Boekverslag : Carry Slee - Paniek
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 779 woorden.

BOEKVERSLAG 2 HAVO/VWO

Tiltel: Paniek

Schrijfster: Carry Slee

Jaar van uitgave: 2001

Aantal bladzijden: 160 bladzijden

Genre: Roman

Onderwerp van het boek: VerliefdheidEen korte samenvatting van het boek:

Sasja's moeder heeft een nieuwe vriend 'Koen'. Hij heeft ook een zoon Felix. Sasja had op het feest met Felix gezoend. Daar heeft ze nu veel spijt van, want Felix denkt dat zij nog iets voor hem voelt. Felix is nog zo verliefd op Sasja dat hij zijn eigen zin door dramt en dingen doet die Sasja helemaal niet leuk vindt en dat blijft niet alleen bij zoenen.

Joris komt erachter dat zijn vriend 'Ruben' homo is. Joris is zo geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat en dat binnen de kortste keren de hele school het weet. Hij wilde eerst niks meer met Ruben te maken hebben en negeerde ook dat Ruben erg gepest werd door klasgenoten. Het werd zelfs zo erg dat Ruben een auto ongeluk krijgt. Maar waar is Ruben?Hoe het boek begint:

Het begint met een uitleg van een van de belangrijkste problemen in het boek, omdat je er in het begin achterkomt dat Sasja en Felix met elkaar hebben gezoend en dat Sasja daar heel erg veel spijt van heeft. Ze voelt zich niet meer veilig in haar huis, want Felix gaat heel ver met Sasja wat ze eigenlijk niet wil. In het begin van dit boek kom je dus te weten dat Sasja erg bang is voor Felix.Hoe het boek afloopt:

Het boek loopt goed af met een gesloten einde. Joris en Sasja hebben verkering met elkaar. De klas accepteert dat Ruben een homo is en de pestkoppen zijn geschorst. Felix woont niet meer bij Sasja en alle andere kleine problemen zijn ook opgelost.De hoofdpersonen:

Sasja: Is een van de hoofdpersonen. Ze is verliefd op Joris maar is bang dat ze wordt afgewezen. Ze is ook erg bang voor Felix die denkt dat ze nog steeds verliefd op hem is.

Joris: Joris is ook een van de hoofdpersonen. Hij is verliefd op Sasja maar dat weet zij niet. Hij schrikt als hij erachter komt dat Ruben homo is. Hij is zo geschrokken dat hij zijn mond voorbij praat en dat binnen de korste keren de hele school het weet. Dat had hij niet moeten doen want dan gaat het pas echt fout.

De bijrollen:

Ruben: Hij is de vriend van Joris. Als zijn vriend erachter komt dat hij homo is gaat alles pas echt mis. Hij wordt gepest en voor flikker uitgescholden. Hij is van plan om naar een andere school te gaan!

Felix: Hij is helemaal verliefd op Sasja en door zijn verliefdheid ziet hij niet dat Sasja dat niet is. Hij gaat steeds gemener doen tegen Sasja als hij er achter komt dat Sasja niet meer van hem houd.

Marloes: Wil heel erg graag met Ruben verkering. Maar Ruben probeert er onderuit te komen. Want Ruben is Homo.Mijn mening over Sasja en Ruben:

Ik vind Sasja een aardig persoon en ze weet ook wat ze wil, maar ze laat dat niet zo snel aan anderen merken.

Ik vind Ruben een verlegen persoon. Vooral toen iedereen wist dat hij homo was. Ik vind het erg zielig dat hij zo gepest wordt. als ik Ruben was geweest had ik het al lang tegen iemand gezegd die er iets aan kon doen.Waar het verhaal zich afspeelt:

In een gewone woonomgeving. Dus op school, thuis en op straat.

Er staat vermeld waar de sene zich afspeelt.In welke tijd het verhaal zich afspeelt:

Het verhaal speelt zich in de tijd van nu af.Mijn mening:

Ik vind het een keigoed boek. Wat ik er ook leuk aan vind dat er 2 karakters zijn uitgelicht, want dat is meestal niet. Carry Slee heeft op een mooie manier over verliefdheid en homogevoelens geschreven.Over de schrijfster:

Naam: Carry Slee

Woonplaats: Bergen

Geboortedatum: 1949

3 Andere boeken van deze schrijfster zijn: -Spijt

-Kappen

-Razend

Zij schrijft vooral over: gevoelens en

problemen bij

jongeren

Twee situaties in het boek waar ik een andere reactie op zou geven:

1. Felix wil Sasja verkrachten, maar Sasja zegt daarover niks tegen haar moeder want ze is bang dat Koen (de vader van Felix) en haar moeder dan uit elkaar gaan. Ik zou het wel tegen mijn moeder gezegt hebben want ik vind dat te ver gaan.

2. Als Joris erachter komt dat Ruben homo is vertelt hij het meteen aan iemand. Het nieuws verspreid zich snel en al heel snel weet iedereen het op school. Ruben wordt dan erg gepest en Joris negeert dat. Ik zou als ik Joris was iets aan dat pesten van Ruben doen.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen