Boekverslag : Klaus Kordon - Das Fünfmarkstück
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 441 woorden.
A VoorafDe titel: Das Fünfmarkstück

Schrijver: Klaus Kordon

Aantal pagina’s: 65 bladzijden

Wat verwacht ik van het verhaal?: Ik denk dat Michi een 5 Mark stuk gaat stelen voor iemand.B Tijdens

Wie zijn de hoofdpersonen?: Michi, Paul, Marila en de leider Waar speelt het verhaal zich af?: In Duitsland, Wanneer?: In het heden Wat gebeurt er?: Michi voelt zich beschaamd,omdat hij is betrapt. Ook is hij alleen, want hij heeft geen vrienden en geen ouders. Hij voelt ook vriendschap door Paul. Maar toen hij voor de 2de keer verdacht werd voelde hij alweer verdriet. Maar toen dat allemaal over was, was hij gelukkig.

Hoe eindigt het?: Ze komen erachter dat Michi het niet de 2de keer had gestolen en alles kwam goed.

C Achteraf

Verslag Michael Kaufman, hij wordt ook wel Michi genoemd, woont in een tehuis voor kinderen die niet meer bij hun ouders konden wonen of omdat de ouders gestorven waren. Een weeshuis dus. Michi heeft geen vrienden, en hij voelt zich erg alleen.

Als ze, Michi en de kinderen uit het tehuis, op kamp gaan naar jeugdherberg steelt Michi een vijf markstuk, want dat wil hij als verjaardagscadeautje aan Marila geven, een meisje dat hij wel lief vind. Marila had hem een zakmes op zijn verjaardag gegeven.

Bij de diefstal wordt hij gesnapt. Hij vertelt aan zijn leider dat hij erg veel spijt had, en dat hij het geld weer terug wil betalen als hij zijn zakgeld weer kreeg.

Na een tijdje ging Michi een keer wandelen en ontmoette hij een oude man wiens naam Paul was.

Paul geeft Michi advies voor een cadeautje voor Marila, en hij geeft Michi vijf mark om een cadeautje voor Marila te kopen.

Michi is dolbij, nu kan hij een cadeautje kopen voor Marila, hij wil zijn cadeautje verstoppen onder zijn kussen. De leiding ziet dit, zij denken dat hij weer iets aan het stelen is, nu wordt hij vals beschuldigd. Die avond loopt Michi weg van de jeugdherberg, naar het stadje waar Paul woont, intussen wordt hij al gezocht door de politie en zijn jeugdgenoten.

Als Michi bij Paul aankomt dan legt hij alles aan Paul uit, Paul belt de leiding en legt alles uit. Als Michi wordt opgehaald door de leiding heeft iedereen er spijt van dat ze Michi voor dief hadden uitgescholden en de kinderen die Michi eerst hadden gepest waren nu zijn vrienden.Conclusie

Het is opzicht wel een leuk boek, maar niet voor mijn leeftijd. Ik vind het een boekje waaruit de Duitse kinderen moeten leren lezen. Maar aangezien wij het ook nog moeten leren, vind ik het een leuk boek om te lezen.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen