Boekverslag : Jos Vandeloo - Het Gevaar
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 367 woorden.

Samenvatting
Thema: De besmetting van drie mannen en het gevaar voor de bevolking

Door een onvoorzichtigheid is in het studiecentrum van kernsplitsing radioactiviteit naar buiten getreden. Drie mannen, Martin Molenaar, Alfred Benting en Harry Dupont genaamd, zijn radioactief besmet. Ze zijn naar een speciale afdeling in het academisch ziekenhuis overgeplaatst, waar ze in een afgesloten leven zullen leven. Ze mogen geen bezoek ontvangen. Dupont vindt dit afgesloten wereldje maar niets, terwijl Benting het wat rustiger opvat. Molenaar is er het slechtste aan toe en de professoren proberen alle mogelijke dingen uit. Dupont begint zijn haren te verliezen en Martin wordt weer eens narcose gebracht zodat de professoren hem weer kunnen onderzoeken. Hij hoort een van de doctoren zeggen dat Martin nog maar hooguit een dag te leven heeft, en de anderen nog maar acht. Dit wordt aan Benting en Dupont doorgegeven. De volgende dag zien ze dat Martin uit het ziekenhuis wordt weggehaald en hij zou niet meer terugkomen.
Dupont wil weg uit het ziekenhuis maar Benting vindt het onverantwoordelijk tegenover de bevolking vanwege het besmettingsgevaar. Toch heeft Benting wel bewondering voor de plannen van Dupont en laat zich langzaam door hem overtuigen mee te gaan. Dit gebeurt dan ook. Ze pakken een ziekenwagen die klaar staat om uit te rijden. Ze rijden langs de flat van Dupont waar ze via een huistelefoon zijn vrouw om kleding en geld vragen. Ze gaan hier weer weg en splitsen in het stadspark op. Dupont overlijdt in een café als hij zich snijdt aan een glasscherf en bloedt dood omdat hij niet genoeg bloedstollende elementen in zijn bloed heeft.
Benting gaat naar zijn oude tante toe. Na twee dagen vertrekt hij naar het station, en sterft terwijl hij in de trein zit. Hij wordt weggebracht. Als Benting wakker wordt ligt hij op een blauwe steen.

Eigen mening: Ik vond dit boek wel mooi, ondanks het (vooral in het begin) moeilijk te volgen was. Maar na een tijdje begon ik het te snappen.
Wel waren de beschrijvingen van de personen en de toestand waarin ze verkeerden naar mijn mening te uitgebreid uitgelegd. Een voordeel was dat dit boek redelijk kort was en dat ik me er makkelijk in inleefde en mede hierdoor was het boek zo uit.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen