U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Thea Beckman - Hasse Simonsdochter.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/9435896/ en is laatst upgedate op 23/08/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 419 woorden.


Een verwerkingsopdracht
Onderzoeks-/ zoekopdrachten; nummer 5


„« Zoek in de bibliotheek of op internet achtergrondinformatie over de schrijver/ schrijfster of filmmaker. Ga na of het boek past bij het andere werk
Thea Beckman
Geboortedatum: 23 juli 1923


Geboorteplaats: Rotterdam, Nederland


Contactadres:


Thea Beckman


p/a Lemniscaat b.v.


Postbus 4066


3006 AB Rotterdam


tel: (010) 414 17 44


fax: (010) 414 15 60


e-mail: lemnisca@euronet.nl


Nederland
Biografie: Toen Thea Beckman jong was, was het vanzelfsprekend dat meisjes meehielpen in de huishouding. Studeren was er voor haar niet bij. Zelf wilde ze het liefst schrijfster worden, of ontdekkingsreiziger. Ze haalde het mulo-diploma en had een aantal kantoorbaantjes. Ze trouwde in 1945 en kreeg drie kinderen. Ze begon al in 1947 met schrijven: verhalen in jeugdtijdschriften en journalistieke stukjes in kranten. In 1957 verscheen haar eerste boek, maar pas toen haar kinderen groot waren, kon ze echt tijd besteden aan het schrijven van boeken. Sinds 1970 is er bijna elk jaar een boek van haar verschenen. Ze had toen ook tijd om te studeren. Eerst volgde ze in de avonduren een atheneumopleiding en in 1981 studeerde ze in Utrecht af in de sociale psychologie. Ook reist ze veel.
Profiel: Thea Beckman is vooral bekend geworden om haar dikke historische romans, waarin ze veel informatie geeft over historische gebeurtenissen en het leven in die tijd. Deze romans spelen zich af tussen 1145 en 1723, vaak in Nederland of Frankrijk. Haar eerste historische romans beschreven mensen van eenvoudige komaf die meegesleurd worden door grote historische gebeurtenissen zoals oorlogen, kruistochten of belegeringen. In haar laatste boeken verandert dat; in die boeken spelen oorlogen geen grote rol meer en is er meer aandacht voor het gewone leven in die tijd. Daardoor zijn haar meest recente boeken wel minder spannend. De hoofdpersonen in haar boeken - en met name de vrouwelijke hoofdpersonen - zijn niet zo mak en meegaand als andere mensen van hun stand in die tijd. Ze verzetten zich tegen het gezag, denken voor zichzelf, en stellen vragen bij de handelingen van zichzelf en anderen. Daarnaast heeft Thea Beckman nog een aantal boeken geschreven die in het heden spelen, over kinderen met problemen, en een trilogie die in de verre toekomst speelt. Maar die toekomst lijkt wel een beetje op het verleden. Met dat verschil dat de vrouwen er de baas zijn.
Ik vind dat dit boek goed bij haar werk past omdat het een dikke historische roman is en zich afspeeld in Nederland tussen 1400 en 1500. Ze beschrijft het komaf en het wordt meegesleurd in een oorlog. De vrouwpersoon (in dit geval Hasse) verzet zich tegen het gezag.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen