Boekverslag :  - Chicago Ingezonden Door: Evelien Categorie:
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 475 woorden.

Chicago

Korte inhoud van het stuk:Het verhaal gaat over 2 vrouwen in de hoofdrol. Roxi en Velma. Het verhaal speelt zich af in Chicago in de begin jaren van deze eeuw.In die tijd van deze eeuw is het volgens het stuk een hype om in de belangstelling te staan. Velma is een vrouw die er van houdt en profiteert ervan dat ze in de belangstelling staat. Dat staat ze ook Ze zit in de gevangenis omdat ze haar man vermoord heeft en wacht op haar proces.Roxy is getrouwd met Amos….een stille schuchtere man. Roxy ’s minnaar maakt het op een gegeven moment uit en ze schiet hem dood. Ze moet naar de gevangenis. Ze krijgt net als Velma, Billy Flinn als Advocaat. Deze man zijn strategie is om met de pers te spelen….verhalen verzinnen in het voordeel van zijn client en zo de eventuele jury bespelen. Roxy krijgt alle aandacht van de pers en van Billy, waarop Velma stinkend jaloers wordt.Roxy verzint allerlei dingen om de aandacht van de pers te “pikken” van Velma. Als Roxy de datum van Velma’s proces krijgt wordt Velma woedend en gaat naar de mama van de gevangenis. De directrice. Zij speelt een belangrijke rol als het gaat om de processen van de gedetineerden: “Als je lief bent voor mama help mamma jou!” Velma vertelt hoe goed zij het wel niet zou doen als zij die bewuste dag voor zou moeten komen. Ze vertelt haar hele plan. Roxy hoort dat, en luistert alles af. Uiteindelijk wordt toch besloten om Roxy de dag te “geven”. En ze voert het hele plan op dat Velma eigenlijk voor zich zelf bedacht had. Roxy wordt vrijgesproken, tot ongenoegen van Velma. Uiteindelijk gaan Velma en Roxi samen de act doen die Velma altijd al wilde doen met haar zus…..zo staan ze allebei in de belangstelling van de pers .

Ik vond het geen heel goede musical. De meeste acteurs en actrices uit de musical konden wel goed dansen en zingen maar acteerden niet zo goed vond ik.

Het was ook niet plezierig om de ondertitels bovenaan te moeten volgen terwijl heel het spektakel beneden was.

Wat er wel heel goed aan was, was dat de meisjes en jongens prachtig konden dansen en zingen.

Al ging dat “jazzy-gedoe” na een tijdje ook wel vervelen. De acteurs droegen heel gewone pakjes helemaal zwart en de actrices minuscule topjes en shortjes die vrij weinig tot de verbeelding overlaten. Het decor was simpel gewoon een orkestje en soms werden er ook lichten naar beneden gehaald.

Het mooie aan zo’n musical is dat op sommige momenten de musical al zingend verder gaat. Er word ook vaak gezongen hoe de mensen zich voelen en hoe ze denken. Het was een gedurfde sexy musical zon
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen