Boekverslag : Klaus Kordon - Die Einbahn Straβe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1538 woorden.

Die Einbahn Straβe

Klaus Kordon.De Inhoud:1- Charlie, Herbert en Andy zijn vrienden. Ze wonen in een kleine Noord-Duitse stad. Charlie vertelt dit verhaal om met zichzelf in het reine te komen.

2- Het is een hete zomer, de jongens zitten veel op het dak waar Herbert ze helpt met hun huiswerk. Op een dag ziet Charlie dat er aan de overkant een meisje is komen wonen. Het meisje ziet Charlie niet staan maar valt als een blok voor Andy.

3- Andy trekt al heel snel naar Inga. Herbert komt uit een arm, vaderloos gezin. Andy is een zeer gewenst kind van rijke ouders. Charlie heeft het gevoel dat hij veel te jong als volwassene wordt behandeld.

4- Zondags gaan Charlie en Herbert naar het zwembad, waar ze Andy en Inga zien. Andy doet of hij de jongens niet ziet en Inga trekt snel een T-shirt aan.

5- `s Maandags na schooltijd, wanneer de meeste repetities gedaan zijn, loopt Charlie doelloos door het park. Hij ziet in het vrijershoekje Andy en Inga zitten. Hij voelt zich buitengesloten

6- Bij de eerste uitslagen van de rep`s valt het voor Charlie allemaal nogal mee. Op school verschijnt Ali weer, een 20-jarige dealer, die in Mavo 3 van school is getrapt. Hij heeft onder de leerlingen een klantenkring opgebouwd en toont zich zeer geïnteresseerd in Inga.

7- Charlie heeft ineens door dat Inga drugs verslaafd is, wanneer hij Ali naar Inga ziet kijken. Hij probeert Andy te waarschuwen maar die wil niet luisteren.

8- Vlak voor het uitdelen van de rapporten zien Herbert en Charlie dat Inga met Ali meegaat. Wanneer Charlie `s avonds nog een keer met Andy wilt praten, wordt hij geslagen en het huis uitgezet.

9- De dag dat de rapporten worden uitgedeeld loopt Inga van huis weg.

10- De rapporten worden uitgedeeld. Herbert en Charlie zijn over, Andy blijft zitten maar heeft een kans om na de zomervakantie een herkansing te doen.

11- `s avonds laat bellen de ouders van Andy de ouders van Charlie op.

Charlie gaat met deze mensen mee naar de ouders van Inga. Daar hoort

hij het hele verhaal van Inga`s verslaving, en de vele verhuizingen die dat

tot gevolgen had. De vader van Inga vertelt zelfs dat Inga zich

prostitueert om aan geld te komen.

12- Wanneer de ouders van Andy weer thuis komen ontdekken ze dat Andy geld gestolen heeft. De vader van Andy gaat met Charlie naar het politiebureau waar ze niet bepaald het idee hebben dat ze geholpen worden, er wordt alleen een proces verbaal gemaakt opgemaakt.

13- Herbert en Charlie gaan `s nachts alle disco`s langs om te kijken of iemand ze gezien heeft. Charlie vermoedt dat ze naar Hamburg of Bremen zijn gegaan. Het verhoor op het politiebureau valt erg mee, er worden alleen feiten gevraagd.

14- Halverwege de vakantie, ziet Charlie ligt branden bij Ali. Hij verstopt zich aan de overkant en ziet Andy en inga naar buiten komen. Hij probeert ze te volgen maar wordt door Ali gepakt en meegenomen.

15- Ali neemt Charlie mee, en samen met Andy en Inga gaan ze naar Bremen. Hij geeft drugs aan inga. Met z`n 3-en gaan ze een drugspand binnen. Hier ziet Charlie voor het eerst hoe erg er gespoten wordt.

16- Charlie is erg onder de indruk van alles wat hij ziet. Als hij `s morgens met Moni een stukje loopt, laat hij zich niet uit het veld slaan door het negatieve beeld van Moni. Charlie vind dat het leven wel zin heeft.

17- Charlie raakt in gesprek met Buffy die hem verteld wat de afkick verschijnselen zijn. Buffy is de jongste van de groep en spuit sinds z`n 12e. Hij waarschuwt Charlie dat hij op moet schieten als hij Andy nog wilt redden.

18- `s Middags knapt de groep zich een beetje op. De meeste zoeken een minnaar, de rest gaat stelen. Charlie weigert mee te doen en belt naar huis dat alles goed gaat. Wanneer ze terug komen in hun woning, probeert Inga het laatste restje te spuiten. Andy is er kapot van als hij ziet hoe Andy lijdt.

19- Wanneer het donker wordt komen de jongens en meisjes terug. Ze leggen het geld bij elkaar dat ze verdiend hebben. Andy neemt zijn eerste shot.

20- `s Morgens vroeg is er een politie inval. Buffy, Inga, Andy en Charlie verstoppen zich in een kelder. Andy zegt dat het zijn eerste en laatste shot is geweest.

21- Inga vertelt dat ze als wonderkind enorm is bejubeld, maar ze kon algauw de druk niet meer aan, kwam in contact met de verkeerde vrienden, liep van huis weg, verdiende met prostitutie haar geld en heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. Een ontwenningskuur heeft haar niet geholpen.

22- Na een doorwaakte nacht gaat Buffy alleen weg omdat hij denkt dat hij zich zo beter kan redden. Inga heeft een shot nodig maar ondanks dat ze de middag door warenhuizen lopen word er niets gestolen. Hun laatste hoop is Ali. Er ontstaat een vechtpartij. Andy raakt bewusteloos, Charlie belt politie en Ali vlucht.

23- Charlie en Andy worden naar het ziekenhuis gebracht. Daar worden ze door de politie verhoord. Andy is Charlie heel dankbaar voor wat hij heeft gedaan.

24- Charlie wordt opgehaald door zijn vader. Er ontstaat thuis een gesprek over de zin van het leven. Vader probeert uit te leggen waarom het zo gelopen is. En moeder vertelt Charlie dat de belangrijkste zin van het leven is; een goede vriend te zijn.

25- Wanneer Charlie weer thuis is probeert hij zijn gedachten weer op een rijtje te krijgen, omdat hij zich schuldig voelt. Alle volwassenen zijn wel heel trots op zijn actie. Andy ligt met een zware hersenschudding op bed.

26- Na een paar dagen bezoeken Charlie en Herbert Andy. Andy vertelt dat hij Inga`s moeder verteld heeft om op haar te letten en dat hij vindt dat hij gefaald heeft. Inga is nog steeds spoorloos.

27- De drie vrienden gaan alle drie apart op vakantie. Bij terugkomst lezen ze in de krant dat inga voor zelfmoord heeft gekozen. Ze laat Andy een afscheidsbrief na. Charlie en Herbert slepen Andy door de herexamens die hij haalt waardoor de bij elkaar in de klas blijven.De titel:

Die Einbahn Straβe- De eenbaansweg, als je eenmaal aan de drugs beginnen bent kan je niet meer stoppen er is geen weg meer terug.Persoonlijke mening:

Ik vind het boek erg leuk en zou t graag een keer in het Nederlands lezen, er zit een goed verhaal in en t loopt slecht af, ik hou niet van boeken waar t goed afloopt want dat is zo voorspelbaar, dit is dus niet voorspelbaar.Thema:

Volgens mij is dit zo`n soort dramatische roman, ik weet niet hoe je t anders moet noemen.Een passende songtekst bij het boekWARUM?

Tic Tac Toe

FÜR MELANIE 1973-1994Wir kannten uns seit Jahren

sind zusammen abgefahren

Uns gehörte die Welt

und dafür brauchten wir kein Geld

Wir haben uns einfach treiben lassen

wir wollten nichts verpassen

Wir wollten nicht so werden wie die Leute die wir hassen

Nur ein Blick von Dir und ich wusste genau

was Du denkst, was Du fühlst

- dieses grosse Vertraun unter Fraun

Das hat mich umgehaun

Es war völlig klar ich konnte immer auf Dich bauen

Keine Party ohne uns immer mitten rein da zu sein

wo das Leben tobt ohne jedes Verbot

Sie war geil diese Zeit

Wir warn zu allem bereit

und wenn ich heute daran denke und es tief in mir schreit

tut es mir leid

dass ich nicht härter zu Dir war

denn ich ahnte die Gefahr

sie war da

sie war nah

sie war kaum zu übersehn

doch ich wollte nicht verstehn

der Wind hat sich gedreht

es ist zu spät

Und warum?

Nur für den Kick - für den Augenblick?

Und warum?

nur für ein Stück

von dem falschen Glück

Und warum?

Nur für den Kick - für den Augenblick?

Und warum?

Du kommst nie mehr zurück - komm zurück...

Ab und zu mal einen rauchen

mal in andere Welten tauchen

das war ja noch o.k.

was ich gut versteh

doch dann fing es an mit den Sachen

die warn weniger zum Lachen

doch du musstest sie ja machen

ich stand nur noch daneben

konnte nicht mehr mit Dir reden

alles was Du sagtest war:

"das ist mein Leben

mein Leben das gehört mir ganz allein

und da mischt sich keiner ein

lass es sein

lass es sein"

- das schränkt mich ein

Ich sah Dir in die Augen

sie warn tot

sie warn leer

sie konnten nicht mehr lachen

sie warn müde

sie warn schwer

Du hattest nicht mehr viel zu geben

denn in Deinem neuen Leben

hattest Du Dich voll und ganz an eine fremde Macht ergeben

Geld Geld Geld

nur für Geld

hast Du Dich gequält

um es zu bekommen

wie gewonnen

so zerronnen

dafür gingst Du auf den Strich

aber nicht für Dich

sondern nur für Deinen Dealer

mit dem Lächeln im Gesicht

Und Warum?Dit nummer past precies bij het boek want Tic Tac Toe zingt over een meisje dat aan de drugs is geraakt, raakte voor het geld in de prostitutie en ging dood aan de drugs.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen