U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : We Beginnen Met Een Stukje Showhypnose, Babs Hypnotiseert Sofie In Een - Hypnose Ingezonden Door: Compernolle Sofie Cate.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=904 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1043 woorden.

Spreektest: hypnose

(We beginnen met een stukje showhypnose, Babs hypnotiseert Sofie in een koetje! )Tekst van babs tijdens hypnose: " . . . En als ik straks tot drie tel dan bent u een koe. Een brave koe. U schudt metuw koebelletje, u hebt het erg naar uw zin. O, wat een braaf koetje . . .! Een . . . twee . . . drie . . .! U bent nu een koe. U bent aan het grazen in de weide… U geniet van het mooie weer en het lekkere gras… straks tel ik weer af..; en dan kom je terug tot bewustzijn………… 3…….2……..1……Wat u net gezien hebt was een stukje showhypnose. Showhypnose of toneelhypnose heeft mensen meestal een negatieve indruk over hypnose. Mensen zien het daardoor als een gevaarlijk, magisch en onverklaarbaar gebeuren. Maar eigenlijk is hypnose iets helemaal anders.Eigenlijk heeft iedereen het zelf al meegemaakt:Je bent zo in een boek verdiept dat je iemand niet hebt horen binnenkomen of je rijdt met je auto langs een autoroute en ineens realiseer je je dat je de laatste vijf minuten niets hebt opgemerkt om je heen en dat je dus op 'de automatische piloot' moet hebben gereden. Een dergelijke verandering van de waarneming of het bewustzijn noemen we een 'alledaagse trance'.

Hypnose komt van het Griekse woord hupnoun, en betekent inslapen of doen inslapen. Hypnose is een bewustzijnstoestand die al bekend was in het Oude Egypte en in 1800 opnieuw ontdekt werd. Het is een toestand tussen waken en slapen, waarbij de gehypnotiseerde zich bewust is waar hij zich bevindt, maar toch sterk beïnvloedbaar is. De hypnose wordt bereikt door ontspanningstechnieken. Hypnose heeft niet alleen een geneeskundige functie. Er kunnen tevens herinneringen uit vorige levens naar boven gehaald worden. Wanneer dit gebeurt, spreekt men van regressie-hypnose. Regressie-therapie wordt ook wel reïncarnatie genoemd. Enkele voorbeelden van redenen waarom mensen aan hypnose doen:

· Dwangmatige handelingen zoals eetproblemen, roken, overmatig alcoholgebruik, bedplassen, nagelbijten, snoepen en tic's.

· Angsten en fobieën zoals straat- en pleinvrees, vliegangst, faalangst, claustrofobie, hoogtevrees, angst voor de tandarts, angst voor een operatie en angst voor ziekte en/of dood.

· Emotionele klachten zoals onzekerheid, depressiviteit, schuldgevoelens, gevoelens van minderwaardigheid, stress en verwerking van trauma's.

· Lichamelijke klachten zoals chronische pijn, hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten, allergieën, huidklachten (wratten, eczeem, psoriasis, jeuk), hyperventilatie, bepaalde rugpijnen, menstruatieproblemen, astmatische aandoeningen, gewrichtspijnen.

· Bij seksuele problemen, zoals impotentie,vroegtijdige zaaduitstorting of vaginisme.

· En de laatste, maar niet de onbelangerijkste: de bevalling, er zijn mensen die tijdens hun bevalling onder hypnose worden gebracht om de pijn te verzachten.Enkele veel gestelde vragen:Hoe begin je eraan ?

Je moet niet echt gespecialiseerd zijn om iemand in hypnose te brengen.

Enkele goede manieren om iemand in hypnose te brengen, zijn de oogrolmethode, de slikmethode, de teltechniek, het navelstaren,… dit zijn de bekendste, hoe je ook gemakkelijk iemand in hypnose kunt brengen is door middel van drugs. Wiet is daarvan een goed voorbeeld, ook alcohol werkt stimulerend. Maar de oogrolmethode heeft toch wel het meeste

succes, op enkele voorwaarden: je moet er volledig voor open staan, je mag er niet bang van zijn, je mag er niet aan twijfelen en je moet vertrouwen op de persoon die je hypnotiseert.

We gaan nu de oogrolmethode op jullie toepassen, het zou kunnen dat het niet werkt omdat we niet echt in een ontspannen ruimte zitten, en omdat we met een grote groep zijn. Maar we doen ons best!

(we leggen een rustig muziekje op…eventueel dat regending)-plaats je gemakkelijk op je stoel, volledig ontspannen

-draai de oogbol naar boven, alsof u naar uw wenkbrauwen kijkt

-blijf enkele seconden omhoog kijken tot de ogen vermoeid raken en gaan trillen

-sluit tijdens de uitademing de oogleden, draai de oogbol terug en ontspan de ogen

-voel het contact met de stoel

-bij elke uitademing wordt het contact sterker en voelt u zich zwaarder worden

-stelt u zich voor hoe u bij elke uitademing meer en meer het lichaam kunt ontspannen terwijl u rustig doorademt

-ga in gedachten naar een plaats waar u zich plezierig voelt en veilig, bijvoorbeeld: tuin, strand, bos of bed…

-kijk in gedachten om u heen en ervaar de rust en ontspanning die de plaats u biedt

-geef uzelf de affirmatie met betrekking tot hetgeen u wilt verbeteren of veranderen

-blijf even op die plaats… droom rustig weg…

-nu tellen we rustig terug…met gesloten ogen

-1

-2… ik beweeg mijn handen.

-3…ik beweeg langzaam mijn voeten.

-4…en voel alles weer normaal en goed voelen

-5…ik ben weer fris, fit en helder terug in het hier en nu en open m’n ogen

kan iedereen in hypnose gaan ?

In principe kan iedereen die dat wil, in hypnose gaan. Alhoewel er wel enkele uitzonderingen zijn, zoals mensen met epilepsie, schisofrenie,… Voor de een zal het wat gemakkelijker gaan dan voor de ander, maar er is vrijwel niemand bij wie het volstrekt niet lukt. Voor iemand met veel fantasie en een flexibele geest zal zelfhypnose niet moeilijk zijn. (Kinderen gaan over het algemeen heel gemakkelijk in hypnose.) Mensen met wat minder fantasie, zullen iets meer moeite hebben. Verdeling ongeveer: - 45 % gaat heel gemakkelijk in hypnose; - 45 % lukt het na enige oefening; - 5 % lukt het vrijwel niet; - 5 % is tot heel bijzondere prestaties in staat. In het algemeen wordt hypnose afgeraden bij mensen die niet over enige ik-sterkte beschikken, d.w.z. bij ernstig depressieve en psychotische patiënten.

Kan het zijn dat je niet weer uit hypnose komt ?

Nee, dat kan niet. Alhoewel we op sommige sites wel gelezen hebben dat je aan gedeeltelijk geheugenverlies kan lijden, wanneer je uit een heel diepe hypnose wordt gehaald. Toch wordt de trance altijd weer opgeheven. Je komt altijd weer terug in de alledaagse werkelijkheid, al kun je in sommige gevallen een beetje doezelig blijven, net zoals na het zien van een mooie film of het lezen van een mooi boek. Als je dit van jezelf weet en je moet bijv. autorijden, geef jezelf dan de suggestie dat je je na de trance-ervaring fit en energiek zult voelen en alert op alles wat zich voordoet en waar je op moet reageren.

Hoeveel kost 1 sessie ?

Een sessie hypnose, bij een ervaren therapeut, kost 40 à 70 euro per uur. Een sessie duurt meestal 1 uur en een half tot 2 uur. Meestal wordt de hypnose wel in reeksen gegeven, zodat je dan bijvoorbeeld voor 10 sessies 250 euro betaalt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen