Boekverslag : Marc De Bel - De Formule Van Tante Kriegel
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 637 woorden.

samenvatting:De Drie zusjes Lien, Sien en Fien Kriegel hebben het thuis niet echt breed, hun dagelijske kost is peperkoek met mosterd en als restjes hetgeen dat ze in school van kinderen stelen.

Hun ouders verspillen al hun geld door te gokken in het café 'De Blauwe Hond'.

Op een dag krijgen ze onverwachts bezoek van een profesor die onderzoek doet naar 'extrachromosale, compensuele differentiatie-trigeminus'.

Met andere woorden, de verschillen tussen meerlingen.

Dit is precies een droom, tijdens het onderzoek zitten ze in een soort luxehotel en daar bovenop krijgen ze een fikse vergoeding. Maar dit draait gauw slecht uit, in hun eten zit slaapmiddel. Omdat Fien geen trek had, is zij nog wakker terwijl haar zusjes slapen, ze heeft door wat er gaande is en kan een paar uur later ontsnappen met haar zusjes. Ze gaan naar hun Tante, die blijkt de professor te kennen. En zij weet dat zijn doel was om hun te klonen.

Maar dan komt de professor met zijn bokskampioen de zusjes halen bij hun tante en neemt hun tante mee. Maar uiteindelijk worden ze toch allemaal nog gered door de mysterieuze oma van de zusjes waar ze nooit veel van gehoort hebben en die soms opeens opduikt, zoals nu.

Dan hernemen ze hun oude leventje, met het voorschot dat ze gekregen hebben op die vergoeding.

recensie :'De Formule Van Tante Kriegel' is het vervolg op het boek 'De zusjes Kriegel'. Een pluspunt aan dit boek is dat je het kan lezen en zeer goed begrijpen zonder het eerste boek gelezen te hebben.

Het is een zeer grappig boek, er wordt veel gebruik gemaakt van grappige opmerkingen, sarcastische en soms ironische opmerkingen, situaties en gebeurtenissen.

Tijdens het verhaal halen de zusjes Kriegel ook allerlei streken uit, wat het boek nog grappiger en aangenamer maakt om te lezen. Het is ook precies of je het zelf meebeleeft.

De schrijftaal is ook zeer origineel, met soms zelf uitgevonden woorden van de schrijver, wat ook op zijn beurt een humoristisch effect geeft aan het boek.

De schrijver beschrijft zeer gedetaileerd de situaties in het verhaal en dit maakt het aangenaam en makkelijk om het boek te lezen.

Soms is het verhaal wel een beetje onoverzichtelijk door de vele personages die voorkomen, vooral als er iets verteld wordt over één van de zusjes moet je vaak gaan terugkijken of het nu Lien, Sien of Fien was. Maar dit is niet echt irriterend, het is niet echt zeer belangrijk.

Er staan niet overdreven veel illustraties in maar dit hoeft niet altijd slecht te zijn, de illustraties die er in staan, zijn zeer mooi en met oog op detail.

Kortom, 'De Formule Van Tante Kriegel' is een zeer goed en grappig boek, zeker een aanrader.

Davidsfonds / Infodok vanaf 11 jaar

FONTEIN ISBN 90-76827-04-4
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen