Boekverslag : Thea Beckman - De Verloren Schat
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1224 woorden.


Genre: Avontuur
Hoofdpersonen:
Mickey: Een meisje van dertien dat altijd iets wilt doen. Ze is zelf verzekerd en heeft een eigen mening ze is verliefd op Arnold. Samen met Arnold probeert ze de verloren schat te vinden.
Arnold: De vriend van mickey. Soms erg serieus, maar meestal toch wel in voor een grapje.
Arnold is van rijke afkomst. Hij gaat samen met mickey op zoek naar de schat.
Dr de Vries: Doet zich voor als geleerde maar naar alle waarschijnlijkheid bij een uitgeverij.
Hij heeft daar toevallig een brief onderschept waar de iets over de verloren schat in staat.
Hij is dus ook op zoek naar de schat.
Dr. burger: Is een collega van de Vries. Hij is dus ook opzoek naar de schat.
Baron Harry: Over hem wordt niet zoveel verteld maar hij was eigenaar van het kasteel dat nu het bejaarden huis is. Hij vind uit eindelijk samen met Mickey de schat.Bijpersonen:
De moeder van Mickey: Zij schrijft een boek over de verloren schat.
De vader van Mickey: Hij komt maar in een bladzijde voor in het boek als mickey de doctors volgt en dan met haar hoofd tegen de deur loopt
De opa van Mickey: Die komt bijna niet voor in het boek maar hij praat wel met mickey over de schat.
De oma van Arnold: Zij moet Mickey niet en vind dat Arnold dan ook niet met haar mag omgaan. Zij is degene die denkt dat ze de schat heeft gevonden. Maar dat blijkt iets heel anders te zijn.
Meneer Kinderdijk: Hij werkte in het gemeente archief en heeft geholpen om de documenten te ontcijferen.
De keukenmeid van het bejaarden tehuis: Zij heeft geen belangrijke rol in het verhaal. Ze is verliefd op baron Harry.De plaats:
Het verhaal speelt zich af in het plaatsje Koekeloren.
Tijd: Het verhaal speelt zich af in het heden.


Belangrijke problemen:
Het belangrijkste probleem is het vinden van de verloren schat. Dit lever nogal wat problemen op niemand weet precies waar hij ligt. Daar komt ook nog eens bij dat veel personen hem willen hebben om erg verschillende redenen. Mickey wilt hem voor de kick terwijl de nep-doctoren en de oma van Arnold hem willen voor het geld.Mening:
Ik vond het een spannend boek dat niet langdradig was, en dat ik in een adem uitlas.
Ik kon me goed in het verhaal verplaatsen daarom was het ook zo spannend je kon je helemaal inleven in de personages. De afloop was verrassend eerst vonden ze een schat met schetsen van Rembrandt. Ik dacht toen dat ze geen schat meer zouden vinden maar in de laatste bladzijde van het boek vinden mickey en baron Harry de schat toch noch.Samenvatting:
Het is paasvakantie en Mickey verveelt zich totdat ze de knappe jongen Arnold zich voordoet. Ze probeert zijn aandacht te trekken en met succes Arnold helpt haar met de boodschappen en ze spreken iets af voor morgen.
Als ze die dag daarna Arnold niet komt besluit ze een bezoek te brengen aan haar opa in huize avondrood Als ze daar is vraagt haar opa om een advertentie te lezen in deze advertentie staat dat twee geleerden informatie vragen over de schat van Koekeloren.
Als mickey erover door vraagt zegt haar opa dat de schat moet zijn van de voorouders van baron harry. Verder mompelt hij dat je moeder er meer over weet. Mickey zo nieuwsgierig als ze is gaat ze naar baron Harry. Onderweg komt ze Arnold tegen ze gaan nu samen. Als ze daar zijn vertelt Baron Harry dat het verhaal een legende is en zegt ook dat ze het aan haar moeder moet vragen.
De volgende dag gingen ze naar die twee geleerden toe Arnold had meteen in de gaten dat die twee geleerden niet echt waren Als ze later die dag thuis komt en ze haar moeder vertelt over het schatgraven verklapt haar moeder dat ze een boek heeft geschreven over de schat van Koekeloren. Mickey is met stomheid geslagen.
Ondertussen proberen de twee geleerden een gesprek met baron Harry te verkrijgen. Dit lukt hen echter niet omdat de baron hen fopt.
Als ze het de volgende dag het weer proberen komen ze wel binnen in het kantoortje van de baron. Ze dwingen hem om te luisteren, maar toevallig waren Mickey en Arnold net in de buurt en zagen het gebeuren. Mickey dacht dat ze de baron waren aan het lastig vallen en ging het kantoortje binnen. Hierdoor waren de mannen gedwongen om te vertrekken.
Toen het pas morgen was ging Arnold op bezoek bij Mickey maar eerst moest hij met zijn oma ergens anders naar toe. Toen ze meneer kinderdijk tegen kwamen vroeg arnold of ze mee met meneer Kinderdijk naar de moeder van mickey wou tot Arnolds grote verbazing ging ze mee. Ze vroeg aan meneer kinderdijk honderduit over de verloren schat. Toen ze bij Mickey aankwamen ging ze nog steeds door. Omdat Niet iedereen de aanwezigheid van de oma van Arnold op prijs stelde kwamen er snel meningsverschillen. De moeder van Mickey loste dit wijselijk op door drankjes en lekkernijen voor te schotelen. Toen de schat het onderwerp van de discussie was vertelde meneer kinderdijk dat de schat waarschijnlijk bij een kapel verborgen was, maar niemand wist meer waar die kapel stond. Na een tijdje ging iedereen langzamerhand naar huis.
Die nacht kon Mickey niet slapen want nu de oma van Arnold zich er mee ging bemoeien was voor haar de lol eraf. Langzamerhand was ze toch ingedompeld totdat ze wakker werd van de telefoon. Het was Arnold om te vertellen dat twee nep geleerden inbraken bij baron Harry.
Mickey vroeg of hij de politie al had gebeld. Arnold vond dit van zelfsprekend toen de politie na de tweede keer bellen. Was gearriveerd wou de baron geen aan aanklacht indienen.
De dag erna ging de oma van Arnold naar de twee nepgeleerden. Ze zij dat de schat in haar tuin lag en vroeg of de geleerden kwamen graven voor een eenderde deel van de schat. Eerst weigerden ze dit maar toen zij ook nog aanbood om de hotelkosten te betalen deden ze toch maar mee.
Toen ze al een tijdje aan het graven waren had Arnold de kans gekregen om Mickey te bereiken. En even later stond er een heel gezelschap op de stoep van de oma van Arnold. De oma was hier een beetje boos over maar toch nu kon iedereen zien wat zij wel niet in een tuin had liggen.
Ze moest natuurlijk uitleggen hoe ze erbij kwam. Nou toen zij vorig jaar haar tuin had laten renoveren kwamen ze allemaal marmeren stenen tegen nu zei bracht dit in verband met de kapel waar de schat begraven moet liggen. Toen ze klaar was met vertellen riep een van de twee nep geleerden dat ze op iets hard stoten. Het bleek een kist te zijn iedereen dacht meteen aan de schat. Maar toen ze de schat open maakten zaten er allen maar oude perkamenten in. Iedereen was teleur gesteld. Alleen meneer Kinderdijk was in zijn sas dit bleken oude tekeningen van Rembrandt te zijn. Iedereen droop nou af Mickey ging met de baron mee om een paar bloembollen te planten. Het was een rommelige tuin en ze moest diep spitten om het onkruid eruit te krijgen. Toen stootte ze op iets hards toen ze het doosje openmaakte bleken er tien zilveren daalders twaalf gouden dukaten en achttien zilveren stuivers in te zitten. U bent rijk riep Mickey tegen de Baron. Nu kunt u gaan trouwen met willy.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen