U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Günnel Beckman - Toegang Tot Het Feest.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=12289 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 504 woorden.

Hoofdpersonen:Annika: Meisje van negentien jaar, heeft een vriend, heeft net eindexamen gedaan, en hoort dat ze leukemie heeft.Haar vader: Toen Annika een jaar of vier was is hij gescheiden en weggegaan. Pas op haar achttiende heeft ze hem weer gezien.Haar moeder: Moeder is dokter en werkt in Pakistan.Jacob: Jacob is al drie jaar Annika's vriend en heeft een heleboel wereldverbeteringen in zijn hoofd.Thema: Het accepteren van het feit dat je een ongeneeslijke ziekte hebt.Titelverklaring: Toegang tot het feest is een stukje uit een gedicht over de dood dat Annika leest.Tijd: Een paar dagen, bijna geheel uit flash backs bestaand.Kritiek: Nauwelijks.Genre: Probleem/opgroeiboekPlaats: Breda, ZwedenMotieven: Dood, scheiding, doel van het leven.Samenvatting:De dood is slechts de doornhaag

rondom doorschijnende bloemen

het zwart juweel

geeft toegang tot het feest

Dit is het voorwoord van het boek.Annika typt een brief aan haar vriendin Heleen, eerst heel verwarrend, later duidelijker. Ze kijkt terug naar haar leven:

Ze is naar het ziekenhuis geweest omdat ze al een aantal keren testen had gedaan. De plaatsvervangend dokter vertelt haar dat ze leukemie heeft, een doodsbericht. Ze vlucht naar het zomerhuis van haar moeder, en vertelt het niemand. Ze denkt aan zelfmoord, maar wil dat haar moeder en vriend niet aandoen, en ze heeft nog een klein sprankje hoop op fouten bij de tests.Ze heeft Jacob ontmoet toen ze zestien was, in de tijd dat ze bezig waren met allerlei dingen voor de wereld: milieu, discriminatie etc. Haar moeder, dokter, gaat een jaar later ontwikkelingshulp doen in Pakistan. Zij gaat bij een nicht wonen. Jacob wil trouwen, en op dat moment wordt ze bang, en gaat denken over de vanzelfsprekendheid van de dingen. Trouwen en dokter worden, dat ziet ze opeens niet zo zitten, misschien wil ze wel andere dingen, en zo krijgt ze onenigheid met Jacob. Hij maakt veel dingen uit, wat goed is en wat slecht en daar is Annika het niet mee eens. Jocob kijkt naar de wereld, Annika naar de mensen, bijvoorbeeld in het bejaardentehuis, waar ook genoeg hulp te bieden is.Haar vader ontmoet ze voor het eerst als ze op bezoek is bij oma. Ze is dan achttien. Hij vertelt haar waarom hij weg is gegaan. Hij had een goede baan bij de krant, maar bij een ruzie moest hij vertrekken, ook omdat zijn vrouw een goede baan had, daarna mislukken twee volgende krantenbanen. Hij zoekt vertier bij een andere dame, waarna een scheiding volgt. Hij wilde haar daarna niet zien omdat hij haar daarna steeds te veel zou missen. Hij wordt ziek en gaat dood.Ze vraagt zich af terwijl ze weer zit te typen waarom Jacob er nog niet is, hij moet toch weten dat ze hier zit. Een buurvrouw komt langs en vertelt dat Jacob gebeld heeft, ze gaat mee om te bellen. Hij is bang en wil zo spoedig mogelijk komen.Ze gaat terug en wacht af. Het duurt lang, te lang en ze vraagt zich af of hij over het ijs van het meer zal komen. Dat is niet betrouwbaar weet ze en gaat naar buiten hem zoeken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen