Boekverslag : Willem Van Toorn - Rooie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 362 woorden.

Samenvatting
Titel: De titel slaat op Rob, een van de leerlingen op een speciale school, die kaal wordt door een ziekte, waarna hij de suggestie krijgt een pruik op te doen. De enige pruik die ze thuis hadden was een rood rossige. Vandaar de titel.

Het verhaal gaat over Annemiek, Linda, Rob, Sjaak, Herman, Paolo, Walter en Mol.
De eerste 7 zijn leerlingen van een speciale school, Mol is hun leraar. Op een dag kwam er een nieuwe leerling op school, Paolo genaamd. Hij kwam uit Italie, waar hij voor zijn grootouders is gevlucht. Hij moet erge ns blijven waar niemand hem kan vinden.
Na enige tijd discussieren besluiten ze hem bij Sjaak te verbergen, in Sjaak`s eigen schuurtje.
Paolo moet, nadat Sjaak`s ouders hem hadden ontdekt terug naar Italie. Hij stemt in en gaat terug. De rest ging op zomerkamp, waar Herman de eerste nacht begint te slaapwandelen en uit zijn stapelbed valt. Hij belandt in het ziekenhuis, wat de stemming op zomerkamp niet verandert. Op een van de volgende dagen op zomerkamp komt Linda naar Walter, de ik-persoon in het verhaal, en ze praten ….en zoenen. Na dit komt Walter vaker bij Linda, maar niet in huis. Op een zekere avond gaat Walter bij Linda eten, en daar gebeurt iets vreselijks: het kleine broertje van Linda speelt met het dessert en zijn vader probeert hem een klap te verkopen, dit bederft de stemming totaal en haar moeder gaat huilend weg. Dit was dus de reden van het “ontwijken” van haar vader. Het lijkt dat dit ongeval de “relatie” van Walter en Linda versterkt. De dag erna moeten ze weer naar school en daar krijgen ze te horen dat Mol weggaat naar Engeland. Iedereen helpt met spullen w!
egbrengen. Zo eindigt dit verhaal.

Eigen mening: ik vind het geen spannend boek, omdat er niets spannends gebeurt maar wel een leuke. Een leuk aspect is dat dit verhaal in de ik-pesoon wordt geschreven, maar dat die naam pas in hoofdstuk 4 bekend wordt gemaakt.
Ook leuk is dat ze op een speciale school zitten, een soort experiment, waar kinderen nog niet weten wat ze willen. Ondanks dit kan ik mezelf in het verhaal inleven. Ik vind het een goed boek.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen