U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Martina De Ridder - Geluk In Een Pil.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1045 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 357 woorden.

Joachims ouders zijn jaren geleden gescheiden. Joachim woonde al die tijd bij zijn moeder. Terwijl zijn jongere zus Jana verkoos om bij haar vader te blijven. Het is geen pretje voor Joachim. Ooit was zijn moeder een ambitieus topmodel, nu leeft ze van de drank. Joachim wordt aan zijn lot overgelaten. Af en toe helpt zijn tante Mimi hem nog. Maar meestal zorgt hij alleen voor zichzelf en zijn moeder. Hij verwaarloost zijn studies.Joachims moeder overlijdt uiteindelijk. Hier begint het verhaal, vanaf het moment van de begrafenis.Het is allemaal erg emotioneel, je komt te weten wat Joachim denkt en voelt. Je maakt kennis met de verschillende personages.Na de begrafenis stapt zijn vader naar Joachim toe. Joachim heeft hem in geen jaren gezien, vaders vriendin kent hij niet en het lijkt ook alsof hij van zijn zus Jana totaal is vervreemd.

Ze stellen hem voor om bij hen te komen inwonen. 'Gaat dat zomaar?' vraagt hij zich af. 'Al zijn vrienden achterlaten en 40 km verder ergens in een chique villa zijn leven opnieuw opbouwen?' Joachim gaat uiteindelijk op het aanbod in. Het is even wennen. Hij krijgt voor het eerst te maken met wetten en regels. Vader is ontzet wanneer hij hoort dat zijn zoon het studeren opgegeven heeft en alleen maar interesse heeft voor motors. Maar blijkt het te aanvaarden. In de nieuwe buurt maakt Joachim al gauw vrienden. Hij gaat met hen uit. Hij houdt van dansen en dat gaat net iets vlotter met een pilletje. Daarnaast is er ook nog Anouck, de bloedmooie zus van zijn nieuwe vriend. Ze dansen vaak samen en belanden uiteindelijk op de achterbank van Anoucks auto. Joachim komt vaak te laat thuis en vertrekt soms zelf zonder vooraf te verwittigen. Zijn ouders zijn hier verre van tevreden mee.

Wanneer Joachim te horen krijgt van Anouck dat haar gevoelens voor Joachim niet dezelfde zijn als zijn gevoelens voor haar, is hij het allemaal beu. Joachim kan het niet aan. Hij verhuist terug naar zijn oude buurt, hij gaat inwonen bij zijn tante Mimi en neemt terug contact op met zijn oude vrienden. Die zien hem maar wat graag terug
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen