U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Per Nilsson - De Geur Van Melisse.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=1022 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 348 woorden.

De geur van Melisse

-Per Nilsson: de geur van Melisse

-Wommelgem: uitgeverij Van In, 1998 (België)(127 pagina’s)

-Malmberg: uitgeverij Den Bosch, 1998 (Nederland)(127 pagina’s)Waarom heb ik dit boek gelezen?Ik had al eerder van deze schrijver een boek gelezen. Namelijk : jij,jij en jij. Omdat ik dat een prachtig boek vond, wou ik meer boeken lezen van deze schrijver.Zo kwam ik uit op dit boek. Dit was ook meer bekend omdat het de Zilveren Zoen heeft gewonnen.

Als ik de titel las had ik niet meteen een idee. Ik dacht op het eerste zicht aan iemand, die een fijn gevoel heeft bij die geur. Toen ik de foto op het kaft zag, moest ik 2 keer kijken. Eerst zag ik een meisjes gezicht, maar als je duidelijker kijkt , zie je in dat gezicht een raam van een trein of bus, met een jongen in.

Voor mijn gevoel werd het dan al duidelijker dat het een liefdes verhaal zou worden.Omdat ik wist dat het boek van Per Nilsson was, wist ik ook dat het taalgebruik geweldig zou zijn. Hij schrijft met heel veel gevoel.Daarom heb ik dit boek gekozen.Wat is mijn persoonlijk oordeel?

Ik vind het een heel mooi en ontroerend boek.

De eerste hoofdstukken, zijn onduidelijk voor de lezer omdat hij niet helemaal begrijpt over wat het gaat. Maar daardoor krijg je ook zin om verder te lezen, zodat het duidelijk word over wat het gaat.

Het is ook een herkenbaar boek voor tieners. Hun gevoelens worden hier goed in weerspiegeld. Je kijkt net in een spiegel waar je je gedachten in leest.

Vooral het stuk als de jongen wil zelfmoord plegen, heb ik het moeilijk. Ik heb zelf ook mensen gekend die hebben zelfmoord gepleegd.

Het boek is misschien ook een beetje spannend , omdat de schrijver je altijd maar nieuwsgierig blijft maken. Zelfs het einde blijft een raadsel, want er word niet gezegd, wat er verder gebeurd met de personages.

Het onderwerp (de liefde) vind ik altijd leuk om over te lezen. Liefst dan boeken met een happy end. Maar dit is even goed. Hier word je nieuwsgierig gemaakt, en laat me dat gevoel niet meer gaan.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen