U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Pieter Aspe - Dood Tij.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1065 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Literatuur en het aantal woorden bedraagt 482 woorden.

Dood Tij, Pieter AspeMyriam, de dochter van een zeer gekende deurwaarder wordt verkracht. Ze wil aangifte doen bij de politie, maar onder druk van haar vader ziet ze er vanaf. Commissaris Van In vindt dit maar niets, en start samen met zijn collega, inspecteur Versavel, een onderzoek. Veel tijd krijgt hij niet, want de volgende dag wordt er een lijk gevonden op het strand van Zeebrugge, het is ingegraven en alleen het hoofd steekt nog boven. Van In leidt het onderzoek en zal de zaak proberen oplossen. Ondertussen is er een gevecht tussen Myriam en haar vader en ze dient nu toch een klacht in. Tezelfdertijd wordt er nog een lijk gevonden. Hier rijst de vraag moord? Of zelfmoord? De commissaris komt tot het besluit dat er een verband is tussen beide moorden. En langzaam maar zeker komt de waarheid aan het licht. Het is een heuse witwasoperatie van zwart geld: Een ex-gedetineerde startte een KMO op, onder andere met de hulp van een louche advocaat en twee andere zakenmannen. Zij staken er hun zwart geld in, terwijl de gedetineerde het dmv zijn onderneming wit waste.

Maar na een tijd wou er een zakenman uitstappen, maar mocht niet „» hij wordt vermoord.

Later vindt zijn vrouw een rekeningen boekje en probeert er de advocaat mee te chanteren, ook dat is haar slecht bekomen. De genootschap had besloten de zaken te stoppen, maar te laat. Van In en zijn team waren iets te snel, en het zootje werd mooi opgerold.

Ik vond het een goed boek, het speelt zich af in Brugge en het was spannend van het begin tot het einde, altijd met Van In trouwens. Maar het is beter dat je een beetje de voorgeschiedenis kent, want er komen wel heel veel personages in voor, ik denk zo¡¦n stuk of 15, die ik nu natuurlijk niet vernoemd heb om het iets makkelijker te maken. Het is heel realistisch geschreven, het kan zich elk moment afspelen. Hij (Aspe) schrijft het ook dusdanig dat je het heel visueel kunt voorstellen. Ik citeer: ¡¥Van In bekeek het hoofd dat boven het zand uitstak niet langer dan nodig was. Een mooi gezicht was het niet. De meeuwen hadden het vlees uit de wangen gepikt en waar eens de ogen hadden gezeten, gaapten twee bloederige gaten. Vogels zijn nu eenmaal dol op weke weefsels.

De titel ¡¥dood tij¡¦ verwijst naar de moord in Zeebrugge, zo kon hij het oplossen,

Want de daders wisten niet dat het dood tij ging zijn.

Ik vind het een aanrader omdat zijn boeken bij de besten zijn in hun genre, het net echt zou kunnen zijn en het is heel spannend. Andere goede schrijvers in dit genre zijn: Luc Deflo (Mechelen), Piet Teigeler (Antwerpen) en Jef Geeraerts (Antwerpen) Ook verschijnt er binnenkort op vtm de verfilming van zijn boeken: de misdaadserie Aspe.

Dus voor de mensen die graag thrillers lezen weten nu wat te doen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen