een heel hoge score van 7.25! In 1971 en 1972 werd ze nationaal kampioen bij de jeugd in zowel de grondoefening, de balkoefening, de sprong en de baren. In 1975 wint ze de Europese kampioenschappen. Ook hier haalt ze weer goud in de sprong, de baren en de balk en wint ze zilver voor de grondoefening.Na deze Olympische spelen behaalde ze nog verschillende nationale en internationale titels. In 1978 wordt ze opgenomen in een ziekenhuis. Waarschijnlijk kon ze niet om met de voortdurende druk om te presteren. Haar grote heroptreden is tijdens de Olympische spelen van Moskou in 1980. Ze wint 2 gouden medailles in de grond- en balkoefening en een zilveren medaille voor de sprong.

Begin 1981 vlucht ze van Roemenië naar Amerika. Einde 1981 neemt ze deel aan haar laatste grote competitie: de wereldkampioenschappen die gehouden werden in haar geboorteland Roemenië. Ze wint alle 5 de te winnen gouden medailles.

Op 22 jarige leeftijd stopt ze officieel met competitieturnen, maar houdt zich nog bezig met het trainen en begeleiden van jonge turnsters.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen