Boekverslag : Anthony Horowitz - Het Oma-komplot
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 613 woorden.

Joe, een jongen van twaalf is de zoon van rijke ouders. Hij woont in een reusachtige villa namelijk Villa Marwaje samen met zijn ouders, butler, kinderjuffrouw en meneer Lampe, de tuinman. Joe is niet erg gelukkig. De vader van Joe is altijd bezig met zijn duistere zaken. Zijn moeder is dan aan het winkelen of bezig met een van haar tientallen lessen. Joe’s enige vrienden zijn meneer Lampe, de tuinman en mevrouw Jinks, de kinderjuffrouw. Joe’s grootste vijand is oma. Als oma op bezoek komt is de sfeer in huis nog ellendiger dan normaal. Ze ziet er zeer lelijk uit en is erg onbeleefd. Het ergst vindt Joe de kus die hij van haar moet geven. Oma treitert kinderen graag. Vooral Joe. Niemand gelooft hem want oma’s zijn immers toch altijd lief. Maar als Joe en zijn kinderjuffrouw bij oma op theebezoek gaan, ziet juffrouw Jinks hoe gemeen oma eigenlijk is. Eindelijk heeft Joe iemand om mee te praten. Mevrouw Jinks vertelt hem dat de waarheid altijd aan het licht komt. Oma heeft akelige plannen met Joe maar mevrouw Jinks staat haar in de weg. Ze beschuldigt mevrouw Jinks van diefstallen, zodat de politie met twee hongerige honden aankomt. Dan strooit oma "Knorr vleespoeder" over mevrouw Jinks, die kort daarna door de honden wordt opgegeten. Dan regelt ze een vakantie in Frankrijk voor de ouders van Joe. Als dan meneer Lampe mag oppassen, laat ze die ook een ongeluk overkomen zodat ze in haar eentje op Joe mag passen.

Oma is lid van de "Gouden Grootjes". Dat is een club van oude vrouwen die jaloers zijn op de jeugd en hun enzymen( willen hebben voor een drankje waar ze zelf weer jong van worden. Oma is van plan om Joe op te offeren voor z’n enzymen. Joe wordt meegenomen naar een bijeenkomst in een hotel waar hij alles afluistert en daarna in de omatische enzymen-onttrekker wordt gestopt waar z’n enzymen er door spuiten uit zouden worden getrokken, als niet op het laatste moment de stroom uitgevallen was. Joe wordt door een onbekende bevrijd. De uitvindster van de machine valt erin en verschrompelt. Dan ontploft de machine en alle oma’s zijn dood. Het is een wonder dat oma en Joe dit alles overleefd hebben. Dan dreigt oma dat ze zelfs na haar dood zal terugkeren. Daar is Joe erg bang van geworden en als hij thuiskomt krijgt hij daar slapeloze nachten van. Dan komt het bericht van oma’s overlijden. Nu is Joe pas echt bang maar durft niks tegen zijn ouders te zeggen. Hij gaat haast dood van angst. Dan krijgt Joe een ansichtkaart waar op staat dat uiteindelijk de waarheid aan het licht komt. Dan besluit Joe toch maar aan zijn ouders te vertellen die het in het begin niet willen geloven, maar na er lang over te praten geloven ze het wel. Maar dan krijgen ze een telefoontje van oma dat ze over een half uurtje zou komen. Ze vluchten hals over kop naar het vliegveld en nemen het eerste beste vliegtuig dat er vertrekt. Naar Australië. Dan worden ze eindelijk een normaal gezin en leven nog lang en gelukkig... Maar hoe kon oma nou terugkomen??? In het ziekenhuis was ze van bed gewisseld om op die manier in een beter ziekenhuis te komen. De andere patiënten overleden plotseling. Dus oma was eigenlijk niet dood.

Maar mevrouw Jinks was eigenlijk ook niet dood. Ze had in een boom kunnen klimmen, toen de honden een konijn zagen. Zij was de geheimzinnige redster van Joe in het hotel en de schrijfster van de ansichtkaart. Mevrouw Jinks kan gezellig bij de familie in Australië gaan wonen. Oma overlijdt daarna echt. Ze heeft Joe nooit gevonden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen