Boekverslag : Unni Lindell - De Zuigzoen.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 526 woorden.

De Zuigzoen.

1. Datum van het leesverslag:

De datum is 25-10-2001…2. titel:

Het boek heet ‘De zuigzoen’3. Auteur:

Het is geschreven door Unni Lindell4. Genre:

De Genre is liefde5. Gebeurtenissen:

Stella’s moeder is overleden, ze heeft er veel moeite mee. Iedereen laat Stella in de steek en ze wordt nog gepest op school ook. Maar ze mag met een groep mee, ze krijgt een zuigzoen waar ze een trauma aan overhoudt.Ze gaat naar een Psycholoog, eerst moet Stella niks van haar hebben maar later verteld Stella alles aan haar. Na een poosje als het weer beter met haar gaat krijgt ze zelfs nog verkering met Manne. Ze kunnen goed met elkaar praten, Manne is ook erg lief voor haar. Daardoor gaat het weer goed met Stella.6. Personen:

Stella -> Zij is de hoofdrolspeelster, haar moeder is overleden en daar heeft ze het heel moeilijk mee. En is ook haar beste vriendin kwijt geraakt, eerst wordt ze heel erg gepest, maar later wordt ze in de groep op genomen.Manne -> Manne is de jongen waar Stella verliefd op wordt.Christian -> Van hem krijgt Stella een zuigzoen, het is een hele vervelende jongen.Rosa -> Zij pest Stella altijd en ze is een bitch.Camilla -> Dat was eerst de beste vriendin van StellaTora -> Dat is de psycholoog, zij helpt Stella met haar problemen.Marianne en haar zoontje -> Zij komen bij Stella in huis wonen Marianne is de nieuwe vriendin van haar vaderStella’s vader -> Hij is heel erg veranderd sinds de dood van zijn vrouw7. Plaats:

Het is een plaats in Denemarken, want er wordt met Kronen betaald.

8. Tijd:

Het is een verhaal van deze tijd. Het is nog niet zo lang geleden, omdat je dat aan de leefstijl van de mensen merkt.

Het wordt in chronologische volgorde verteld.9. Begin:

Stella’s moeder is overleden, ze heeft er veel moeite mee. Maar haar vriendin Camilla weet niet meer wat ze moet doen. Daarom laat ze Stella gewoon in de steek. Stella wordt nu veel gepest op school. Dan mag ze op een dag mee met een groep mee. Ze gaan naar hun hut, daar krijgt ze een zuigzoen van Cristian, daardoor wordt ze helemaal gek. En moet naar een psycholoog.10. Probleem en afloop:

Het probleem is dat haar moeder is overleden en ze daarna geen vrienden meer heeft. Dan krijgt ze ook nog eens een soort trauma, omdat ze een zuigzoen krijgt. Het loopt gelukkig wel goed af, dat komt omdat Stella naar een Psycholoog gaat en ze wordt later goed opgenomen in de groep ze krijgt zelfs verkering met Manne.11. Wat is de betekenis van de titel:

Het boek heet ‘de zuigzoen’. Als Stella wordt op genomen in een groep krijgt ze een zuigzoen maar dat wil ze helemaal niet. Door die zuigzoen wordt ze helemaal gek. En daar gaat het hele boek eigenlijk over.12. Je eigen beoordeling:

Ik vond het boek niet zo interessant. Maar je kan er wel veel van leren. Ik vind het wel zielig voor Stella, nu kan je het leven is anders bekijken.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen