U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Hannes Meinkema - En Dan Is Er Koffie.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1767 en is laatst upgedate op 21/08/1998.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 367 woorden.

Titel

En dan is er koffieAuteur

Hannes MeinkemaPersonen

-Rosa, 26 jaar, zeef geemancipeerd en niet echt gelukkig. Ze ziet er uit als een hippie, drinkt jenever en gebruikt drugs. Ze zet zich sterk af tegen haar burgelijke ouders en famileleden.

-Jaques Verburg, stiefvader van Rosa, is huisarts, is erg egoistisch.

-Cora, moeder van Rosa, doet maar een beetje wat haar man zegt

-Jaap, hypoctiete halfbroer Rosa, studeerd medicijnen en woont samen met Josien

-Arja, halfzus Rosa, studente, heeft een sterke binding met vader.Opbouw

Het boek bestaat uit zeven hoofdstukken (de dagen van de week) In het boek staan er twee werelden tegenover elkaar, die van rosa en die van haar familie.Samenvatting

Rosa Verburg, lerares nederlands in Amsterdam, leeft in een milieu waarin hasj, drank en seks centraal staan. Ze kan slecht met haar familieleden opschieten. Roza iv bevriend met de knappem vlotte Douwe, maar heeft daarnaast nog een vluchtige relatie met anderen, onder andere Boudewijn. Ook Douwe heeft een andere relatie, met de dikke studente Louise. Jaap leeft samen met de onzekere en eenvoudige Josien Verkerke (die een primitief uitgevoerde abortus heeft ondergaan). Arja vertoond lesbiesche neigingen en is verliefd op haar ex-lerares Marion. Gosa vindt haar collega's op school burgelijk en belachelijk. Tussen Cora en Jaques is de verstandhouding niet helemaal ok, Cora's poging om contact te legeen met dominee Karel en zijn vrouw Cristina wordt door Jaques de grond in geboord. Op een vrijdagavond gaan Roza (met boudewijn) en Douwe (met Louise) na een ruzie afzonderlijk naar een feest in het Culturele Sentrum in Amsterdam. Al snel wordt Rosa stomdronken en wordt thuisgebracht door Douwe en Boudewijn. Rosa geeft Boudewijn de volgende dag de bons. 's Zondags zijn alole familieleden aanwezig bij de vioering van de 58e verjaardag van Jaques. De sfeer is gespannen, onderweg in de auto heeft Josien Jaap haar relatie met Harry en haar abortus opgebiecht. Arja verwijt haar moeder dat ze te weinig voor Jaques doet. Rosa voelt zich buitengesloten. Cora verteld aan Josien wie de echte vader van Rosa is (een duitse officier) en Rosa luisterd ontzet toe. Douiwe belt op en stelt Rosa voor de volgende morgen koffie te gaan drinken. Ze besluit naar A'dam terug te keren.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen