U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Leopold Mozart - Wolfgang Amadeus Mozart Ingezonden Door: Lene C.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1084 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Geschiedenis en het aantal woorden bedraagt 767 woorden.

Wolfgang Amadeus MozartWolfgang Amadeus Mozart is geboren op 27 januari 1756.

Hij heeft geleefd tot 5 december 1791. Hij werd begraven op 6 december

1791 in een massagraf. Een massagraf is een graf waar arme mensen in een zak werden begraven. Die mensen hadden nog niet eens geld genoeg om een doodskist te kopen.Het wonderkind

Zijn muzikale opvoeding is begonnen met toen hij 3 jaar was.

Nannerl, de zus van Mozart, begon toen ze 7 jaar was met piano te spelen. Wolfgang vond dit zeer interessant. Hij kon uren op de grond zitten spelen met zijn speelgoed en luisteren. Als de les voorbij was ging de

3 jaar oude Wolfgang naar de piano toe en raakte enkele toetsten aan, om te horen hoe ze klonken.

Omdat zijn vader (Leopold Mozart) viool speelde en zijn zus meestal zong gaf hij onbewust toe om mee te doen, maar met iets anders.

Leopold die de talenten van zijn kinderen herkende besloot extra tijd te besteden aan hun muzikale opvoeding.

Wolfgang was pas 4 jaar toen hij van zijn vader naast muziek ook Latijn en Duits leerde. Hij vond het niet erg om te leren, hij vond het juist fijn om meer aandacht te krijgen. Wolfgang vond het spelen op de piano zelfs zo leuk dat hij er moeilijk achter vandaan te krijgen was, maar het is bewezen dat hij als kind even graag rekende. Waar zijn vader hem ook neerzette daar wist hij zich bezig te houden, dag aan dag werden de vloer en wanden bedekt door met krijt geschreven cijfers.Amai, zo rap!

35 minuten, dit was de tijd die Wolfgang Mozart nodig had om zijn eerste muzikale compositie onder de knie te krijgen. Het werk, een vrolijk muziekstuk van Georg Christoph Wagenseil werd door zijn vader in Nannerls muziekboek overgeschreven.

Eronder schreef Leopold: "Dit stuk was geleerd door Wolfgang op

24 januari 1761, 3 dagen voor zijn 5de verjaardag, tussen 9 en 9:30 uur 's avonds".

Vele anderen volgden, en de tijd die Wolfgang ervoor nodig had werd ook steeds korter. Het duurde niet lang, of de jongen schreef een eigen compositie in het muziekboek. Hij was zelfs zo goed dat hij erna op 1 september 1761 voor de eerste keer in zij leven in het openbaar optrad in Sigismund.

Viool

De vader van Wolfgang speelde viool. Johann Andreas Schachtner, de vriend van Wolfgang 's vader, die naast trompet ook viool en cello speelde, speelde altijd samen met Leopold.

Omdat Wolfgang maar bleef huilen omdat hij geen viool mocht spelen van zijn vader. Had Schachtner een viooltje meegebracht voor de kleine Wolfgang.

Hij had ook een andere viool die vettig en een goudgele toon had, meegenomen.

Die viool werd door Wolfgang de boterviool genoemd.

Wolfgang leerde snel, hij was al vlug in staat de kleinste veranderingen in de toonhoogte te onderscheiden. Eén van de volgende keren dat meneer Shachtner kwam, vroeg Wolfgang: " Hoe gaat het met uw boterviool?"

En ging meteen weer door met fantaseren op zijn viool. Eindelijk zei Wolfgang: " Meneer Schachtner, uw viool is een achtste toon lager gestemd dan de mijne. Tenminste als u hem zo gelaten heeft dan na de laatste keer toen ik erop speelde. " Schachtner moest erom lachen, maar even later vroeg Leopold hem om zijn viool te halen om te kijken of Wolfgang inderdaad gelijk had. Schachtner deed het en het bleek juist te zijn.Zijn werken…

Mozart heeft ook opera's geschreven, zoals "Don Giovanni", "De Toverfluit",

"Figaro's Bruiloft" en ga zo maar door…

Hij heeft zo veel gewerkt dat als je al zijn werken wilt opsommen dat het dan meer als een ganse dag in beslag neemt! Naast zijn opera's schreef

Mozart 41 symfonieen. Ook ontelbare composities voor viool, hobo, klarinet, zang, piano enz… te veel om op te noemen, maar allen zijn stuk voor stuk pareltjes om naar te luisteren en even weg te dromen…tijd voor een extraatje!

Voor degenen die iets meer over Mozart willen weten, bestaat er een film over Mozart, deze film heet Amadeus. Een deel van het verhaal klopt, maar er

zijn ook een aantal fragmenten verzonnen. Alle muziek in de film is van Mozart zelf. Echt een aanrader!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen