U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bart Moeyaert - Duet Met Valse Noten.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=928 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 669 woorden.

DUET MET VALSE NOTEN

Liselot en Lander zitten samen in de klas. Op een bepaald ogenblik gebeurt wat dagelijks wel duizendmaal gebeurt en toch uniek blijft: er klikt iets tussentwee jonge mensen. Voor Lander wordt Liselot meer dan zomaar een meisje uit zijn klas. Liselot ziet in Lander plots meer dan een toffe vriend. Ze leren elkaar beter kennen. En dan is er het schoolfeest, en dat rare voorval... In Duet Met Valse Noten vertellen Liselot en Lander je om de beurt hun verhaal. Het hele verhaal, de eerste hartkloppingen tot de laatste schok. Bart Moeyaert schreef dit eerste boek toen hij nauwelijks zestien was. Zijn debuut kreeg de Prijs van de Kinderen en jeugdjury. Na tien jaar en negen herdrukken zijn Liselot en Lander nog net zo jong en verliefd als toen. Na Duet Met Valse Noten schreef Bart Moeyaert ook nog Terug Naar Af, Suzanne Dantinne, en Kus Me... Duet Met Valse Noten is zeker de moeite waard om te lezen, je leert zelfs iets bij over het dagelijks leven, echt waar, geloof me!!!

Bart Boudewijn Peter Moeyaert, de zevende van zeven jongens, is genoemd naar het personage uit het boek van Anne de Vries: Bartje. Ook zijn tweede naam, Boudewijn, is niet toevallig. Hij verwijst naar koning Boudewijn zaliger, die — zoals het gaat bij de jongste van zeven opeenvolgende zonen — Barts peetvader was. Bart Moeyaert is geboren op 9 juni 1964 in Brugge, en daar is hij ook opgegroeid, in een groot huis aan de rand van de stad. In het gezin verdween hij een beetje. Hij was het soort kind dat veel tekeningen maakt, graag knutselt, boom- en andere hutten bouwt. Hij las heel veel, en alle soorten boeken door elkaar. Van Astrid Lindgren las hij ongeveer alles. Schrijven, wat hij vanaf de eerste klas deed, stond niet in functie van eventuele toekomstplannen. Voor kinderen uit de buurt schreef hij poppenkastverhalen, voor zichzelf schreef hij korte verhalen, voor de familie gaf hij een huiskrant uit op zeven exemplaren, en hij knutselde ook boeken in elkaar met alleen het begin erin. Op zijn tiende schreef hij een eerste lang verhaal over een zieke jongen

Op zijn elfde begon hij een eerste boek over een geheime club. Al stond 'schrijver worden' niet op zijn lijstje, omdat hij dacht dat het als beroep niet bestond, toch bezorgde hij het volgende boek dat hij schreef aan een uitgeverij: uit het dagboek dat hij vanaf zijn dertiende had bijgehouden, was een verliefdheidsverhaal gegroeid, en dat boek werd zijn debuut 'Duet met valse noten' (1983). Bart Moeyaert maakte de Kunsthumaniora af in Gent, en ging in Brussel studeren, waar hij een lerarenopleiding talen en geschiedenis volgde. Na Brussel verhuisde hij naar Antwerpen, waar hij voor verschillende tijdschriften ging werken, en zich meer en meer op het schrijven toelegde. Schrijven is uiteindelijk in 1995 Moeyaerts beroep geworden. Hij beperkte zich niet tot de boeken. Een tijdlang schreef hij elke maand een artikel over vormgeving voor De Standaard Magazine, en werkte voor dezelfde bijlage samen met illustratrice Gerda Dendooven aan de verhalen over ‘De gans en zijn broer’, die twee jaar lang elke twee weken verschenen.

Bart Moeyaert werkte voor het theater en de televisie, en was de voorbije jaren meer en meer zelf op het podium te zien. Met het vertelprogramma 'Broere', gebaseerd op verhalen uit het gelijknamige boek, staat hij dit najaar samen met pianiste Caroline Deutman voor een vierde seizoen op de planken. Ook de productie 'Luna van de Boom' loopt nog altijd, en oogst bijval in binnen- en buitenland. Regelmatig houdt Bart Moeyaert lezingen voor volwassenen en adolescenten, niet alleen in Vlaanderen, maar ook in de landen waar zijn boeken vertaald zijn. De boeken zijn tot hiertoe in twaalf talen verschenen. Bart Moeyaert doceert creatief schrijven aan Woord & Media in Antwerpen. Hij reist graag, houdt van lezen en film, is een fervent zwemmer, en verzamelt filmmuziek. Hij woont in het hart van Antwerpen, met een zicht over de daken, de Schelde vlak bij, en veel bioscopen om de hoek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen